Miksi sivuni puuttuu Google Hausta?

Puuttuvien sivujen ja sivustojen vianetsintä

Näin voit tehdä vianetsinnän ja korjata yleisimmät ongelmat, kun sivusi tai sivustosi puuttuu Google Haun tuloksista.

Vaihe 1: Varmista, että sivu tai sivusto puuttuu

Vaikka se tuntuisi itsestäänselvältä, varmista ensin, että sivu tai sivusto todella puuttuu Googlen hakemistosta. Monet luulevat, että sivu puuttuu Googlesta, vaikka todellisuudessa sen sijoitus Haun tuloksissa onkin vain hyvin alhainen.

Onko sivu luotu tai sen lisäämistä hakemistoon pyydetty äskettäin? Sivun lisääminen Googlen hakemistoon voi viedä jonkin aikaa: Odota vähintään viikko sivustokartan tai hakemistoon lisäämispyynnön lähettämisen jälkeen, ennen kuin huolestut. Jos sivua tai sivustoa on muutettu äskettäin, tarkista tilanne uudelleen viikon kuluttua.

Sivun tai sivuston Googlesta löytymisen vahvistaminen:

1. Poista selaussuoja käytöstä, sillä se saattaa suodattaa tuloksia.
  2. Hae sivua tai sivustoa Googlesta:
    • Puuttuvalla sivustolla: Tee sivustohaku syntaksilla site:your_domain_name
      Esimerkkejä: site:example.com tai site:example.com/petstore
    • Puuttuvalla sivulla: Hae Googlesta sivun täydellistä URL-osoitetta.
  3. Jos näet tuloksia, sivu tai sivusto on hakemistossa:
    • Sivustolla: Sivusto voi olla hakemistossa, vaikka kaikkia sen sivuja ei olisikaan lisätty hakemistoon. Harkitse sivustokartan lisäämistä, jotta Google löytää kaikki sivustosi sivut.
    • Sivulla: Jos sivu on hakemistossa, mutta sen sijoitus on odotettua huonompi, lue verkkovastaavan ohjeista vinkkejä hakutulossijoituksen parantamiseen. Jos sivun sijoitus on pudonnut äskettäin, voit kokeilla vianetsintää. Jos sivusta on useita versioita (esimerkiksi mobiili- ja tietokoneversiot tai kaksi URL-osoitetta, jotka johtavat samalle sivulle), Google tulkitsee yhden olevan ensisijainen ja kaikkien muiden olevan kopioita. Hakutulokset johtavat vain ensisijaiselle sivulle. (URL-tarkastustyökalun avulla voit tarkistaa, tunnistetaanko sivu kopioksi.)
  4. Jos sivustoa tai sivua ei vieläkään löydy hakutuloksista, siirry vaiheeseen 2: Ongelman korjaaminen.

Vaihe 2: Ongelman korjaaminen

Näissä ohjeissa oletetaan, että sinulla on Search Console ‑tili, koska indeksointiongelmien diagnosointi on paljon helpompaa Search Consolen avulla.

