AMP-tilaraportti

Tämän raportin avulla voit korjata virheitä, jotka saattavat estää AMP-sivujasi näkymästä Googlen AMP-ominaisuuksia käyttävissä hakutuloksissa.

Ylätason näkymässä näkyvät kriittiset ongelmat, jotka vaikuttavat sivustosi AMP-sivuihin. Klikkaamalla ongelmaa näet sen tiedot ja vaikutuspiirissä olevat sivut.

AVAA AMP-RAPORTTI

AMP-tilaraportti Search Consolessa – Google Search Console ‑koulutus

Raportin sisältö

Kriittiset ongelmat: Kriittisten AMP-ongelmien vaikutuspiirissä olevat sivut eivät voi näkyä Googlessa. AMP-raportin ylätasolla olevan kaavion alla näkyy lista sivustosi kriittisistä ongelmista otsikolla Miksi AMP-sivut ovat virheellisiä. Klikkaa ongelmaa, niin näet sivut, joihin se vaikuttaa.

Ei-kriittiset ongelmat (varoitukset): Ei-kriittisiä ongelmia sisältävät AMP-sivut voivat edelleen näkyä Googlessa, jos niillä ei ole kriittisiä ongelmia. AMP-raportin ylätasolla olevien kriittisten ongelmien alla näkyy lista sivustosi ei-kriittisistä ongelmista otsikolla Ei-kriittiset ongelmat. Klikkaa ongelmaa, niin näet sivut, joihin se vaikuttaa. AMP-sivut, joihin liittyy varoituksia, eivät ehkä käytä kaikkia AMP-ominaisuuksia (niitä ei esimerkiksi ehkä näytetä Pääuutiset-karusellissa). Toisin sanoen sivut saattavat näkyä hakutuloksissa vain tavallisina sinisinä linkkeinä.

Sivun tila (hyväksytty ja virheellinen): AMP-sivut ovat joko hyväksyttyjä tai virheellisiä. Hyväksytyt AMP-sivut voivat näkyä Googlessa, mutta virheelliset AMP-sivut eivät voi. Jos sivulla on kriittisiä ongelmia, se katsotaan virheelliseksi. Sivu on hyväksytty, jos sillä on vain varoituksia tai ei lainkaan ongelmia. Näet kelvolliset AMP-sivut klikkaamalla AMP-raportin ylätasolla olevan kaavion alapuolelta Katso dataa hyväksytyistä AMP-sivuista.

Raportin tietojen tulkitseminen

Raportissa tulisi näkyä seuraavat luvut:

Ongelman vaikutuspiirissä olevien URL-osoitteiden lista on esimerkinomainen eikä välttämättä sisällä kaikkia tiettyyn ongelmaan liittyviä osoitteita. Raportissa voi olla enintään 1 000 URL-osoitetta ongelmaa kohden. Lisäksi on mahdollista, että osa sivuista jää havaitsematta tai laskematta jostakin syystä.

Raportissa voi näkyä yhteensä vain 200 kriittistä + ei-kriittistä ongelmaa. Jos sivustollasi on erittäin paljon ongelmia (aktiivisten esiintymien määrästä riippumatta), raportissa näkyvät vain ensimmäiset 200 ongelmaa tärkeysjärjestyksessä.

AMP-ongelmat

Tavallisten AMP-kohtaisten virheiden lisäksi raportissa voidaan mainita seuraavat muut ongelmat (virheet tai varoitukset).

