En tunnista uutta omistajaa

Aina kun sivustoosi lisätään uusi omistaja, Search Console ilmoittaa muutoksesta kaikille aiemmin vahvistetuille omistajille. Jos et tunnista uutta omistajaa, lähetä hänelle sähköpostia – kyseessä saattaa olla tuntemasi henkilön toinen sähköpostiosoite.

Jos henkilö ei vastaa tai jos olet sivuston ainut omistaja etkä ole lisännyt ketään muuta, on mahdollista, että sivustosi on hakkeroitu ja joku yrittää vahvistaa Search Consolesi omistajuuden omaksi hyödykseen.

Jos uskot, että sivustosi on hakkeroitu

1. Tarkista alla kuvatulla tavalla, miten henkilö vahvisti omistajuutensa.
  2. Jos voit poistaa vahvistustunnuksen (esim. sivustollasi olevan html-tiedoston), tee niin, ja poista sitten omistaja tai omistajuuden vahvistus. Tämä on vain väliaikainen ratkaisu: vaikka poistat tunnuksen, hakkeri voi todennäköisesti lisätä sen takaisin, joten sinun on korjattava sivustosi.
  3. Voit joko siirtyä Webmasters Hacked! ‑sivustolle ja korjata ongelman itse tai ottaa yhteyttä verkkosivustojen turvallisuusammattilaiseen.

Kuinka tämä henkilö vahvisti sivustoni omistajuuden?

Näin voit tarkistaa, kuinka tämä henkilö vahvisti Search Console ‑sivustosi omistajuuden:

1. Avaa Sivustoasetukset (siirry kohtaan Asetukset Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet).
  2. Etsi vahvistettujen omistajien luettelosta tuntematon käyttäjä ja valitse kyseisen käyttäjän Lisää-valikosta Poista käyttöoikeus. Näet, kuinka hän vahvisti omistajuuden ja mitä sinun on tehtävä poistaaksesi hänen käyttöoikeutensa sivustoon. Tässä on luettelo vahvistustavoista selityksineen.
  3. Muista, että niin kauan kuin sinulla on kirjoitusoikeus itse sivustoon, hakkeri ei voi pysyvästi poistaa sivuston käyttöoikeuttasi Search Consolessa. Jos hän yrittää poistaa vahvistustunnuksesi, voit aina lisätä sen takaisin.