Administrer ejere, brugere og tilladelser

Du kan være ejer eller bruger af en ejendom. Hver af disse roller har forskellige rettigheder og funktioner. Du kan kun give tilladelser til andre brugere, hvis du er ejer.

Se og administrer brugerlisten ved at gå til Search Console og vælge (websitets) Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser.

ADMINISTRER BRUGERE OG TILLADELSER

Tilladelser

Hver bruger af en Search Console-ejendom tildeles én af følgende tilladelser:

• Ejer: Har fuld kontrol over ejendomme i Search Console. Ejere kan tilføje og fjerne andre brugere, konfigurere indstillinger, se alle data og bruge alle værktøjer. En ejendom skal have mindst én verificeret ejer, ellers har ingen brugere adgang til ejendommen. Der er to typer ejere, som begge har de samme tilladelser:
    • Verificeret ejer: En bruger, som har verificeret ejerskabet af ejendommen ved hjælp af et token, der beviser, at vedkommende ejer ejendommen (f.eks. en HTML-fil, der er uploadet til websitet). Hvis du vil tilføje eller fjerne en verificeret ejer, skal du tilføje eller fjerne et token på websitet.
    • Delegeret ejer: En bruger, der har fået tildelt ejerskabsstatus af en verificeret ejer uden brug af et verificeringstoken (f.eks. en HTML-fil eller et tag). Enhver form for ejer kan nemt tilføje eller fjerne delegerede ejere ved at tilføje eller fjerne den nye ejer via skærmen til brugeradministration i Search Console.
  • Fuldgyldig bruger: Kan se alle data og foretage visse handlinger.
  • Begrænset bruger: Har enkle læserettigheder til de fleste data.
  • Partner: Partnere er brugere eller konti, der kan foretage visse handlinger på vegne af dit website, eller som kan få adgang til visse data. I modsætning til websiteejere og -brugere kan partnere ikke åbne eller se din konto eller dine data i Search Console direkte, men de har tilladelse til at udføre andre opgaver. Handlingerne og tilladelserne varierer afhængigt af tilknytningstypen (f.eks. Chrome Webshop). Få flere oplysninger om tilknytning.
Oplysninger om tilladelser
Funktion Ejer Fuldgyldig bruger Begrænset bruger
Se alle rapporter
Ejendomsindstillinger (crawlhastighed) Kun visning
Adresseændring Kun visning Kun visning
Brugeradministration Info Info
Dækning af indeks Kun visning
Blokerede webadresser
Undersøgelse af webadresse Kun hentning
Effektivitet
Links
Fjernelse af webadresser Kun visning
Statusrapporter for udvidede resultater
Modtagelse af meddelelser 1
Anmodning om ny vurdering
Afvis links
Tilknyt Google Analytics-konto
Tilføj/fjern ejendomsejere
Datamarkering
Bekræftelse af rettelser
Deling af rapportlinks
Tilføj brugere
Indsend sitemap

1 Begrænsede brugere modtager kun meddelelser, der påvirker netop dem.

Vi har mistet vores eneste bekræftede websiteejer

Hvis den eneste bekræftede ejer af dit website forlader teamet, bør du bekræfte ejerskabet for at bevare (eller genoprette) adgangen til ejendommen.

Hvis du overtager et website fra en anden ejer, kan du, når du har bekræftet ejerskabet, fjerne bekræftelsen af tidligere ejere ved at fjerne deres bekræftelsestoken (f.eks. ved at fjerne HTML-tagget fra websitet for ejere, der er bekræftet ved hjælp af et HTML-tag). Se Tilføj eller fjern ejere for at få flere oplysninger.

