Test voor uitgebreide resultaten

Plaats gestructureerde gegevens op je pagina om speciale functies in Google-zoekresultaten in te schakelen en voer daarna de test voor uitgebreide resultaten uit.

Dit is een bètaversie van de test. Nog niet alle typen uitgebreide resultaten of fouttypen worden ondersteund. Resultaten zijn niet gegarandeerd nauwkeurig en bieden geen garantie voor weergave in zoekresultaten. Bekijk het onderstaande gedeelte Ondersteunde typen voor meer informatie.

DE TEST VOOR UITGEBREIDE RESULTATEN OPENEN

De test uitvoeren

• Voor een URL
    Dien de volledige URL in van de pagina die je wilt testen. Belangrijk: Alle paginabronnen moeten toegankelijk zijn voor een anonieme gebruiker die via internet toegang tot de code heeft. Bronnen achter een firewall of die door een wachtwoord worden beveiligd, zijn niet beschikbaar voor de test. Als je pagina zich achter een firewall bevindt of op je lokale computer wordt gehost, kun je de pagina testen door een tunnel open te stellen.
  • Voor een codefragment

Met deze tool kun je een willekeurig codefragment testen. Kies Code in plaats van URL op de bestemmingspagina voor de test en plak de code die je wilt testen. Je kunt zo vaak je wilt de code aanpassen en de test opnieuw uitvoeren door op Test uitvoeren te klikken.

Optioneel: een user-agent kiezen

Je kunt kiezen welke user-agent moet worden gebruikt als je je pagina test (dat wil zeggen, of je je pagina wilt testen met een smartphone of desktop). Kies een user-agent in de lijst onder het invoervak voor de URL of code.

De standaard user-agent is die voor smartphones, vanwege het mobielgerichte initiatief van Google. Dit weerspiegelt het toegenomen gebruik van mobiele apparaten voor toegang tot webpagina's. Als je site mobielgericht is, raden we je aan de user-agent voor smartphones te gebruiken voor je tests, tenzij je specifieke redenen hebt om de user-agent voor desktops te gebruiken. Voor alle sites raden we aan de user-agent voor mobiele apparaten te gebruiken, omdat de meeste gebruikers tegenwoordig op die manier op internet browsen.

Je kunt op de pagina met instellingen van je property controleren of je site mobielgericht is.

De resultaten bekijken

De test geeft aan welke typen uitgebreide resultaten zijn gevonden op de pagina, evenals eventuele fouten in (of suggesties voor) je gestructureerde gegevens.

Als er fouten of waarschuwingen zijn, vouw je het afzonderlijke item uit om de details bekijken. Klik op de beschrijving om de codeverkenner op de betreffende locatie te openen. De verkenner maakt gebruik van de weergegeven broncode.

Ondersteunde typen uitgebreide resultaten

Deze test ondersteunt momenteel alleen de volgende typen uitgebreide resultaten:

Syntaxisfouten in items van onbekend type
Bepaalde fouten kunnen de parser stoppen voordat deze het type uitgebreid resultaat kan bepalen. Als er een dergelijke fout optreedt, krijg je een gedeelte met het label 'Syntaxisfouten in items van onbekend type' te zien. Hier volgen de fouten die dit kunnen veroorzaken:
Type fout Beschrijving
Ongeldig json-document Het json-document bevat een syntaxisfout op het hoogste niveau.
Onjuist waardetype De opgegeven waarde voor een property was van het verkeerde type. Je hebt bijvoorbeeld een tekenreeks opgegeven terwijl een nummer of matrix werd verwacht.
Parseerfout: ':' ontbreekt Er ontbreekt een ':'.
Parseerfout: ',' of '}' ontbreekt Er ontbreekt een ',' of een afsluitend haakje.
Parseerfout: '}' of naam van objectlid ontbreekt

