Jag känner inte igen den här nya ägaren

När en ny ägare till en egendom läggs till i Search Console får alla redan verifierade ägare ett meddelande om detta. Kontakta den nya ägaren via e-post om du inte vet vem det är. Kanske är det någon du känner som har använt en alternativ e-postadress.

Om personen inte svarar eller om du är egendomens enda ägare och inte har lagt till någon annan kan webbplatsen ha blivit hackad och någon ha verifierat sig som ägare till egendomen i Search Console för att komma över någonting.

Om användaren verkar vara obehörig gör du så här:

1. Ta bort användaren i Search Console.
  2. Om den oönskade användaren på något sätt lyckats verifiera äganderätten med hjälp av en eller flera token (dvs, det är en verifierad ägare) måste alla token som använts för detta tas bort från webbplatsen:
    1. Öppna Webmaster Central.
    2. Klicka på namnet på egendomen i Search Console.
    3. Om personen finns i listan Verifierade ägare klickar du på Verifieringsuppgifter bredvid användarnamnet. Där ser du vilka verifieringstoken som använts.
    4. Ta bort alla verifieringstoken för den oönskade användaren (det kan till exempel vara en html-fil på webbplatsen). Du kan läsa mer om de olika metoderna här.
  3. Om webbplatsen har blivit hackad är detta bara en tillfällig lösning. Även om du tar bort en token kan hackaren förmodligen lägga tillbaka den igen. Därför behöver du skydda och åtgärda webbplatsen på det sätt som beskrivs i nästa steg. Besök webbplatsen Hacked! för webbansvariga och försök åtgärda problemet själv eller kontakta en expert på webbsäkerhet som kan hjälpa dig med det.