Fjern oplysninger på dit website fra Google

Sådan fjerner du oplysninger på et website, du ejer, fra Googles søgeresultater. Med "ejer" mener vi, at du kan ændre indholdet på alle dele af websitet.

Hvis du ikke ejer det website, der hoster oplysningerne:

Hvis du driver det website, der hoster indholdet, kan du træffe yderligere foranstaltninger for at fjerne det fra dit eget website samt fra Googles søgeresultater.

1. Identificer de sider, der hoster oplysningerne
    • Hvilke mapper eller underdomæner af websitet (URL-mønstre) er involveret?
    • Er der kun én webadresse? Hvis der er tale om flere webadresser, skal du tjekke, om du har en liste over alle de involverede webadressemønstre.
    • Tjek, at du bruger den korrekte webadresse for siden.
  2. Fjern oplysningerne fra Google
    • Hvis du har bekræftet dit ejerskab af websitet ved hjælp af Search Console, kan du bruge fjernelsesværktøjet til at fjerne siden fra Google Søgning med det samme. Sørg dog for at du også blokerer eller fjerner oplysningerne fra selve siden. Værktøjet fjerner sider fra Google Søgning, men kun midlertidigt. Fjernede sider kan vende tilbage til vores søgeresultater, hvis der ikke foretages ændringer på websitet. Læs omhyggeligt dokumentationen til værktøjet for at få oplysninger om, hvordan du fjerner enkelte sider, mapper eller hele websites. Hvis du har fjernet oplysningerne fra dit website, kan du kun rydde cachen. Ellers skal du fjerne de berørte sider samt cachen.
  3. Fjern oplysningerne fra dit website
    1. Sørg for, at de personer, der skal foretage de nødvendige ændringer på dit website, har de korrekte rettigheder.
    2. Fjern eller bloker oplysningerne ved hjælp af den relevante metode:
      1. Fjern oplysningerne fra din side [sikrest].
      2. Kræv et login.
      3. Brug tagget "noindex" til at blokere sider fra Google eller robots.txt til at blokere billeder fra Google.
      4. Få flere oplysninger om blokering af webadresser.
  4. Undgå, at oplysningerne vises igen
    • Foretag regelmæssige stikprøvekontroller ved hjælp af søgeoperatoren site: for dit website. Eksempel: site:eksempel.dk <indsæt privat id-nummer>
    • Sørg for, at alle, der arbejder med brugernes personoplysninger, gøres opmærksomme på, hvordan man forhindrer søgemaskiner i at finde disse oplysninger på websitet, og hvordan man forhindrer anonym adgang til brugerdata.