Ik herken deze nieuwe eigenaar niet

Wanneer een nieuwe eigenaar wordt toegevoegd aan je property, stelt Search Console alle bestaande geverifieerde eigenaren op de hoogte van de wijziging. Als je de nieuwe eigenaar niet herkent, kun je die persoon een e-mail sturen. Mogelijk is het een alternatief e-mailadres van iemand die je kent.

Als de persoon niet reageert of als je de enige property-eigenaar bent en niemand anders heeft toegevoegd, is het mogelijk dat je site is gehackt en dat iemand het eigendom van je Search Console-property verifieert om daar voordeel uit te halen.

Als je denkt dat je property is gehackt:

1. Bepaal hoe de persoon het eigendom heeft geverifieerd, zoals hieronder beschreven.
  2. Als je de verificatietoken (bijvoorbeeld een HTML-bestand op je site) permanent kunt verwijderen, doe je dat. Vervolgens kun je de eigenaar verwijderen/de verificatie intrekken. Dit is slechts een tijdelijke oplossing. Ook als je de token verwijdert, kan een hacker deze waarschijnlijk weer toevoegen. Je moet dus de volgende stap nemen om je site te beveiligen en te herstellen.
  3. Ga naar de pagina 'Gehackte sites' en probeer het probleem zelf te verhelpen. Je kunt ook de hulp van een professional op het gebied van websitebeveiliging inschakelen om je site te herstellen.

Hoe heeft deze persoon het eigendom van mijn property geverifieerd?

Je bepaalt als volgt hoe deze persoon het eigendom van je Search Console-property heeft geverifieerd:

1. Open Site-instellingen (ga naar Instellingen Instellingen > Gebruikers en rechten).
  2. Zoek in de lijst met geverifieerde eigenaren naar de onbekende eigenaar en selecteer voor die gebruiker Toegang verwijderen via het menu Meer Je krijgt informatie te zien over hoe deze gebruiker is geverifieerd en wat je moet doen om de toegang van deze gebruiker tot de property te verwijderen. Hier volgt een lijst met verificatiemethoden, met bijbehorende uitleg.
  3. Zolang je beschikt over schrijfrechten voor de property zelf, kan een hacker je eigendom van de property niet definitief verwijderen uit Search Console. Als iemand je verificatietoken verwijdert, kun je deze altijd weer opnieuw toevoegen.