Google-kohtaiset AMP-ongelmat
Ongelma Kuvaus
Sisältö ei täsmää: Upotettu video puuttuu Ensisijaisella verkkosivulla on upotettu video, joka puuttuu AMP-versiosta. Yleensä on parasta lisätä kaikki ensisijaisen sivun tärkeät sisältöresurssit myös AMP-versioon. Huomaa, että video havaitaan URL-osoitteen avulla. Jos sinulla on kaksi eri URL-osoitetta, jotka vievät samaan videoon, näet tämän varoituksen.
Kuvan koko on suositeltua pienempi AMP:n strukturoitu data viittaa kuvaan, joka on suosituksiamme pienempi. Tämän vuoksi sivu ei välttämättä näy kaikissa Google Haun AMP:hen liittyvissä ominaisuuksissa. Tämä voi myös estää suurten kuvien näyttämisen Discover-korteissa (mikä vähentää liikennettä ja käyttäjien aktivoitumista verkkosivustolla). Korjaa ongelma valitsemalla ohjeidemme mukainen, suurempi kuva.
AMP-sivun verkkotunnuksen vastaavuusvirhe AMP-sivua isännöidään eri verkkotunnuksessa kuin ensisijaista versiota. Tämä voi hämmentää mobiilihaun käyttäjiä, jotka näkevät hakutuloksissa ja AMP-lukutilassa eri URL-osoitteiden verkkotunnukset. (Ei vaikuta sivun indeksointiin tai sijoitukseen)
URL-osoitetta ei löydy (404) Pyydettyä AMP-URL-osoitetta ei löytynyt. Lue lisää 404-virheiden korjaamisesta.
Palvelinvirhe (5xx) AMP-sivua pyydettäessä tapahtui määrittelemätön 5XX-palvelinvirhe. Lue lisää palvelinvirheistä.
Robots.txt:n estämä Robots.txt-sääntö estää pyydetyn AMP-URL-osoitteen hakemisen. Jos et halua tätä, testaa robots.txt-tiedosto estosääntöä varten ja muokkaa sitten sääntöä tai poista se (tai pyydä web-kehittäjää tekemään se puolestasi).
Indeksointiongelma AMP-sivulla tapahtui määrittelemätön indeksointivirhe. Etsi ja korjaa virhe käyttämällä AMP-URL-osoitteeseen URL-tarkastustyökalua
Viitattu AMP-URL-osoite ei ole AMP-osoite Ensisijainen sivu viittaa AMP-sivuun, joka ei ole AMP-sivu. Lue, miten AMP-sivuun tulee viitata ei-AMP-sivulla.
Viitattu AMP-URL-osoite on myös ensisijainen AMP-osoite Ensisijainen sivu viittaa itsenäiseen AMP-sivuun. Itsenäinen AMP-sivu ei voi olla sivun viitattu AMP-versio. Lue, miten AMP-sivuun tulee viitata ei-AMP-sivulta.
URL-osoitteella on noindex-merkintä Noindex-sääntö estää AMP-sivun käytön. Google ei voi lisätä hakemistoon sivua, jonka noindex estää. Poista noindex-sääntö tai viittaus estettyyn sivuun.
Sivun unavailable_after-päivämäärä on menneisyydessä AMP-sivulla on unavailable_after-sisällönkuvauskenttä tai ‑sääntö, jonka päivä on menneisyydessä, joten sivua ei kuulu enää näyttää. Vaihda kentän päivämääräksi tuleva päivämäärä tai poista kenttä.
Ensisijainen URL-osoite virheellinen Ensisijainen sivu viittaa AMP-versioon väärin muotoillulla URL-osoitteella. Katso, miten AMP-versioon viitataan oikein.
AMP-tarinan ensisijaisuusvirhe

Sivun AMP-versioksi on virheellisesti merkitty amp-story-sivu. Tämä on virhe, koska amp-story-sivu on aina itsenäinen ja ensisijainen: sen on viitattava itseensä <rel="canonical">-tagilla, eikä se voi olla toisen sivun AMP-versio.

Moduulin skripti ilmoitettu ilman vaihtoehtoista moduulia (tai päinvastoin) Käytät joko <script type="module">-tagia ilman vastaavaa <script nomodule async>-tagia tai päinvastoin. Näitä tageja on käytettävä vastaavuuspareissa, jotta ne voidaan käsitellä oikein selaimissa, jotka tukevat tai eivät tue moduulien skriptejä.
HTML-tagista puuttuu URL-osoite Määritetty HTML-tagi edellyttää määritettä, jonka URL-osoite on kelvollinen ja yli nolla merkkiä pitkä, mutta URL-osoite on tyhjä merkkijono. Lisää korostetun määritteen kelvollinen URL-osoite.
Attribuutti puuttuu tai se on virheellinen, mutta "on"-attribuutti edellyttää sitä Määritetty määrite on pakollinen, mutta se on virheellinen tai puuttuu. Määrite on pakollinen, koska olet määrittänyt "on"-määritteen samassa tagissa.
Alatason <svg>-tagi löydetty <svg>-blokin ulkopuolelta Olet määrittänyt <svg>-lohkon ulkopuolella tagin, jonka on sisällyttävä <svg>-lohkoon.
Sivu lataa useita versioita samasta laajennusskriptistä Sivu lataa useita versioita samasta AMP-laajennuksesta. Voit korjata ongelman poistamalla yhden skriptiversion.
Signed Exchange ‑ongelmat

AMP-tilaraportissa ja URL-tarkasturaportissa voi näkyä sellaisten AMP:iden ongelmia, jotka käyttävät Signed Exchange ‑protokollaa.

Ongelmaan liittyvien Signed Exchange ‑tietojen näkeminen

Voit löytää tietoja tiettyyn AMP:hen liittyvästä Signed Exchangesta useista paikoista:

• Valitse ongelma URL-tarkastustyökalun kohdasta AMP-version tiedot.
  • Klikkaa URL-osoitetta AMP-tilaraportin ongelmien tietotaulukosta.

AMP:n Signed Exchange ‑tilan selvittäminen

Jos haluat tarkistaa, onko Google havainnut AMP:ssä Signed Exchange ‑otsikoita tai ‑kuormia:

1. Tarkasta AMP:n URL-osoite (käytä URL-tarkastustyökalua tietyn URL-osoitteen tarkastamiseen tai klikkaa tarkastuskuvaketta AMP-tilaraportin ongelmien tietotaulukossa olevan URL-osoitteen vierestä).
  2. Valitse tulossivulta Näytä indeksoitu sivu, mikä avaa lisätietoja sisältävän paneelin.
  3. Klikkaa Lisätiedot-välilehteä.
  4. Signed Exchange -tunnisteen alla näkyvä tila kertoo, havaitsiko Google kyseisessä AMP:ssä Signed Exchange ‑komponentteja.

