Aktivér søgeresultatfunktioner for dit website

Google understøtter mange interessante elementer, der kan variere udseendet af søgeresultater og bruges på din side i søgeresultaterne:

En række forskellige typer søgeresultater fra Google

Enkelte af disse resultattyper genereres automatisk af Google Søgning, men de fleste af dem kan kodes til dit website. Det forklarer vi her. Men lad os først se på de generelle søgeresultatkategorier.

Generelle søgeresultatkategorier

Googles søgeresultater omfatter mange typer visningsfunktioner. Deres udseende ændres med tiden, og det samme resultat kan vises på forskellige måder, afhængigt af om du ser det på en computer eller en telefon, hvilket land du er i og mange andre faktorer. Google forsøger at vise resultater i det format, der er mest nyttigt for den person, der søger. Disse søgeresultater passer som regel ind i de følgende generelle kategorier:

Almindeligt blåt link

Det trygge og velkendte format. Udtrykket "almindeligt blåt link" er ikke et officielt udtryk, men bruges ofte uden for vores officielle dokumentation (faktisk findes der ikke et officielt navn for denne type resultat).

Basic search result

Denne resultattype indeholder mange almindelige komponenter, der ses i andre resultattyper:

1. Titel – titlen på websitet. Google bestemmer den relevante titel for websitet baseret på mange karakteristika, men du kan angive dine præferencer i <title>-tagget.
  2. Webadresse – webadressen for resultatet. Det kan også være en god idé at angive breadcrumbs for dine sider.
  3. Uddrag – en beskrivelse af siden, der genereres algoritmisk af Google. Læs mere om aktivering af gode uddrag for din side.

Forbedring

Du har flere muligheder for at forbedre dine almindelige eller udvidede resultater, bl.a. med breadcrumbs, søgefelter til websitelinks, firmalogoer og meget mere. De fleste forbedringer kræver strukturerede data på siden.
Breadcrumbs i et resultat
Søgefelt til websitelinks i et resultat
Logo i et resultat

Udvidet resultat

Et udvidet resultat er et resultat, der indeholder grafiske elementer, herunder anmeldelsesstjerner, miniaturebilleder eller en form for visuel forbedring. Udvidede resultater kan f.eks. stå alene i søgeresultater på denne måde:

Rich result card

Nogle typer udvidede resultater kan inkluderes i en karrusel med resultater som denne:

Carousel of recipe cards

Der findes mange typer udvidede resultater. De fleste af dem er knyttet til den specifikke indholdstype, der vises (bøger, film, artikler osv.). Det nøjagtige udseende kan ændres med tiden, efterhånden som Google tilpasser det optimale layout og den optimale adfærd for en resultattype. Udvidede resultater med en mere fordybende oplevelse kaldes forbedrede resultater og omfatter avancerede interaktionsfunktioner.

I de fleste tilfælde giver du oplysninger om en søgefunktion ved at angive strukturerede data i kodningen af din webside. Google behandler disse oplysninger, når din side crawles. Når du angiver strukturerede data for en funktion på din side, vises funktionen muligvis i Google-søgeresultater, Assistent, Maps eller andre Google-produkter, hvis den funktion eller de oplysninger, der anmodes om, kan give brugeren en bedre søgeoplevelse. Det er kun adfærden i Google Søgning, der behandles på disse sider.

Strukturerede data bruges ikke kun til at angive søgefunktioner, men også til at hjælpe Google med at forstå og præsentere oplysningerne på dit website på nye og interessante måder (f.eks. Assistent-handlinger), til at levere bedre søgeresultater (f.eks. give brugerne mulighed for at søge efter opskrifter, der indeholder kylling eller har under 500 kalorier) eller til at gemme oplysninger i infopanelet.

Se den komplette liste over typer af udvidede resultater.

Indhold i et infopanel

Googles infopanel er en samling af oplysninger fra én eller flere sider, der vises i et udvidet resultat med billeder, tekst og links. Det kan være svært visuelt at skelne mellem et resultat med et udvidet kort og et resultat med et infopanel. Et resultat med et infopanel kan indeholde identitet (logo og foretrukket websitenavn). Infopanelet kan potentielt indlæse data ved hjælp af alle schema.org-elementer – også dem, der ikke beskrives i denne dokumentation.

