AMP-test

AMP (Accelerated Mobile Pages) er en standard for oprettelse af sider, der indlæses hurtigt og ser godt ud på mobilenheder. Det at have et mobilvenligt website er blevet en afgørende del af onlinetilstedeværelsen. I mange lande er der nu flere, der bruger internettet via smartphones end via computere. Du kan bruge AMP-testen til at tjekke gyldigheden af en AMP-side og til at bekræfte, at den korrekte konfiguration vises i Googles søgeresultater. Bemærk! Hvis du vil have bekræftet, om dine AMP-sider er indekseret korrekt, anbefaler vi at bruge værktøjet til undersøgelse af webadresser i stedet for AMP-testværktøjet.

Åbn AMP-testen

Kør testen

Det er nemt at køre AMP-testen. Du indtaster blot hele webadressen til den webside, du vil teste. Testen følger eventuelle omdirigeringer, der er implementeret på siden.

Gennemgå resultaterne

Hvis der er fejl, kan du udvide de enkelte fejl og klikke på linjenummeret for at åbne kodevisningsruden for den pågældende fejl.

Hvis der er strukturerede data på siden, kan du teste og undersøge dem ved at klikke på linket for de strukturerede data for at åbne testværktøjet til strukturerede data.

Hvis siden ikke er en gyldig AMP-side, vises den måske ikke i Googles søgeresultater med alle de mulige funktioner. Det kan f.eks. være, den ikke vises med grafik eller i en karrusel.

AMP-fejl

Ud over almindelige AMP-fejl kan rapporten afsløre følgende andre problemer (fejl og advarsler).

Google-specifikke AMP-problemer
Problem Beskrivelse
Indholdet matcher ikke: Mangler indlejret video Der er en integreret video på den kanoniske webside, som ikke findes i AMP-versionen. Det er normalt bedst at medtage alle de samme vigtige indholdsressourcer i din AMP-version som på den kanoniske webside. Bemærk, at videoen registreres ved hjælp af webadressen. Hvis du har to forskellige webadresser, der peger på den samme video, får du denne advarsel.
Billedet er mindre end den anbefalede størrelse De strukturerede data på AMP-siden henviser til et billede, der er mindre end vores anbefalede størrelse. Dette kan forhindre, at siden vises med alle AMP-relaterede funktioner i Google Søgning, og kan også betyde, at dine Discover-kort ikke vises med store billeder (hvilket medfører et fald i websitetrafik og brugerengagement). Du kan løse problemet ved at bruge et større billede i overensstemmelse med vores retningslinjer.
Uoverensstemmelse i AMP-domæne AMP-siden hostes på et andet domæne end dens kanoniske version. Dette kan være forvirrende for brugere, der foretager søgninger på mobilenheder, da de får vist ét webadressedomæne i søgeresultaterne og et andet, når de åbner siden i AMP-læseren. (Dette påvirker ikke indekseringen eller rangeringen af sider).
Webadressen blev ikke fundet (404) Den AMP-webadresse, der blev anmodet om, blev ikke fundet. Få flere oplysninger om, hvordan du løser problemer med 404-sider.
Serverfejl (5xx) Uspecificeret 5XX-serverfejl ved anmodning om AMP-siden. Få flere oplysninger om serverfejl.
Blokeret af robots.txt Den anmodede AMP-webadresse blev blokeret af en robots.txt-regel. Hvis du ikke ønsker dette, kan du teste din robots.txt-fil for blokeringsreglen og derefter ændre eller fjerne reglen (eller bede din webudvikler om at gøre det for dig).
Crawlproblem Uspecificeret crawlfejl for AMP-siden. Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser på din AMP-webadresse til at finde og rette problemet.
Den AMP-webadresse, der henvises til, er ikke en AMP En kanonisk side henviser til en AMP, der faktisk ikke er en AMP-side. Se, hvordan en ikke-AMP-side bør henvise til en AMP-side.
AMP-webadressen, der henvises til, er en selvstændig AMP Den kanoniske side henviser til en enkeltstående AMP. Du kan ikke henvise til en enkeltstående AMP-side som AMP-versionen af en side. Se, hvordan du henviser til en AMP-side fra en ikke-AMP-side.
Webadressen er angivet som "noindex" AMP-siden er blokeret af et "noindex"-direktiv. Google kan ikke indeksere en side, der er blokeret ved hjælp af noindex. Du kan enten fjerne noindex-direktivet eller fjerne henvisningen til den blokerede side.
"unavailable_after"-datoen for denne side er overskredet AMP-siden har et "unavailable_after"-metatag eller -direktiv i fortiden, hvilket indikerer, at den ikke længere skal vises. Du kan enten opdatere tagget til en fremtidig dato eller fjerne det.
Den kanoniske side henviser til en ugyldig webadresse En kanonisk side henviser til en AMP-version ved hjælp af en ugyldigt formateret webadresse. Se, hvordan du henviser korrekt til en AMP-version.
Kanonisk fejl i forbindelse med amp-story