Luettelo Signed Exchange ‑virheistä

Voit kohdata seuraavia ongelmia, kun AMP:si käyttää Signed Exchange ‑protokollaa.

Signed Exchange on virheellinen

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, joka ei ollut Googlen AMP-välimuistin vaatimusten mukainen. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Virheeseen voi olla useita syitä:

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Signed Exchange ‑kuormassa on jäsennysvirhe

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka "kuorma" (sisältö) ei ollut Googlen AMP-välimuistin vaatimusten mukainen. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Kokeile etsiä ja korjata virhe näiden ohjeiden avulla:

• Varmista, että HTML ei sisällä virheellisiä UTF-8-merkkejä. Suorita virheellisen $URL:n kohdalla curl $URL | iconv -f UTF-8 -t UTF-8 >/dev/null ja tarkista se virheviestien varalta (esim. virheellinen syötesarja). Jos virheviestejä löytyy, varmista dokumentin oikea UTF-8-koodaus. Monitavuisten merkkien yleisiä lähteitä ovat muu kuin englanninkielinen teksti sekä välilyönnit.
  • Varmista, että HTML-koodi ei sisällä U+0000 (NULL)- tai Unicode-merkkiä, joka aiheuttaa HTML-jäsennysvirheen.
  • Varmista, että HTML ei ole muuttunut transform -config NONE ‑kutsun jälkeen. Sen muuttumiselle on kaksi yleistä syytä:

Signed Exchange ‑kuorman otsikossa header_name on virheellinen arvo

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka sisältämä allekirjoitettu vastauksen otsikko ei täyttänyt jotakin Googlen AMP-välimuistin vaatimuksista. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Signed Exchange ‑kuormasta puuttuu pakollinen otsikko header_name

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, josta puuttui Signed Exchange ‑määritysten tai Googlen AMP-välimuistin vaatimusten edellyttämä otsikko. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Signed Exchange ‑allekirjoitusotsikkoa ei voi jäsentää

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka sisältämä allekirjoitusotsikko ei noudattanut Signed Exchange ‑määritysten muoto-ohjeita. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Signed Exchange ‑allekirjoitusotsikon parametri parameter_name on virheellinen

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka allekirjoitusotsikossa oli virheellinen arvo tietylle parametrille, jota edellytetään Signed Exchange ‑määrityksissä. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Signed Exchangen päivämäärät ovat virheellisiä

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka allekirjoitusotsikon date-tai expires-parametrin arvo oli virheellinen Signed Exchange ‑määritysten tai Googlen AMP-välimuistin vaatimusten mukaan. Allekirjoituksen on oltava kelvollinen etenkin ensimmäisellä hakukerralla ja vähintään neljän päivän ajan sen jälkeen.) Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua, tämä voi johtua useista syistä:

• Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin ei lisää Signed Exchange ‑vastauksia välimuistiin liian pitkäksi aikaa. Tee sivulle useita pyyntöjä (curl -H 'Accept: application/signed-exchange;v=b3' -H 'AMP-Cache-Transform: any') ja tee kullekin vastaukselle haku "date=". Varmista, että numero vaihtuu joka kerralla.
  • Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos olet poissulkenut kaikki yllä olevat vaihtoehdot, AMP Packager ‑työkalussa voi olla virhe. Ilmoita virheestä.

Varmenneketjua, johon Signed Exchange (cert-url) viittaa, ei voi jäsentää

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka cert-url ei noudattanut Signed Exchange ‑määritysten muoto-ohjeita. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua:

• Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos asia on näin, ilmoita virheestä.

Varmenneketju, johon cert-url viittaa, ei kelpaa Signed Exchangeen

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka cert-url oli virheellinen Signed Exchange ‑määritysten mukaan. Tämän vuoksi sivu näytetään käyttäjille ilman allekirjoituksen tietoja.

Vaikutus sivustoon:

Sivu näytetään AMP-katseluohjelmassa Googlen URL-osoitteella alkuperäisen URL-osoitteen sijaan.

Seuraavat vaiheet:

Tähän virheeseen puuttuminen on valinnaista. Sen sisältävät sivut näkyvät oikein AMP-katseluohjelmassa. Jos haluat, että sivu näytetään allekirjoitetulla URL-osoitteella, jatka lukemista.

