Geen pagina-informatie in zoekresultaten

Een Google-zoekresultaat kan als volgt aangeven dat er geen informatie beschikbaar is voor een pagina:

Zoekresultaat met ontbrekend fragment: Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina

Dit betekent dat de website heeft voorkomen dat Google een paginabeschrijving maakte, maar de pagina niet daadwerkelijk heeft verborgen voor Google.

Als je de eigenaar bent van deze pagina, kun je dit resultaat verbeteren door Google de pagina te laten lezen om een goede beschrijving te maken of de pagina volledig te verbergen voor zoekresultaten van Google. Hieronder vind je meer informatie.

Hoe je dit probleem kunt verhelpen

Dit is niet mijn pagina

De paginabeheerder heeft deze pagina gedeeltelijk geblokkeerd voor Google, waardoor we geen goede paginabeschrijving hebben kunnen maken. In dit geval kunnen we zelf niets doen. Als je de site-eigenaren kent, kun je ze laten weten dat ze Google blokkeren met een robots.txt-bestand, wat voorkomt dat Google een paginafragment maakt.

Dit is mijn pagina

Je ziet dit resultaat omdat de pagina wordt geblokkeerd door een robots.txt-bestand op je website. Dit bestand laat Google weten dat je pagina niet moet worden gecrawld, dus we kunnen geen paginabeschrijving maken in de zoekresultaten. We raden je aan een van de volgende handelingen uit te voeren:

• Google een paginabeschrijving laten maken
    of
  • De pagina volledig verwijderen uit de zoekresultaten

Google een paginabeschrijving laten maken

Als je een goede paginabeschrijving in de zoekresultaten van Google wilt weergeven, moet je Google toestaan de pagina te lezen. Momenteel kan Google de pagina niet lezen omdat er een speciaal bestand (robots.txt genaamd) op je site staat dat ons laat weten dat de pagina niet mag worden gelezen. Je kunt dit als volgt oplossen:

• Als je een contentmanagementsysteem gebruikt voor je website (bijvoorbeeld als je site met Wix, Joomla of Drupal is gemaakt), zoek je naar 'robots.txt' in de documentatie van je host voor meer informatie over hoe je je pagina of site kunt deblokkeren voor Google. Elke sitehostingservice is anders, dus we kunnen je geen exacte richtlijnen geven.
  • Als je je eigen site zelf beheert, bekijk je hier meer informatie over robots.txt. Je moet je site of pagina deblokkeren voor Googlebot.

De pagina volledig verwijderen uit de zoekresultaten van Google

Volg deze twee stappen om je pagina volledig te verwijderen uit de zoekresultaten van Google:

1. Als je je pagina geheel wilde verbergen in de zoekresultaten van Google, kies je een van deze methoden:
    • Je kunt de pagina verwijderen van je site.
    • Je kunt vereisen dat een gebruiker inlogt voor toegang tot de pagina.
    • Je kunt 'noindex' gebruiken op je pagina. Als je noindex gebruikt, moet je ook de robots.txt-regel verwijderen waarmee de pagina wordt geblokkeerd voor zoekmachines. We moeten de pagina namelijk kunnen lezen om je instructie 'noindex' te zien. Meer informatie over robots.txt.
  2. Verwijder de pagina onmiddellijk uit de zoekresultaten van Google met de tool voor verwijdering van verouderde content. Hiermee worden ook eventuele opgeslagen exemplaren van de pagina uit de zoekresultaten verwijderd. Kopieer de URL uit de zoekresultaten en plak deze in de tool. Als je stap 2 uitvoert zonder stap 1 uit te voeren, kan de pagina opnieuw worden weergegeven in de zoekresultaten.