Tilføj eller fjern brugere eller delegerede ejere

Begrænsninger:

• Fuldgyldige/begrænsede/tilknyttede brugere: En ejendom kan maksimalt have 100 ikke-ejere.
  • Delegerede ejere kan føjes til en ejendom, indtil ejendommen når i alt 500 verificerede og delegerede ejere. Hvis en ejendom har 200 verificerede ejere og 300 delegerede ejere, kan der altså ikke føjes nye delegerede ejere til den pågældende ejendom.
  • Der er ingen begrænsning på antallet af verificerede ejere pr. ejendom. Hvis en ejendom allerede har 500 ejere af en hvilken som helst type, kan du altså fortsat verificere yderligere ejere.

Du skal være ejendomsejer (eller ejer af en overordnet ejendom) for at tilføje eller fjerne en bruger.

Tilføj en ny bruger eller delegeret ejer

1. Åbn ejendommen i Search Console.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser). Denne side er kun synlig, hvis du er ejendomsejer.
  3. Klik på Tilføj bruger.
    1. Angiv navnet på den nye brugers Google-konto (mailadresse).
      • Brugere skal have en gyldig Google-konto.
      • En mailgruppe kan ikke tilføjes som bruger.
    2. Vælg det tilladelsesniveau (rollen), du vil give brugeren.
    3. Gem dine ændringer.
Hvis du får fejlmeddelelsen "Denne bruger kan kun tilføjes som "Ejer", når du forsøger at tilføje en ny bruger, betyder det, at den bruger, du prøver at tilføje, allerede ejer en overordnet ejendom og dermed implicit har ejerrettigheder til denne ejendom. Du kan kun tilføje brugeren som ejer af denne underordnede ejendom. Hvis du tilføjer vedkommende som fuld eller begrænset bruger, er det en nedrykning i tilladelserne for denne underordnede ejendom, hvilket ikke er tilladt.

Fjern en bruger eller en delegeret ejer

1. Åbn ejendommen i Search Console.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser). Denne side er kun synlig, hvis du er ejendomsejer.
  3. Vælg menuen Ikon for Flere indstillinger ud for den bruger, du vil slette, og klik på Fjern adgang. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt. Hvis du får vist en notifikationsadvarsel om, at brugeren kan få adgang igen, betyder det, at brugeren var en verificeret ejer og har ét eller flere ejerskabstokens, der kan bruges til at få adgang til denne ejendom igen. Fjern de tokens, der er angivet i notifikationen, for at forhindre, at brugeren får adgang igen. Du kan også finde denne liste ved at klikke på Resterende ejerskabstokens på siden Brugere og tilladelser.
Tilføj eller fjern verificerede ejere

Tilføj en verificeret ejer

• Sådan tilføjer du dig selv som verificeret ejer:
    1. Følg verificeringsprocessen for at bevise, at du ejer websitet.
  • Hvis du vil tilføje en anden bruger som verificeret ejer, skal du føje vedkommendes verificeringstoken til ejendommen:
    1. Bed den anden bruger om at starte verificeringsprocessen for at generere et personligt token (en HTML-fil, et HTML-tag eller en hvilken som helst anden type, du vil bruge).
    2. Opslå brugerens personlige token på et sted, der passer til det pågældende token (hvis der f.eks. benyttes en HTML-bekræftelsesfil, kan du bede brugeren om at give dig sin HTML-fil, hvorefter du kan uploade den til websitet på vegne af brugeren).
    3. Bed brugeren om at åbne ejendommen i Search Console og klikke på Verificer.

Fjern en bekræftet ejer

Hvis alle verificerede ejere fjernes, mister alle resterende brugere og delegerede ejere deres adgang til ejendommen efter en forlænget frist. Der indsamles stadig data for ejendommen, men ingen har adgang til dem, før nogen bekræfter ejerskabet af ejendommen.