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua, virhe voi johtua useista syistä. Tarkista nämä:

• Varmista, että CertFile ei sisällä kattavaa luetteloa lehtivarmenteista ja keskitason varmenteista.
  • Varmista, että AMP Packager ‑työkalua ei julkaistu -development- tai -invalidcert-merkinnällä. Tuotantotilassa AMP Packager ‑työkalu vahvistaa useita varmenteen osia.
  • Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin ei lisää /amppkg/cert/-URL-osoitteita välimuistiin niiden max-age-arvoa pidemmäksi ajaksi.
  • Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin ei muokkaa välimuistiotsikoita. Tämä voi johtaa siihen, että ylätason välityspalvelin lisää varmenneketjut välimuistiin liian pitkäksi aikaa. Testaa määrittämällä vastaava /amppkg/cert/-URL-osoite sisäisen paketinluomistyökalun verkkotunnuksella, hae sitä vastausotsikoiden kanssa (esim. curl -i) ja vertaa vastausotsikoita käyttöliittymäpalvelimen palauttamiin otsikoihin.
  • Varmista esimerkiksi openssl x509 ‑työkalulla, että varmenne sisältää SCT:n. Jos näin ei ole, ota yhteyttä varmenteen myöntäjään.
  • Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos olet poissulkenut kaikki yllä olevat vaihtoehdot, AMP Packager ‑työkalussa voi olla virhe. Ilmoita virheestä.

Signed Exchangea ei voi jäsentää

HTTP-vastauksen sisältötyyppi oli application/signed-exchange;v=b3, mutta vastauksen sisältöä ei voitu purkaa. Tämä voi johtua siitä, että se ei täyttänyt kyseisen tyypin yksityiskohtaisia vaatimuksia tai koska sen kuorman Merkle-koodaus oli tehty väärin.

Vaikutus sivustoon:

Jos sivulla on vastaava muu kuin AMP-sivu, Google Haku lisää sen hakemistoon. Muuten sivu ei välttämättä näy ollenkaan Google Haussa.

Seuraavat vaiheet:

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua, tämä voi johtua useista syistä:

• Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin ei muokkaa paketinluomistyökalun vastauksia. Määritä virheellistä URL-osoitetta vastaava /priv/doc-URL-osoite sisäisen paketinluomistyökalun verkkotunnuksella ja testaa se dump-signedexchange-työkalulla. Jos sisäisen paketinluomistyökalun vastaus on kelvollinen Signed Exchange mutta ulkoisen käyttöliittymän vastaus ei ole, käyttöliittymässä on todennäköisesti määritysvirhe.
  • Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos olet poissulkenut kaikki yllä olevat vaihtoehdot, AMP Packager ‑työkalussa voi olla virhe. Ilmoita virheestä.

Sisäisen kuorman URL-osoite ei vastaa Signed Exchange ‑pyynnön URL-osoitetta

HTTP-vastaus oli Signed Exchange, jonka fallbackUrl ei vastannut pyynnön URL-osoitetta. Niiden on oltava tavutasolla täsmälleen samanlaisia. Tästä johtuen Google Haku ei luota siihen, että vastaus edustaa pyynnön URL-osoitetta.

Vaikutus sivustoon:

Jos sivulla on vastaava muu kuin AMP-sivu, Google Haku lisää sen hakemistoon. Muuten sivu ei välttämättä näy ollenkaan Google Haussa.

Seuraavat vaiheet:

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen. Mahdollinen ratkaisu on esimerkiksi sivun URL-osoitteen muuttaminen, jotta vältät virheet yleisissä URL-jäsentäjissä. Kokeile poistaa percent-encoded- tai reserved-merkit tai epätavalliset kyselymerkkijonojen koodaukset, kuten ? ilman parametreja.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua, tämä voi johtua useista syistä:

• Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin uudelleenkirjoittaa URL-osoitteet oikein. Ongelmia esiintyy erityisen todennäköisesti URL-osoitteissa, joissa on percent-encoded- tai reserved-merkkejä. Esimerkikis nginx-palvelimella on ongelmia rewrite-komennon ja proxy_pass-komennon poluttoman muodon kanssa. Voit testata tätä lähettämällä käyttöliittymään testipyyntöjä ja vertaamalla niitä AMP Packager ‑työkalun stdout-lokiin kirjattuihin URL-osoitteisiin.
  • Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos olet poissulkenut kaikki yllä olevat vaihtoehdot, AMP Packager ‑työkalussa voi olla virhe. Ilmoita virheestä.

Signed Exchangen HTTP-vastauksen otsikossa header_name on virheellinen arvo

HTTP-vastauksen content-type oli application/signed-exchange, mutta vastausotsikot olivat jollakin muulla tavalla virheellisiä. Content-type-otsikosta voi esimerkiksi puuttua v=b3-parametri. Tästä johtuen Google ei tunnista muotoa, joten vastauksen sisältöä ei voida purkaa.

Vaikutus sivustoon:

Jos sivulla on vastaava muu kuin AMP-sivu, Google Haku lisää sen hakemistoon. Muuten sivu ei välttämättä näy ollenkaan Google Haussa.

Seuraavat vaiheet:

Jos käytät Signed Exchange ‑palveluntarjoajaa, käänny sen puoleen.

