Der er ingen sideoplysninger i søgeresultaterne

Du kan komme ud for at få vist en meddelelse i Googles søgeresultater om, at der ikke er nogen tilgængelige oplysninger om en side. Den kan f.eks. se sådan ud:

Søgeresultat uden uddrag: Der er ingen tilgængelige oplysninger om denne side

Denne meddelelse betyder, at websitet forhindrede Google i at oprette en sidebeskrivelse, men ikke skjulte siden for Google.

Hvis du ejer denne side, kan du forbedre dette resultat ved enten at give Google tilladelse til at læse siden, så der kan oprettes en god beskrivelse, eller ved at skjule siden helt fra Googles søgeresultater. Nedenfor kan du se, hvordan du gør.

Sådan løser du problemet

Dette er ikke mit website

Sideejeren har udelukket Google fra at læse siden, hvilket forhindrer os i at oprette en sidebeskrivelse. Google kan desværre ikke gøre noget ved dette problem.
Hvis du kender ejeren af websitet, bør du give ejeren besked og sende vedkommende et link til denne side.

Dette er mit website

Du får sandsynligvis vist dette resultat af følgende årsag:

Siden er blokeret af robots.txt

Beskrivelse

Dit websites robots.txt-fil* har en regel, der forhindrer Google i at læse siden. Vi kan ikke generere en beskrivelse i søgeresultaterne uden adgang til at læse siden. Denne regel forhindrer dog ikke Google i at vise siden i søgeresultaterne – kun i at læse siden. Hvis siden vises i søgeresultater, vises den derfor uden en beskrivelse.

*En robots.txt-fil er en standardfil, som websites anvender til at forhindre søgemaskiner i at crawle bestemte sider på deres website. Nogle tjenester til websitehosting opretter automatisk denne fil for deres kunder. Næste afsnit beskriver, hvordan du tjekker, om denne fil er til stede, og om det er denne, der forårsager problemet.

Tjek problemet

Hvis du har bekræftet dit website i Search Console, kan du teste, om en side er blokeret for Google, ved hjælp af værktøjet Test af robots.txt:

1. Åbn testværktøjet til robots.txt-filer for dit website.
  2. Angiv webadressen til den side, der mangler beskrivelsen. Udelad det webadressepræfiks, der vises ud for tekstfeltet til angivelse af webadresse.
  3. Klik på Test.
  4. Testen bør nu vise dig den robots-regel, der forhindrer Google i at få adgang til din side. Læs de næste trin for at løse problemet.

Løs problemet

Du kan løse problemet ved at udføre en af følgende handlinger:

Mulighed 1: Lad Google læse din side

Hvis du vil have en god sidebeskrivelse i Google Søgning, skal du give Google tilladelse til at læse siden ved at fjerne eller ændre den robots.txt-regel, der blokerer Google.

1. Find den regel, der blokerer Google, som beskrevet ovenfor i Tjek problemet.
  2. Fjern reglen, eller opdater den i overensstemmelse med robots.txt-syntaksen.
    Hvis du bruger en tjeneste til websitehosting (f.eks. hvis dit website er på Wix, Joomla eller Drupal), kan vi ikke give en præcis vejledning i, hvordan du opdaterer din robots-fil, da hver hostingtjeneste sin egen metode til administration af robots.txt. Søg i din webhosts dokumentation for at se, hvordan du fjerner blokeringen af din side eller dit website for Google. Du kan f.eks. søge efter: "robots.txt navn_på_tjeneste" eller "fjern blokering af side for Google navn_på_tjeneste". Eksempel på søgning: robots.txt Wix

Mulighed 2: Bloker siden helt fra Googles søgeresultater

Du kan forhindre, at siden vises i Googles søgeresultater, ved at følge denne vejledning:

1. Hvis du vil blokere din side, skal du gøre et af følgende:
    • Fjern siden fra dit website.
    • Kræv brugerlogin for at få adgang til siden.
    • Brug "noindex" på din side. Hvis du bruger noindex, skal du også fjerne den robots.txt-regel, der forhindrer søgemaskiner i at se siden. Det kan lyde mærkeligt, men vi skal kunne læse siden for at se dit noindex-metatag. Få flere oplysninger om robots.txt her.
  2. Giv Google besked om ændringen ved hjælp af værktøjet til fjernelse af forældet indhold. Dette fjerner hurtigt eventuelle gemte kopier af siden fra søgeresultaterne. Kopiér webadressen fra søgeresultaterne, og indsæt den i værktøjet.