Ostitko tai peritkö sivuston äskettäin joltakulta? Sivustoa vastaan saattaa olla voimassa manuaalisia toimenpiteitä. Manuaalisen toimenpiteen raportin ja tietoturvaongelmaraportin historiasivuilla näytetään kaikki sitä vastaan tehdyt odottavat toimenpiteet. Tutustu raportin dokumentaatioon oppiaksesi korjaamaan ostetulla sivustolla ilmeneviä ongelmia.
  1. Jos sivusto tai sivu on uusi, sitä ei ehkä ole vielä ehditty indeksoida tai lisätä hakemistoon. Uuden sivun julkaisemisen ja sen indeksoinnin välillä kuluu jonkin aikaa, samoin indeksoinnin ja hakemistoon lisäämisen välillä. Useista tekijöistä riippuen kokonaisaika voi vaihdella päivästä tai parista muutamaan viikkoon. Lue, kuinka Google indeksoi verkkoa.
  2. Jos olet äskettäin järjestellyt sivustosi uudelleen tai siirtänyt sen uuteen verkkotunnukseen tai https:ään, ennen hyvin sijoittuneet sivut saattavat sijoittua huonosti, jos siirrossa on tehty virheitä. Korjaaminen: Uudelleenohjaa käyttäjät, Googlebot ja muut indeksointirobotit 301-uudelleenohjauksilla (RedirectPermanent). (Apachessa voit tehdä tämän .htaccess-tiedoston avulla. Jos käytät IIS:ää, voit tehdä ohjaukset hallintakonsolin avulla.) Jos sivusto on äskettäin siirretty https:ään, hae Googlesta sekä sivuston http- että https-URL-osoitteita. Lue, kuinka sivuston voi siirtää ilman merkittäviä vaikutuksia hakutuloksiin.
  3. Tarkista, onko sivulle otettu käyttöön manuaalisia toimenpiteitä. Manuaaliset toimenpiteet alentavat sivun sijoitusta tai poistavat sen kokonaan Haun tuloksista. Manuaalisten toimenpiteiden raportista pitäisi löytyä apua manuaalisen toimenpiteen korjaamiseen. Jos kyseessä on oikeudellinen poistopyyntö, lue lisää oikeudellisista poistopyynnöistä ja poistokäytännöistä.
  4. Tarkista, onko sivustollasi tietoturvaongelmia. Tietoturvaongelmat voivat alentaa sivun sijoitusta tai näyttää varoituksen selaimessa tai hakutuloksissa. Tietoturvaongelmaraportista pitäisi löytyä apua manuaalisen toimenpiteen korjaamiseen.
  5. Sivun tarkastus URL-osoitteiden tarkastustyökalulla:
    1. Jos raportissa sanotaan, että sivua ei ole lisätty hakemistoon
      1. Lue dokumentaatiosta syy tähän ja ongelman korjausohjeet. Tässä ovat yleisimmät syyt:
        1. Estät sivun robots.txt-tiedostolla, noindex-säännöllä tai muulla mekanismilla, esim. salasanasuojauksella. Poista esto joka tapauksessa asianmukaisella tavalla.
        2. Jos raportissa kuvaillaan muita teknisiä ongelmia, lue dokumentaatiosta muut mahdolliset syyt sivun estämiseen.
        3. Jos virheitä ei löydy eikä sivun käyttöä ole estetty Googlelta, ongelma saattaa liittyä löydettävyyteen.
      2. Pyydä sivun lisäämistä hakemistoon URL-tarkastustyökalulla.
    2. Jos raportissa sanotaan, että sivu on lisätty hakemistoon
      1. Tarkasta, oletko sinä tai joku muu pyytänyt sivuston tai URL-osoitteen poistamista hakemistosta. Avaa URL-osoitteiden poistotyökalu ja etsi hyväksyttyjä URL-osoitteen tai sivuston poistopyyntöjä. Jos niitä löytyy, voit peruuttaa pyynnön.
      2. Sivu on saatettu jättää pois hakemistosta ilman hyvää syytä. (Google ei voi millään kahlata läpi jokaista verkosta löytyvää sivua, vaikka kovasti yrittääkin.) Pyydä Googlea indeksoimaan sivusi uudelleen.
      3. Jatkuvatko ongelmat? Kerro ongelmastasi verkkovastaavien keskusteluryhmässä. Kuvaile ongelma tarkasti ja liitä mukaan linkit sivustollesi.

Googlen auttaminen sivuston löytämisessä ja indeksoinnissa

Jos vaikuttaa siltä, että Google ei löydä kaikkia sivustosi sivuja, Google ei joko löydä sivuja (indeksointi) tai pysty tulkitsemaan sivuja oikein löytäessään ne (hakemistoon lisääminen). Lue indeksoinnin ja hakemistoon lisäämisen perusteet.

Indeksointiongelmat

Googlen on voitava löytää sivusi, jotta se voi lisätä ne hakemistoon. Nämä ovat tärkeimmät tavat, joilla voit auttaa Googlea löytämään sivut:

• Lähetä sivustokartta. Näin Google tietää tarkalleen, mitkä sivut haluat sen indeksoivan. Monet verkkosivustojen hosting-palvelut luovat ja lähettävät sivustokartan puolestasi, jotta sinun ei tarvitse. Selvitä tämä lukemalla hosting-palvelusi dokumentit (etsi termiä "sivustokartta").
  • Varmista, että ihmiset tietävät sivustosi olemassaolosta. Google löytää uusia sivustoja aiemmilta sivustoilta.
  • Mahdollista kattava linkeillä siirtyminen sivustollasi. Varmista, että mille tahansa sivustosi sivulle pääsee seuraamalla yhden tai useamman linkin ketjua etusivulta. Vältä linkkejä, joiden näkyminen edellyttää käyttäjältä toimintoja, standardeista poikkeavaa linkitystekniikkaa tai mediatiedostoihin tai muihin monimutkaisiin teknologioihin upotettuja linkkejä.
  • Pyydä etusivun lisäämistä hakemistoon. Jos sivut on linkitetty toisiinsa hyvin, Googlen pitäisi löytää kaikki sivusi etusivulta.
  • Sellaisten sivustojen indeksointi voi olla vaikeampaa, jotka käyttävät URL-parametreja URL-polkujen tai sivun nimien sijaan. Googlen on helpompi löytää sivu osoitteesta example.com/petstore/zebra kuin example.com?page=1234.

Hakemistoon lisäämiseen liittyvät ongelmat

Hakukoneoptimoinnin aloitusoppaassa on paljon hyviä vinkkejä sivuston indeksoinnin ja hakemistoon lisäämisen parantamiseksi.

Varmista myös, että sivu on Googlen verkkovastaavan ohjeiden mukainen.