Jos käytät AMP Packager ‑työkalua, tämä voi johtua useista syistä:

• Varmista, että käyttöliittymän käänteinen välityspalvelin ei muokkaa content-type-otsikoita. Määritä virheellistä URL-osoitetta vastaava /priv/doc-URL-osoite sisäisen paketinluomistyökalun verkkotunnuksella ja hae sitä vastausotsikoiden kanssa (esim. curl -i). Jos sisäisen paketinluomistyökalun ja ulkoisen käyttöliittymän vastausten otsikot eroavat toisistaan, tämä voi olla virheen syy. Jos ero löytyy muusta kuin content-type-otsikosta, ilmoita virheestä tämän ohjedokumentin mukaisesti, jotta vaatimusluettelo voidaan päivittää.
  • Varmista, että käytät AMP Packager ‑työkalun uusinta versiota.
  • Jos olet poissulkenut kaikki yllä olevat vaihtoehdot, AMP Packager ‑työkalussa voi olla virhe. Ilmoita virheestä.

Ongelmien priorisointi ja korjaaminen

1. Katso Miksi AMP-sivut ovat virheellisiä ‑taulukosta sivustosi kriittiset ongelmat.
  2. Analysoi virheet:
    • Tarkista, esiintyykö virheiden kokonaismäärän kasvua vastaavaa nousua yksittäisten virheiden tilastoissa. Näin voit selvittää, johtuuko kokonaismäärän kasvu pääasiassa yksittäisestä virheestä.
    • Korjaa ensin ongelmat, jotka vaikuttavat useisiin sivuihin (kuten virheellinen malli), ja sen jälkeen yksittäisiin sivuihin vaikuttavat ongelmat.
  3. Korjaa virheet: Näet virheen tietosivun klikkaamalla taulukon riviä:
    1. Tietosivulla on otos URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa. Listassa voi olla enintään 1 000 riviä, eikä siinä välttämättä ole äskettäin havaittuja virhe-esiintymiä tai sivuja, joita ei ole indeksoitu uudelleen virheen ilmenemisen jälkeen.
    2. Klikkaa ongelman vierestä Lue lisää, niin saat virallisen ohjeistuksen virheestä.
    3. Klikkaa URL-osoitetta esimerkki-URL-osoitteiden taulukosta, niin näet ongelman korostettuna sivun koodissa.
    4. Klikkaamalla tarkistuskuvaketta voit suorittaa tarkemman testin tietylle sivulle. Testi erittelee kaikki virheet (myös muut kuin valittuna olevaan ongelmaan liittyvät) ja avaa koodityökalun, jossa virheet näkyvät korostettuna ja voit lukea lisätietoja niistä. Jos sivua ei ole indeksoitu uudelleen viime aikoina, ongelma näkyy hakemistoon lisätyllä sivulla, mutta ei live-sivulla. Tässä tapauksessa voit pyytää kyseisen sivun lisäämistä hakemistoon.
    5. Korjaa ongelman kaikki esiintymät sivustoltasi, testaa korjaukset ja varmista, että korjaukset ovat käytössä sivun live-versiossa.
  4. Kun olet korjannut kaikki esiintymät, palaa ongelman tietosivulle ja aloita vahvistusprosessi valitsemalla Vahvista korjaus. Vahvistusta ei tehdä välittömästi. Katso lisätietoja vahvistuksesta tutustumalla Tietoja vahvistuksesta ‑osioon.
  5. Jatka virheiden korjaamista.
  6. Jos hyväksyttyjen ja virheellisten sivujen kokonaismäärä on merkittävästi pienempi kuin sivustolla olevien AMP-sivujen määrä, tutustu osioon Puuttuvien AMP-sivujen vianetsintä.
  7. Kun kaikki kriittiset virheet on korjattu, voit halutessasi korjata ei-kriittiset ongelmat. Joistakin ei-kriittisistä ongelmista (esimerkiksi käytöstä poistettujen ominaisuuksien käyttö) voi tulla myöhemmin kriittisiä.

Raportin jakaminen

Voit jakaa ongelman tiedot kattavuus- tai parannusraportissa klikkaamalla sivulla olevaa Jaa-painiketta . Linkki antaa käyttöoikeuden vain nykyiseen ongelman tietosivuun sekä ongelmaan liittyviin vahvistushistoriasivuihin. Nämä ovat kaikkien nähtävillä, joilla on linkki. Se ei anna resurssillesi muiden sivujen käyttöoikeutta tai jaetulle käyttäjälle oikeutta suorittaa mitään toimia verkko-omaisuudessasi tai tililläsi. Voit peruuttaa linkin milloin tahansa poistamalla tämän sivun jakamisen käytöstä.

Raporttidatan vieminen

Monissa raporteissa on vientipainike , jolla voit viedä raporttidatan. Sekä kaavio- että taulukkodata viedään. Raportin arvot ~ tai - (ei saatavilla / ei ole numero) näkyvät nollina ladatussa datassa.

