Administrer dit sitemap

Opdel dine store sitemaps

Hvis du har mange sitemaps, kan du bruge en sitemapindeksfil til at sende dem på én gang. XML-formatet for en sitemapindeksfil ligner i høj grad XML-formatet for en sitemapfil. Sitemapindeksfilen bruger følgende XML-tags:

• sitemapindex – det overordnede tag er placeret på begge sider af filen.
  • sitemap – det overordnede tag for hvert sitemap, der er angivet i filen (en underordnet del af sitemapindex)
  • loc – placeringen af sitemappet (en underordnet del af sitemap)

På siden sitemapprotokol kan du få flere oplysninger om syntaks.

Følgende eksempel viser et sitemapindeks i XML-format, der angiver to sitemaps:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
   <sitemapindex xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
   <sitemap>
      <loc>http://www.example.com/sitemap1.xml.gz</loc>
   </sitemap>
   <sitemap>
      <loc>http://www.example.com/sitemap2.xml.gz</loc>
   </sitemap>
   </sitemapindex>

Når du har oprettet og gemt din indeksfil, kan du sende din indeksfil til Google. Du skal blot sørge for at uploade og gemme alle dine sitemaps på det samme sted på din hostserver. Du kan indsende op til 500 sitemapindeksfiler for hvert website på din konto.

Administration af sitemaps til flere websites

Hvis du har flere websites, kan du forenkle processen til oprettelse og indsendelse af sitemaps ved at oprette et eller flere sitemaps, som indeholder webadresser for alle dine bekræftede websites, og gemme dem på samme placering. Alle websites skal godkendes i Search Console. Du kan vælge at bruge følgende:

• Et enkelt sitemap, der indeholder weadresser til flere websites, herunder websites fra forskellige domæner. Det sitemap, der findes på http://host1.eksempel.dk/sitemap.xml, kan f.eks. indeholde følgende webadresser.
    • http://host1.eksempel.dk
    • http://host2.eksempel.dk
    • http://vært3.example.com
    • http://vært1.example1.com
    • http://host1.eksempel.ch
  • Individuelle sitemaps (et for hvert website), som alle er gemt på samme placering.
    • http://host1.eksempel.dk/host1-eksempel-sitemap.xml
    • http://host2.eksempel.dk/host2-eksempel-sitemap.xml
    • http://vært1.example.com/vært3-eksempel-sitemap.xml
    • http://vært1.example.com/vært1-eksempel1-sitemap.xml
    • http://host1.eksempel.dk/host1-eksempel-ch-sitemap.xml

Bemærk, at indsendelser på tværs af websites kun virker, hvis alle websites er blevet verificeret i Search Console.

Følg vejledningen nedenfor for at hoste sitemaps for flere websites på samme placering:

1. Sørg for, at du har verificeret ejerskabet over alle websites.
  2. Opret et sitemap, der indeholder adresser fra alle de websites, du vil omfatte. Du kan oprette et enkelt sitemap, der indeholder webadresser fra alle websites, eller du kan oprette et eller flere separate sitemaps for hvert website.
  3. Send dine sitemaps ved hjælp af Google Search Console.