En tunnista uutta omistajaa

Aina kun omaisuudellesi lisätään uusi omistaja, Search Console ilmoittaa muutoksesta kaikille aiemmin vahvistetuille omistajille. Jos et tunnista uutta omistajaa, lähetä hänelle sähköpostia – kyseessä saattaa olla tuntemasi henkilön toinen sähköpostiosoite.

Jos henkilö ei vastaa tai jos olet omaisuuden ainoa omistaja etkä ole lisännyt ketään muuta, on mahdollista, että sivustosi on hakkeroitu ja joku yrittää vahvistaa Search Console ‑omaisuuden omistajuuden omaksi hyödykseen.

Jos uskot käyttäjän olevan luvaton:

1. Poista käyttäjä Search Consolessa.
  2. Jos ei-toivottu käyttäjä on jotenkin onnistunut vahvistamaan omistajuuden tunnuksella (eli kyseessä on vahvistettu omistaja), sinun on poistettava kaikki sivustosi omistajuustunnukset:
    1. Avaa Ylläpitokeskus.
    2. Klikkaa Search Console ‐omaisuuden nimeä.
    3. Jos henkilö näkyy Vahvistetut omistajat ‐kohdassa, valitse käyttäjätunnuksen vierestä Vahvistustiedot, niin näet, mitä todennustunnuksia hän on käyttänyt.
    4. Poista kaikki ei-toivotun käyttäjän todennustunnukset (esim. sivustollasi oleva html-tiedosto). Voit lukea lisää eri menetelmistä täältä.
  3. Jos sivustosi on hakkeroitu, tämä on vain väliaikainen ratkaisu. Vaikka poistat tunnuksen, hakkeri voi todennäköisesti lisätä sen takaisin, joten sinun on seuraavaksi suojattava ja korjattava sivustosi. Voit joko siirtyä verkkovastaavien Hacked!-sivustolle ja yrittää korjata ongelman itse tai ottaa yhteyttä verkkosivustojen turvallisuusammattilaiseen, joka voi auttaa sivuston korjaamisessa.