Puuttuvien AMP-sivujen vianetsintä

Jos raportissa olevien AMP-sivujen kokonaismäärä (hyväksytyt + virheelliset sivut) on pienempi kuin sivustolla olevien AMP-sivujen määrä, syy voi olla jokin näistä:

• Varmista, että sivun ensisijainen ei-AMP-versio linkittää oikein AMP-sivuun.
  • Varmista, että AMP- tai ensisijaisia sivuja ei ole estetty robots.txt-tiedoston tai noindex-tagin avulla tai suojattu kirjautumisvaatimuksella.
  • Tarkasta AMP-sivusi ensisijaisen sivun URL-osoite, jotta näet, onko se lisätty hakemistoon.
  • Googlella voi kestää muutama päivä puuttuvien sivujen löytämisessä ja indeksoinnissa. Tähän vaikuttaa tapa, jolla ilmoitit uusista sivuista Googlelle.
  • Osa oikein toimivista AMP-sivuista voi puuttua raportista, mutta ne saattavat löytyä sivun hakemistoraportista. Tämä johtuu siitä, että sivun indeksointiraportin on oltava kattavampi, jotta siitä on apua raportin hakemisto-ongelmien jäljittämisessä ja korjaamisessa, kun taas AMP-tilaraportissa voi olla vähemmän mutta osuvampia sivuja, joista on tarjolla tarkempaa tietoa. Sen avulla voit jäljittää ja korjata sivuston tiettyjä AMP-ongelmia. Voit varmistaa, onko AMP-sivu lisätty hakemistoon, käyttämällä URL-tarkastustyökalua, joka antaa varman vastauksen.
Korjausten vahvistaminen

Korjattuasi tietyn ongelman kaikki esiintymät sivustollasi voit pyytää Googlea vahvistamaan korjaukset. Jos kaikki havaitut esiintymät on korjattu, ongelmataulukossa näkyvä esiintymien määrä laskee nollaan ja siirretään taulukon loppuun.

Vahvistamisen hyödyt

Kun kerrot Googlelle, että olet korjannut kaikki tiettyyn ongelmatilaan tai ‑kategoriaan liittyvät ongelmat, tapahtuu seuraavaa:

• Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun Google on vahvistanut korjauksesi kaikissa URL-osoitteissa tai jos Google on löytänyt ongelman muita esiintymiä.
  • Voit seurata Googlen etenemistä korjausten vahvistamisessa ja nähdä lokin kaikista tarkistettavista sivuista sekä kunkin URL-osoitteen korjaustilan.

Tietyn sivustolla olevan ongelman korjaaminen ei ole välttämättä tarpeellista. Esimerkiksi robots.txt:n estämät URL-osoitteet on todennäköisesti estetty tarkoituksella. Päätä, miten haluat ratkaista kunkin ongelman.

Ongelmia voi myös korjata ilman vahvistusta. Google päivittää esiintymien määrän aina indeksoidessaan sivun, jolla on tunnettuja ongelmia, riippumatta siitä, pyysitkö erikseen korjauksen vahvistusta.

Ammattilaisvinkki: vahvista korjaukset sivustokartan mukaan
Voit nopeuttaa korjauspyyntöä luomalla ja lähettämällä sivustokartan, joka sisältää vain tärkeimmät sivusi. Suodata sitten raportti sivustokartan mukaan ennen kuin pyydät korjausta. Jos vahvistuspyyntö koskee vain osaa sivustosi URL-osoitteista, joihin ongelma vaikuttaa, se voi olla nopeampi käsitellä kuin pyyntö, joka sisältää kaikki sivustosi ongelmalliset URL-osoitteet.

Vahvistuksen aloittaminen

Näin voit kertoa Search Consolelle, että olet korjannut ongelman:

1. Korjaa kaikki ongelman esiintymät sivustollasi. Jos ohitit korjauksen, vahvistus keskeytetään Googlen löytäessä ongelmasta jäljellä olevan esiintymän.
  2. Avaa korjatun ongelman tietosivu. Klikkaa ongelmaa raportin ongelmalistalta.
    • ⚠️ Jos suodatat raportin tietyn sivustokartan mukaan, vahvistus koskee vain kohteita, jotka ovat sivustokartassa silloin, kun pyydät vahvistusta. Tämä saattaa olla tarkoituksellista, tai sitten ei. Sinun on joka tapauksessa hyvä olla siitä tietoinen.
  3. Klikkaa Vahvista korjaus. Älä klikkaa Vahvista korjaus uudelleen, ennen kuin vahvistus on onnistunut tai epäonnistunut. Lue, miten Google tarkistaa korjaukset.
  4. Voit seurata vahvistuksen etenemistä. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi. Saat ilmoituksen, kun vahvistus onnistuu tai epäonnistuu.
  5. Jos vahvistus epäonnistuu, voit klikata ongelman tietosivulta Näytä tiedot, niin näet virheellisen sivun URL-osoitteen. Korjaa tämä sivu, vahvista korjaus kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa, ja aloita vahvistus uudelleen.

Milloin URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma katsotaan korjatuksi?