Er ontbreekt een afsluitend haakje of de naam van een objectlid.
Parseerfout: ',' of ']' ontbreekt in array-declaratie Fout bij het parseren van een matrixwaarde (arraywaarde): er ontbreekt een ',' of een ']' in de matrixdeclaratie.
Kan tokenlengte niet parseren Het begin en het einde van een property of waarde kunnen niet worden gevonden.
Ongeldig getal Er wordt een getal verwacht als propertywaarde, maar er is een ander type waarde gebruikt.
Lege escape-reeks in tekenreeks

Een tekenreekswaarde bevat een leeg escape-reeksteken, bijvoorbeeld:

"description" : "Call me \ John"

in plaats van

"description" : "Call me \"John\"".

Onjuiste escape-reeks in tekenreeks

Een ongeldige escape-reeks die wordt gebruikt in een tekenreekswaarde. Voorbeeld:

"description" : "Some \q unknown sequence"

Ingekort Unicode-teken De laatste zes tekens in een Unicode-surrogaatpaar ontbreken.
Ongeldig Unicode-teken Er ontbreekt een \u-token aan het begin van de tweede helft van een Unicode surrogaat-paar.
Onjuiste Unicode-escape-reeks: vier cijfers verwacht Een Unicode-escape-reeks bevat een syntaxisfout: deze moet uit vier cijfers bestaan.
Onjuiste Unicode-escape-reeks: hexadecimaal cijfer verwacht Een Unicode-escape-reeks bevat een syntaxisfout: er werd een hexadecimaal getal verwacht, maar niet opgegeven.
Dubbele unieke property Je hebt twee definities opgegeven voor een unieke eigenschap in uw gestructureerde gegevensobject. Bijvoorbeeld twee @context-waarden.
Ongeldig hoofdelement Een item op het hoogste niveau in je JSON-LD is ongeldig.
Verwijzing naar niet-bestaand item Een itemref-kenmerk verwijst naar een niet-bestaande ID.

Testgeschiedenis opslaan

Search Console slaat je code en teststatus op telkens wanneer je de test uitvoert. Als je een versiegeschiedenis van je code en tests wilt opslaan, voeg je een bladwijzer aan de URL van de pagina toe nadat je een test hebt uitgevoerd. De testgeschiedenis wordt ongeveer negentig dagen bewaard. Deze bladwijzers zijn voor iedereen toegankelijk.

Testresultaten delen

Via de knop Delen kun je de browserlink voor de testresultaten met iedereen delen. Er zijn geen rechten vereist om de resultaten te bekijken. Links voor testresultaten zijn ongeveer negentig dagen geldig.

Bekijken hoe je pagina er mogelijk uitziet in Google-zoekresultaten

Voor sommige typen uitgebreide resultaten kun je een voorbeeld bekijken van hoe het resultaat er mogelijk uitziet op Google Zoeken of in de Google Assistent. Als je pagina in aanmerking komt voor meerdere indelingen voor zoekresultaten, bevat deze tool kiezers waarmee je de verschillende indelingen kunt bekijken, waaronder indelingen voor mobiele en desktopzoekopdrachten.

Je kunt experimenteren met je pagina door de code te wijzigen en de test opnieuw uit te voeren om nieuwe indelingen te genereren. Je kunt de URL in je browser delen met andere gebruikers om je weergegeven resultaten te delen.

Afhankelijk van wat de tool vindt op de pagina, kun je een resultaattype kiezen om te bekijken en een mobiele of desktopversie selecteren.

Google garandeert niet dat je pagina er precies zo uitziet als hier weergegeven of dat een van de getoonde weergaven wordt toegepast op je paginaresultaat. Google probeert het beste resultaat voor een zoekopdracht weer te geven, op basis van de zoekgeschiedenis en locatie van de gebruiker en veel andere variabelen.

Meer bronnen voor gestructureerde gegevens

Hieronder volgen nog meer bronnen voor gestructureerde gegevens en functies in Google-zoekresultaten: