Mer information om utveckling av webbplatser för mobila enheter

Vi tror att det mobila nätet blir allt viktigare, men det är inte alltid lätt att veta var man ska börja. Därför har vi satt ihop den här sidan med verktyg som är tillgängliga för dem som utvecklar innehåll för mobila enheter.

Kodning för mobila enheter

Webbsidor för mobila enheter finns i flera olika uppmärkningsdialekter, bland annat WML, XHTML Basic, XHTML MP och cHTML. WML är en äldre standard som stöds av flera webbläsare och fortfarande används i stor utsträckning på vissa marknader. cHTML används främst i Japan, men även i vissa delar av Europa. XHTML Basic och XHTML MP är nästan identiska versioner av HTML. De används globalt, men mest i Nordamerika och Europa. XHTML-språken är de senaste och mest uttrycksfulla, och de blir allt vanligare. XHTML Basic 1.1 och XHTML MP 1.2 är ett bra val för ny utveckling, men ditt val kommer att variera beroende på din målgrupp.

Validering

Giltiga sidor kommer sannolikt att återges korrekt på fler mobila enheter.

Följande standarder för uppmärkning av mobila enheter har publicerats:

Följande validerare finns:

Emulering

Du kanske är säker på att din sida är giltig XHTML eller giltig WML, men är du säker på att det kommer att se bra ut på en riktig telefonskärm? Testa sidan i en emulator så slipper du skaffa alla telefonmodeller.

Resurser från Google Ytterligare resurser