URL-osoitteeseen tai kohteeseen liittyvä ongelma merkitään korjatuksi, kun toinen seuraavista ehdoista täyttyy:

• Ongelmaa ei enää löydy sivulta URL-osoitteen indeksoinnin yhteydessä. AMP-tagivirheen kohdalla tämä voi tarkoittaa, että tagi on korjattu tai poistettu (jos tagi ei ole pakollinen). Vahvistusyrityksen aikana URL-osoitteen kohdalla lukee Hyväksytty.
  • Jos sivu ei ole Googlen käytettävissä (se on poistettu, merkitty noindex-tagilla, vaatii todennusta tms.), ongelma katsotaan korjatuksi kyseisen URL-osoitteen osalta. Vahvistusyrityksen aikana sen vahvistuksen tila on Muu.

Ongelman elinkaari

Ongelman elinkaari alkaa, kun siitä havaitaan sivustolla ensimmäinen esiintymä, ja päättyy, kun viimeisimmän esiintymän korjausmerkinnästä on kulunut 90 päivää. Jos ongelma ei toistu 90 päivän kuluessa, se poistuu taulukosta.

Ongelman ensimmäisen havainnon päiväys määrittyy hetkestä, kun ongelma ensin havaittiin sen elinkaaressa, ja se pysyy muuttumattomana. Joten:

• Jos ongelman kaikki esiintymät on korjattu mutta 15 päivän kuluttua ilmenee uusi esiintymä, ongelma merkitään avoimeksi. Ensimmäisen havainnon päivämäärä säilyy alkuperäisenä.
  • Jos sama ongelma esiintyy uudelleen 91 päivän kuluttua esiintymän korjaamisesta, edellinen ongelma on jo suljettu. Tällöin uusi esiintymä tallennetaan uutena ongelmana ja ensimmäisen havainnon päivämääräksi asetetaan uusi havainnon päivä.
Vahvistusprosessi

Alla kuvataan, mitä tapahtuu, kun valitset Vahvista korjaus ‑valinnan ongelman tarkistamiseksi. Prosessi voi kestää useita päiviä tai pidempään, ja saat sähköpostitse ilmoituksia sen edistymisestä.

1. Kun valitset Vahvista korjaus, Search Console tarkistaa muutaman sivun välittömästi.
    • Jos nykyinen esiintymä on yhdelläkin näistä sivuista, vahvistus lopetetaan eikä vahvistuksen tila muutu.
    • Jos ongelmaa ei löydy esimerkkisivuilta, vahvistus jatkuu tilassa Aloitettu. Jos vahvistuksen aikana löytyy muita, erillisiä ongelmia, ne lasketaan mukaan toiseen ongelmatyyppiin. Vahvistus jatkuu.
  2. Search Console käy läpi kaikki tunnetut URL-osoitteet, joita ongelma koskee. Uudelleenindeksointijonoon ei lisätä koko sivustoa vaan ainoastaan URL-osoitteet, joilla on ongelman tunnettuja esiintymiä. Search Console tallentaa kaikkien tarkastettujen URL-osoitteiden tiedot vahvistushistoriaan, johon pääsee ongelman tietosivun kautta.
  3. Kun URL-osoite tarkistetaan:
    1. Jos ongelmaa ei löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyväksytty. Jos tämä on ensimmäinen vahvistuksen aikana tarkistettu esiintymä, ongelman vahvistuksen tilaksi muutetaan Hyvältä näyttää.
    2. Jos URL-osoitetta ei enää löydy, esiintymän vahvistuksen tilaksi vaihtuu Muu (tämä ei ole virhetila).
    3. Jos ongelma on edelleen olemassa, ongelman tilaksi muutetaan Hylätty ja vahvistus päättyy. Jos kyseessä on tavallisen indeksoinnin aikana löytynyt uusi sivu, se katsotaan nykyisen ongelman yhdeksi esiintymäksi.
  4. Kun ongelmaan liittyvät URL-osoitteet on tarkistettu ja ongelma on korjattu, ongelman tilaksi muutetaan Hyväksytty. Vaikka kaikki esiintymät on korjattu, ongelman vakavuusaste ei muutu (Virhe tai Varoitus), vaan vain ongelmaan liittyvien kohteiden määrä (0).

Google voi havaita ongelman korjattuja esiintymiä, vaikka et aloittaisi vahvistusta. Jos Google havaitsee, että ongelman kaikki esiintymät on korjattu normaalin indeksoinnin aikana, ongelman määräksi ilmoitetaan raportissa nolla.

Uudelleenvahvistus

⚠️ Odota vahvistusjakson valmistumista ennen uuden pyytämistä, vaikka olisit korjannut osan ongelmista nykyisen jakson aikana.

Näin voit aloittaa epäonnistuneen vahvistuksen uudelleen:

1. Siirry epäonnistuneen vahvistuksen lokiin: Avaa epäonnistuneen vahvistuksen ongelman tietosivu ja valitse Näytä tiedot.
  2. Klikkaa Aloita uusi vahvistus.
  3. Vahvistaminen alkaa uudelleen kaikissa URL-osoitteissa, joiden tila on Odottaa tai Epäonnistui. Myös mahdollisten uusien, tavallisen indeksoinnin jälkeen havaittujen esiintymien korjaus vahvistetaan. Hyväksytty- tai Muu-merkittyjä URL-osoitteita ei tarkisteta uudelleen.
  4. Vahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.