Fremhævet uddrag

Når en bruger stiller et spørgsmål i Google Søgning, viser vi muligvis et søgeresultat, der er hentet fra dit website, i et særligt felt med et fremhævet uddrag øverst på siden med søgeresultater. Få flere oplysninger om fremhævede uddrag.
Featured snippet in search results

OneBox-resultat

Et OneBox-resultat præsenterer et indlejret svar eller et værktøj i søgeresultaterne. Det kan f.eks. være en OneBox-sektion, der viser det lokale klokkeslæt, eller en OneBox-sektion til oversættelse. Du kan ikke føje en tilpasset OneBox-sektion til søgeresultaterne.

Discover

Dette er ikke en del af Googles søgeresultater, men på Android-enheder kan din side blive vist i en rulleliste med resultater, der vises i et særligt visningspanel. Hvert resultatkort opsummerer en enkelt side.

Hvorfor angive søgefunktioner for en side?

Tilføjelse af søgefunktioner kan give søgeresultater, der er mere interessante for brugerne og måske får dem til at interagere mere med dit website. Her er nogle casestudier for websites, der har implementeret søgefunktioner:

• Rotten Tomatoes har føjet søgefunktioner til 100.000 unikke sider og målt en klikrate, der var 25 % højere for sider, der var forbedret med strukturerede data, sammenlignet med sider uden strukturerede data.
  • Food Network har konverteret 80 % af deres sider for at aktivere søgefunktioner og har oplevet en stigning i antallet af besøg på 35 %.
  • Rakuten har fundet frem til, at brugerne bruger 1,5 gange længere tid på sider, der har implementeret søgefunktioner, end på sider uden strukturerede data, og at interaktionsraten for AMP-sider med søgefunktioner er 3,6 gange højere end interaktionsraten for AMP-sider uden søgefunktioner.
  • Nestlé har foretaget en måling, der viser, at sider, der vises som udvidede resultater i søgninger, har en klikrate, der er 82 % højere end sider, der ikke vises som udvidede resultater.

Hvilke funktioner er bedst til min side eller mit website?

Nogle funktioner er kun relevante eller tilgængelige for bestemte typer oplysninger på dit website. Anmeldelsesstjerner er f.eks. tilgængelige for en opskrift, men ikke for et datasæt. Andre funktioner er kun tilgængelige for en bestemt type enhed (mobil eller computer). Den følgende tabel viser de funktioner, som det kan være en god idé for dig at bruge baseret på indholdet af din side eller dit website. Nogle funktioner dækker hele websitet, nogle er kun for én side. Gallerisiden viser oplysninger om hver funktion.

Din indholdstype er... Anbefalede funktioner og forbedringer
Artikler/blogs Artikel, AMP, Faktatjek, Vejledning, Taleegnet, Indhold, der kræver abonnement eller er bag en betalingsmur.
Bøger Bog, Anmeldelse
Uddannelse Kursus, KarruselDatasæt
Underholdning/medier/nyheder Karrusel, Begivenhed, Faktatjek, Livestream, MediehandlingerAnmeldelse, Indhold, der kræver abonnement eller er bag en betalingsmur, Video (og Livestream med video), Podcast, (se også Optimale løsninger for videoer)
Virksomhed Virksomhedens identitetsoplysninger, Lokal virksomhed (virksomhed med en fysisk butik), Liste over bedste steder
Begivenheder BegivenhedVideo og Livestream med video
Opskrifter Opskrift, Karrusel, AMP, Anmeldelse
Produkter Produkttype, Anmeldelse, Softwareapp, Ofte stillede spørgsmål
Videnskabelig eller forskningsbaseret organisation Datasæt
Jobrelateret indhold Jobopslag, Beskæftigelse, Samlet bedømmelse af arbejdsgiver
Alle typer

Virksomhedens identitetsoplysninger

Google giver dig mulighed for at angive vigtige virksomhedsoplysninger, så de vises til brugerne i søgeresultater. Virksomhedens identitetsoplysninger giver virksomheder mulighed for at angive et foretrukket websitenavn, kontaktoplysninger og et logo samt andre virksomhedsoplysninger til Google.

Du kan også gøre krav på ejerskab af eller administrere infopaneldata for en virksomhed eller enkeltperson.