1. Følg vejledningen i, hvordan du fjerner en delegeret ejer. Når du er færdig, får du vist et pop op-vindue, der viser alle verificeringstokens for brugeren i denne ejendom. Du kan også finde denne liste ved at klikke på Resterende ejerskabstokenssiden Brugere og tilladelser.
  2. Den slettede ejer mister øjeblikkeligt adgangen til ejendommen.
  3. Slet alle verificeringstokens for denne bruger i denne ejendom. Hvis du ikke sletter disse tokens, kan den fjernede ejer vælge at verificere ejerskabet igen (alle nuværende ejere får besked, hvis dette sker). Når du fjerner ejeren i det forrige trin, får du vist listen over de tokens, der er knyttet til den fjernede ejer. Du kan også se denne liste under de resterende tokens for ejendommen. Hvis en ejer har brugt flere verificeringsmetoder, skal du fjerne alle tokens for personen.

Er der en ejer, du ikke kan genkende?

Hvis du ser en ejer, du ikke genkender, er du muligvis blevet hacket. En hacker kan sandsynligvis tilføje sit token igen, efter du har fjernet det, så du bør enten gå til websitet Webmasters Hacked! og selv prøve at beskytte dit website eller kontakte en ekspert i websitesikkerhed for at få hjælp til at beskytte dit website.

Skift tilladelser for en eksisterende bruger

Krav:

• Du skal være ejer for at kunne ændre tilladelser for andre brugere.
  • Du kan ændre tilladelser for enhver ejer, der ikke er verificeret.

Sådan ændrer du tilladelsesniveau for en anden bruger:

1. Åbn ejendommen i Search Console.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser). Denne side er kun synlig, hvis du er ejendomsejer.
  3. Vælg menuen Ikon for Flere indstillinger ud for den bruger, du vil slette, og klik på Rediger tilladelser. Hvis denne valgmulighed ikke er aktiv, betyder det, at brugeren er en verificeret ejer. Du kan fjerne en verificeret ejer, men du kan ikke nedgradere vedkommendes adgangsniveau.
  4. Vælg det nye tilladelsesniveau, og gem ændringen. Ændringen bør træde i kraft meget hurtigt. Hvis den ændrede bruger ikke kan se ændringen, skal du bede vedkommende om at opdatere siden i browseren.
Vælg dit eget eller en anden brugers tilladelsesniveau

Vælg dit eget tilladelsesniveau

• Åbn siden Indstillinger (klik på ikonet for indstillinger Indstillinger i navigationsruden).
  • Find rækken Verificering af ejerskab for at se din tilladelse. Hvis du er ejer, kan du klikke på rækken for at se dine verificeringsoplysninger.

Vælg en anden brugers tilladelsesniveau

1. Du skal være ejer for at kunne vælge en anden brugers adgangsniveau.
  2. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser). Denne side er kun synlig, hvis du er ejendomsejer.
  3. Find den bruger, du er interesseret i. Rækken Tilladelse viser hver brugers tilladelsesniveau. Hvis brugeren er angivet som både Ejer og Verificeret, betyder det, at vedkommende er en verificeret ejer. Hvis en bruger er angivet som Ejer uden ordet Verificeret, betyder det, at brugeren er en delegeret ejer.
Vælg metoder til ejerskabsverificering

Hvis du er verificeret ejer, kan du vælge, hvilke metoder der skal bruges til at verificere dig selv eller andre verificerede ejere.

Til dig selv:

1. Åbn siden med ejerskab i ejendomsindstillingerne (Indstillinger > Verificering af ejerskab).
  2. Klik på rækken Verificering af ejerskab i tabellen med ejendomsindstillinger for at se, hvilke metoder der bruges. Du kan se oplysninger om de nøjagtige tokens, der bruges, i Webmastercentral som beskrevet nedenfor.

Hvis det er for en anden bruger, eller hvis du vil se dine egne tokenoplysninger:

1. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Find den bruger, du er interesseret i.
  3. Klik på Ikon for Flere indstillinger (ikonet for mere) ud for den bruger, du er interesseret i.
  4. Klik på Oplysninger om verificering af ejerskab for at se oplysninger om de tokens og metoder, der anvendes til at verificere denne ejer.
Find (og fjern) resterende tokens til verificering af ejerskab
Verificering af ejerskab kræver typisk, at der placeres et token, som er unikt for en bestemt bruger, på en bestemt lokation, der er knyttet til en Search Console-ejendom.
Når du fjerner en ejer fra en Search Console-ejendom, kan ejeren ikke længere få adgang til ejendommen, men vedkommendes verificeringstokens slettes og tilbagekaldes ikke. Så længe en brugers verificeringstoken for en ejendom eksisterer, kan en slettet ejer verificere ejerskabet af ejendommen igen.
Du kan se en liste over resterende verificeringstokens for verificerede ejere, der er fjernet fra en ejendom. Så længe disse tokens eksisterer, kan den bruger, der er tilknyttet tokenet, verificere ejerskabet af ejendommen igen og dermed få adgang til ejendommen igen. Hvis en fjernet ejer bekræfter sig selv igen, modtager alle nuværende ejere en notifikation.
Sådan finder du listen over resterende tokens til bekræftelse af ejerskab:
  1. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Klik på Resterende ejerskabstokens for at se eventuelle resterende tokens for den pågældende ejendom og den bruger, de er tilknyttet.
  3. Klik på et token på listen for at få flere oplysninger.
Sådan fjerner du disse tokens:
Klik på et token på listen for at se, hvordan du fjerner tokenet. Her er lidt flere oplysninger:
  • Upload af HTML-fil: Kig efter den HTML-fil, der er knyttet til brugeren, i roden for dit website. Filen har et langt alfanumerisk navn og en enkelt linje med tekst, der indeholder strengen "google-site-verification". Fjern dette tag. Sørg for kun at fjerne det tag, der er tildelt den bruger, du vil fjerne.
  • HTML-tag: Kig efter brugerens tag i sidekilden på din startside. Det ser nogenlunde sådan ud: <meta name="google-site-verification" content="some value" />. Du skal fjerne tagget fra sidekildens HTML. Sørg for kun at fjerne det tag, der er knyttet til den bruger, du vil fjerne.
  • Udbyder af domænenavn: Du skal finde og fjerne den DNS-registrering, der er knyttet til brugeren.
  • Google Analytics-konto: Hvis du vil deaktivere denne verificeringsmekanisme permanent for denne bruger, skal du enten skifte Google Analytics-konto for dette website eller tilbagekalde de redigeringsrettigheder, som brugeren har fået tildelt, på Google Analytics-kontoen for dette website. Du kan finde ud af, hvilken Google Analytics-konto der bruges til dette website, ved at tjekke den gengivne kilde på siden (højreklik og vælg Undersøg i Chrome) og søge efter "UA-" eller "G-" i sidekoden, som normalt svarer til din Google Analytics-konto.
  • Google Tag Manager-konto: Hvis du vil deaktivere denne verificeringsmetode permanent for denne bruger, skal du enten skifte den Google Tag Manager-konto, der bruges på dette website, eller fjerne brugerens udgivelses- eller administratortilladelse på den tilknyttede Google Tag Manager-konto.
  • Google Sites- eller Blogger-konto: Ejeren af et Google Sites- eller Blogger-website har altid adgang til den tilknyttede ejendom i Search Console. Hvis du vil fjerne adgangen helt, skal du udskifte ejeren af Google Sites- eller Blogger-websitet (da en Google Sites- eller Blogger-konto altid skal have én og kun én ejer).
  • Google Domains-konto: Fjern brugeren som administrator fra den tilknyttede Google Domains-konto.
Se historik over ejerskabshændelser
Du kan se en historik over ejerskabshændelser, bl.a. ejere, der er tilføjet og fjernet, gennemførte og mislykkede verificeringsforsøg og tilfælde, hvor et tidligere kendt verificeringstoken er blevet fjernet.
Sådan finder du historikken over ejerskabshændelser for en ejendom:
  1. Åbn siden Brugere og tilladelser i ejendomsindstillingerne (Indstillinger Indstillinger > Brugere og tilladelser).
  2. Klik på Ejerskabshistorik.