En side henviser fejlagtigt til en side med amp-story som sin AMP-version. Dette er ikke tilladt, fordi en side med amp-story pr. definition er selvstændig. Den skal henvise til sig selv med et <rel="canonical">-tag og kan ikke fungere som AMP-version af en anden side.

Et modulscript er angivet uden et alternativ for manglende modul (eller omvendt) Du bruger enten et <script type="module">-tag uden et matchende <script nomodule async>-tag eller omvendt. Disse tags skal bruges i matchende par for at muliggøre korrekt håndtering af browsere, der understøtter modulscripts, eller som ikke gør.
Manglende webadresse i HTML-tag Det angivne HTML-tag kræver en attribut med en gyldig webadresse, som har en længde, der ikke er nul, men hvor webadressen er en tom streng. Angiv en gyldig webadresse for den fremhævede attribut.
Attributten mangler eller er forkert, men den er obligatorisk i henhold til attributten "on". Den angivne attribut er obligatorisk, men den er forkert eller mangler. Denne attribut er obligatorisk, fordi du har angivet en "on"-attribut i det samme tag.
Underordnet <svg>-tag fundet uden for en <svg>-blok. Du har angivet et tag uden for en <svg>-blok, som skal være indlejret i en <svg>-blok.
Siden indlæser flere forskellige versioner af det samme udvidelsescript Siden indlæser flere versioner af den samme AMP-udvidelse. Du kan løse problemet ved at fjerne én version af scriptet.

Forbindelsesfejl

Følgende forbindelsesfejl kan også opstå under en live AMP-test:

• DNS-serveren svarer ikke: Dette er ofte et midlertidigt problem, der løser sig selv inden for få minutter.
  • DNS-fejl: Ukendt host: Din DNS-server har ikke løst problemet med din webadresse. Dette kan være et midlertidigt problem, der løser sig selv efter et par minutter.
  • DNS-fejl: Der er angivet en privat IP: Dit DNS har returneret en IP-adresse, der ligger inden for et særligt/privat ekskluderet interval, f.eks. en IP-adresse af typen RFC 1918 (såsom 10.0.0.1)
  • Fejl ved serverforbindelse: Serveren var ikke tilgængelig, forsøget på at oprette forbindelse blev afvist, eller der kunne ikke oprettes forbindelse. Læs mere.
  • Ugyldigt svar fra serveren: Serveren understøtter ikke den ønskede protokol. Svaret eller headerne var forkortet, eller svaret kunne ikke parses (hvis f.eks. svardataene blev komprimeret forkert). Læs mere.
  • Ugyldigt SSL-certifikat for serveren: Dit websites SSL-certifikat er ugyldigt. Google tester ikke en HTTPS-webadresse på websitet, medmindre certifikatet er gyldigt.
  • Robots.txt er ikke tilgængelig: Google crawler ikke et website, hvis robots.txt-filen er angivet, men ikke er tilgængelig. Du kan tjekke tilgængeligheden af din robots.txt-fil i rapporten over crawlstatistik.
  • Værtsbelastningen er overskredet: Dit website ser ud til at have nået den maksimale kapacitet for anmodninger om Google-crawl eller undersøgelser af webadresser. Google kan ikke køre tests, før din trafikbelastning (estimeret af Google) falder.

Næste trin

Hvis du er verificeret som websiteejer i Search Console, kan du se kombineret statistik for alle AMP-sider på dit website i statusrapporten for AMP.

Flere AMP-ressourcer

Her er nogle flere ressourcer vedrørende AMP:

• www.ampproject.org – open source-projektstartside, som indeholder den komplette dokumentation for AMP samt open source-AMP-koden.
  • AMP i Google Søgning (for udviklere) – yderligere oplysninger om AMP, der er specifikke for Google Søgning. Her finder du nogle yderligere krav, der skal opfyldes, for at dine AMP-sider vises i Google Søgning med alle de søgefunktioner, der er mulige.