Der er ingen sideoplysninger i søgeresultaterne

Du ser muligvis en meddelelse i Google-søgeresultaterne om, at der ikke er nogen tilgængelige oplysninger om en side. Den kan f.eks. se sådan ud:

Søgeresultat uden uddrag: Der er ingen tilgængelige oplysninger om denne side

Denne meddelelse betyder, at websitet forhindrede Google i at oprette en sidebeskrivelse, men ikke skjulte siden for Google.

Hvis du ejer dette website, kan du forbedre resultatet ved enten at give Google tilladelse til at læse siden, så der kan oprettes en god beskrivelse, eller ved at skjule siden helt fra Google-søgeresultaterne. Du kan se, hvordan du gør, nedenfor.

Sådan løser du problemet

Dette er ikke mit website

Sideejeren har udelukket Google fra at læse siden, hvilket forhindrer os i at oprette en sidebeskrivelse. Google kan desværre ikke gøre noget ved dette problem.
Hvis du kender ejeren af websitet, bør du give ejeren besked og sende vedkommende et link til denne side.

Dette er mit website

Hvis du ejer websitet med det blokerede resultat, ser du sandsynligvis dette resultat af følgende årsag:

Siden er blokeret af Robots.txt

Beskrivelse

Dit website indeholder en regel i sin Robots.txt-fil*, der forhindrer Google i at læse siden. Google skal læse en side for at kunne generere en beskrivelse til søgeresultater. Hvis Google har tilladelse til at vise siden, men ikke kan læse den, viser Google siden uden en beskrivelse.

*En Robots.txt-fil er en standardfil, som anvendes på websites til at forhindre søgemaskiner i at crawle visse af websitets sider. Nogle tjenester til websitehosting opretter automatisk denne fil for deres kunder. Næste afsnit beskriver, hvordan du tjekker, at dette er problemet.

1. Bekræft problemet

Bekræft, at din side blokeres af robots.txt på dit website.

2. Løs problemet

Du kan løse problemet ved at udføre en af følgende handlinger:

Mulighed 1: Lad Google læse din side

Hvis du vil have en optimal sidebeskrivelse i Google Søgning, skal du rette din robots.txt-fil, så Google kan læse siden.

Mulighed 2: Bloker siden helt fra Google-søgeresultaterne

Du kan forhindre, at siden vises i Google-søgeresultaterne, ved at følge denne vejledning:

1. Hvis du vil blokere din side, skal du gøre ét af følgende:
    • Fjern siden fra dit website, eller
    • Kræv brugerlogin for at få adgang til siden, eller
    • Brug "noindex" på din side. Hvis du bruger noindex, skal du også fjerne den robots.txt-regel, der forhindrer søgemaskiner i at se siden. Det kan lyde mærkeligt, men Google skal kunne læse siden for at se din "noindex"-instruktion. Få flere oplysninger om robots.txt her.
  2. Giv Google besked om ændringen ved hjælp af værktøjet til fjernelse af forældet indhold. Dette fjerner hurtigt eventuelle gemte kopier af siden fra søgeresultaterne. Kopiér webadressen fra søgeresultaterne, og indsæt den i værktøjet.