For virksomheder med fysiske butikker kan det også være en god idé at inkludere oplysninger om fysiske butikker. Derudover kan du registrere en fysisk virksomhed med Google My Business for at aktivere visning af din lokale virksomhed i Google Maps og i infopanelkort. Bemærk! Google My Business-oplysninger betragtes som autoritative. Kontaktoplysninger på dit officielle website tilsidesætter ikke data, der leveres via Google My Business.

Se Få dit indhold vist på Google for at se andre metoder til at registrere dine virksomhedsoplysninger i Google-produkter.

Aktivering af søgefunktioner for dit website

Du kan anmode om visse funktioner via strukturerede data på siden, f.eks. anmeldelsesstjerner og opskriftskort. Nogle funktioner implementeres automatisk af Google uden kodning på siden, f.eks. websitelinks.

Vigtigt! Selv om du angiver strukturerede data for at aktivere en forbedret søgefunktion, er der ingen garanti for, at siden vises med den angivne funktion. Strukturerede data gør det blot muligt, at en funktion kan vises. Google forsøger at vise brugeren de mest relevante og engagerende søgeresultater, og det er muligt, at den funktion, din kode aktiverer, ikke er relevant for en given bruger på et givet tidspunkt.

Sådan implementerer du søgefunktioner:

1. Brug tabellen for at vælge, hvilke funktioner der passer til din side eller dit website. Nogle funktioner er tilgængelige for alle indholdstyper (f.eks. kan foretrukket websitenavn bruges til alle typer sider), og nogle udvidede resultater er knyttet til bestemte indholdstyper (et udvidet kort for opskrifter er f.eks. ikke tilgængeligt for andre typer indhold end opskrifter).
  2. Læs detaljerede oplysninger om hvert element for at afgøre, om det vil fungere for dig.
  3. Implementer funktionen som beskrevet på Google Developers-websitet. Udvikleren skal validere strukturerede data ved hjælp af testværktøjet til udvidede resultater for at sikre, at de er gyldige og fuldstændige. Sørg for at følge retningslinjerne for kvaliteten af strukturerede data for at sikre, at indholdet på din side og din anvendelse overholder disse retningslinjer. Sider, der ikke overholder retningslinjerne, er ikke kvalificeret til at anvende strukturerede data.
  4. Brug den relevante statusrapport for udvidede resultater for at se, om Google har fundet og kan behandle dine strukturerede data.
  5. Tjek med jævne mellemrum statusrapporten for udvidede resultater for at se, om der er opstået fejl. Strukturerede data, der tidligere var gyldige, kan pludselig udvikle fejl, hvis du ændrer en websiteskabelon, eller som følge af andre uforudsete begivenheder.
  6. Overvåg klik og eksponeringer for dine søgeelementer.

Se en Google I/O-talk om strukturerede data

Måling af søgefunktioners effektivitet

I forbindelse med nogle søgefunktioner kan du direkte spore brugertrafik i effektivitetsrapporten. Hvis du vil overvåge din trafik, skal du vælge Søgelayout i rapporten. Hvis du ikke kan se et filter for din specifikke funktion:

• Det er ikke alle funktionstyper, der kan spores i øjeblikket. Læs dokumentationen for at se, hvilke funktioner der kan spores i Search Console.
  • Google har ikke registreret nogen forekomster af den pågældende funktion på dit website.

Sammenligning af søgefunktioners effekt

Du vil sandsynligvis finde det nyttigt at sammenligne effektiviteten af de sider, der har søgefunktioner, med de sider, der ikke har søgefunktioner, for at finde ud af, om det er indsatsen værd. Det kan du bedst gøre ved at køre en før og efter-test på et par sider på dit website. Dette kan være lidt indviklet, da der kan være forskellige årsager til, at antallet af sidevisninger varierer.

1. Vælg sider på dit website, der ikke bruger strukturerede data og har flere måneders data i Search Console. Husk at vælge sider, der ikke påvirkes af tidspunktet på året, eller hvornår sideindholdet er oprettet. Brug sider, der ikke ændres meget, men stadig læses ofte nok til at generere brugbare data.
  2. Føj strukturerede data eller andre funktioner til dine sider. Bekræft, at din sidekode er gyldig, og at Google har fundet dine funktioner ved hjælp af værktøjet til undersøgelse af webadresser på din side.
  3. Registrer effektiviteten over et par måneder i effektivitetsrapporten. Filtrer efter webadresse for at sammenligne din sides effektivitet.