Vahvistuksen etenemisen näkeminen

Jos haluat nähdä nykyisen vahvistuspyynnön etenemisen, tai jos viimeisen vahvistuspyynnön historia ei edisty:

1. Avaa ongelman tietosivu. Avaa ongelman tietosivu klikkaamalla päätietosivun ongelmariviä.
  2. Avaa pyynnön vahvistussivu klikkaamalla Näytä tiedot.
    • Pyynnössä mainittujen URL-osoitteiden esiintymän tila näkyy taulukossa.
    • Esiintymätila koskee tutkimaasi ongelmaa. Yhden sivun ongelman tila saattaa olla Hyväksytty, mutta saman sivun muiden ongelmien tila voi olla Hylätty, Odottaa tai Muu.
    • AMP-raportissa ja sivun hakemistoraportissa vahvistushistoriasivun merkinnät on ryhmitelty URL-osoitteiden mukaan.
    • Mobiilikäytettävyys- ja Rich-tulokset-raporteissa kohteet ryhmitellään URL-osoitteen ja strukturoidun datakohteen yhdistelmän perusteella (kohteen nimiarvon mukaisesti).
Vahvistuspyynnön tila

Ongelman vahvistuksen tilat ovat seuraavat:

• Ei aloitettu: Vähintään yksi ongelman esiintymä ei ole koskaan saanut vahvistuspyyntöä.
    Seuraavat vaiheet:
    1. Klikkaa ongelmaa nähdäksesi lisätietoja virheestä. Tarkasta sivut yksitellen nähdäksesi esimerkkejä ongelmasta verkossa olevilla sivuilla.
    2. Klikkaa tietosivun Lisätietoja-painiketta, niin näet ongelman tiedot.
    3. Klikkaa taulukon esimerkkiriviä lukeaksesi lisätietoja tietystä virheestä.
    4. Korjaa sivut ja aloita vahvistus klikkaamalla Vahvista korjausVahvistus kestää yleensä noin kaksi viikkoa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää kauemmin, joten arvostamme kärsivällisyyttäsi.
  • Aloitettu: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, eikä ongelman jäljellä olevia esiintymiä ole vielä löydetty.
    Seuraava vaihe: Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on tarvittaessa myös toimintaohjeet.
  • Hyvältä näyttää: Olet käynnistänyt vahvistusyrityksen, ja kaikki tähän mennessä tarkastetut ongelman esiintymät on korjattu.
    Seuraava vaihe: Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Vahvistuksen edetessä Google lähettää ilmoituksia, joissa on myös toimintaohjeet.
  • Hyväksytty:Yhtään ongelman tunnettua esiintymää ei enää löydy (tai kyseinen URL-osoite ei ole enää käytettävissä). Tähän tilaan pääsee vain valitsemalla Vahvista korjaus (jos esiintymiä poistuu ilman vahvistuspyyntöä, tilaksi muutetaan –).
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • –: Google havaitsi, että ongelma on korjattu kaikkien URL-osoitteiden osalta, vaikket aloittanut vahvistusta.
    Seuraava vaihe: Ei vaadi muita toimia.
  • Hylätty: Ongelma on Vahvista-valinnan jälkeen edelleen tietyllä osalla sivuista.
    Seuraavat vaiheet: Korjaa ongelma ja aloita vahvistus uudelleen.
Esiintymän vahvistuksen tila

Vahvistuspyynnön jälkeen ongelman jokaiselle esiintymälle määritellään jokin seuraavista vahvistuksen tiloista:

• Odottaa: Vahvistusjonossa. Tämä esiintymä oli sivulla Googlen edellisen tarkistuksen aikana.
  • Hyväksytty: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Ongelman esiintymää ei enää löytynyt Googlen tarkistuksessa. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Hylätty: Google löysi edelleen ongelman esiintymän. Tämä tila voidaan saavuttaa vain valitsemalla ongelman esiintymän kohdalta Vahvista.
  • Muu: [Ei käytettävissä kaikissa raporteissa] Google ei saanut yhteyttä esiintymän URL-osoitteeseen tai (strukturoidun datan tapauksessa) ei enää löytänyt kohdetta sivulta. Tämä on sama kuin Hyväksytty.

Huomaa, että saman URL-osoitteen eri ongelmien tilat voivat poiketa toisistaan. Jos esimerkiksi tietyllä sivulla on ongelmat X ja Y, X:n vahvistuksen tila voi olla Hyväksytty ja samalla sivulla olevan Y-ongelman vahvistuksen tila voi olla Odottaa.

Tunnetut ongelmat

Alla olevat Search Consolen ongelmat ovat jo tiedossamme. Sinun ei tarvitse ilmoittaa niistä meille, mutta otamme mielellämme vastaan palautetta muista ominaisuuksista tai huomaamistasi ongelmista. Käytä palautetoimintoa siirtymispalkissa.

• Joidenkin ongelmien nimet ovat pitkiä ja vaikeaselkoisia.
  • Ongelmaa ei välttämättä lisätä kaavioon ja taulukkoon yhtä aikaa.