Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Værktøj til opdatering af forældet indhold

Anmod om opdatering af forældet indhold i Google-søgeresultaterne

Oversigt

Brug værktøjet til opdatering af forældet indhold til at få Google til at opdatere søgeresultaterne for sider eller billeder, der ikke længere findes, eller sider, hvor vigtigt (følsomt eller kritisk) indhold er blevet slettet.

Brug dette værktøj, hvis:

• Du ikke ejer den webside, som Google henviser til. Hvis du ejer siden, kan du bede Google om at crawle siden igen eller skjule sidenOG
  • Siden eller billedet ikke længere findes eller er betydeligt anderledes end den aktuelle version af siden eller billedet.

Undlad at bruge dette værktøj, hvis:

• Du mener, at oplysningerne på siden eller billedet er forkerte, dårlige, ulovlige osv. Hvis du mener, at de aktuelle oplysninger er dårlige, forkerte, farlige, private eller skadelige, kan du få flere oplysninger her.
  • Du er den bekræftede ejer af siden i Search Console. Hvis du er en bekræftet ejer, skal du bruge dette værktøj i stedet.
  • Du permanent vil fjerne et søgeresultat for en webadresse, der er offentligt tilgængelig. Her kan du få mere at vide om fjernelse af oplysninger fra Google og nettet.
  • Du bare vil have Google til at crawle en side igen. Hvis en side ikke er blevet fjernet, eller der ikke er foretaget væsentlige ændringer på den (sletning af vigtige billeder eller kritiske oplysninger), kan denne anmodning ikke fuldføres. Sådan anmoder du Google om at crawle igen.
  • Oplysningerne stadig findes på livesiden. Hvis siden stadig findes, og hvis de oplysninger, du vil have fjernet, stadig er der, er dette værktøj ikke en løsning for dig. Gå til Hjælp til Google Søgning, og søg efter "fjern oplysninger" for at se, hvordan du anmoder om fjernelse af eksisterende oplysninger fra Google.
  • Du vil fjerne siden fra nettet. Dette værktøj opdaterer kun Googles søgeresultat. Det fjerner ikke en side fra nettet.

Sådan bruger du siden til opdatering af forældet indhold

1. Ovenfor kan du se, hvad værktøjet kan bruges til, og hvad værktøjet ikke kan bruges til. Bemærk! Værktøjet fjerner ikke en side eller et billede, der stadig findes og ikke er blevet ændret.
  2. Åbn værktøjet til opdatering af forældet indhold. For at forhindre misbrug skal du være logget ind på en Google-konto for at bruge dette værktøj.
  3. Angiv webadressen til siden eller billedet i det påkrævede format. Hvis det drejer sig om en billedanmodning, skal du indsende en separat anmodning på alle de sider, hvor billedet vises.
  4. Klik på Send.
    • Hvis siden eller billedet stadig findes på den angivne webadresse, bliver du bedt om at give yderligere oplysninger. Hvis du bliver bedt om tekst, skal du angive 1-2 ord, som eksisterede i den gamle version af siden, men som ikke længere findes i den nye version.
  5. Når du har sendt oplysningerne, kan du se din anmodning i anmodningskøen nederst i værktøjet.
  6. Vend tilbage med jævne mellemrum for at se din anmodnings status. Hvis den afvises, får du en forklaring på årsagen til dette.
  7. Hvis din anmodning godkendes:
    • Hvis siden ikke længere er tilgængelig, vises den ikke længere i søgeresultaterne.
    • Hvis siden stadig er tilgængelig, men er blevet ændret, fjernes uddraget og det cachelagrede resultat fra søgeresultaterne, men begge opdateres, næste gang Googles crawler besøger siden. Indtil da kan siden stadig blive vist i søgeresultaterne.

Statusser på anmodninger

Følgende anmodningsstatusser er mulige:

• Afventer: Anmodningen behandles. Der kan gå et par dage, før anmodningen er behandlet.
  • Godkendt: Anmodningen om opdatering blev godkendt og bør være trådt i kraft i Googles søgeresultater.
  • Afvist: Anmodningen blev afvist pga. en af disse årsager.
  • Udløbet: Anmodningen blev godkendt, men er udløbet. En anmodning udløber, når der er gået 180 dage, siden anmodningen blev godkendt, eller også findes webadressen ikke længere.
  • Annulleret: Anmodningen blev annulleret af enten den anmodende bruger eller en bekræftet websiteejer.

Ofte stillede spørgsmål

Find den korrekte webadresse til din anmodning

Den webadresse, du skal indsende, afhænger af, om du vil anmode om en opdatering af en side eller et billede:

Opdatering af billede
Billedanmodninger skal indeholde både billedets webadresse og webadressen til den side, hvor billedet vises.  Der er to måder, det kan gøres på:

Metode 1: (nemmest)

1. Foretag en Google-søgning, der henter billedet.
  2. Åbn fanen med resultater fra billedsøgning som vist her:
  3. Find og højreklik på billedet uden at vælge det.
  4. Klik på Kopiér linkadressse (ikke Kopiér billedadresse). Webadressen bør starte med noget i stil med: https://www.google.com/imgres?imgurl=..."
  5. Kopiér denne webadresse til feltet Kopiér link i anmodningen om opdatering af forældet indhold.

Metode 2: (mere kompleks)

1. Foretag en Google-søgning, der henter billedet.
  2. Åbn fanen med resultater fra billedsøgning som vist her:
  3. Klik på billedet for at se en udvidet version af billedet.
  4. Højreklik på det udvidede billede, og vælg Kopiér billedwebadresse (ikke Kopiér linkadresse), og indsæt webadressen i feltet Billedwebadresse i anmodningen om opdatering af forældet indhold.
  5. Højreklik på det udvidede billede igen, og vælg Kopiér linkadresse (ikke Kopiér billedwebadresse), og indsæt webadressen i feltet Side, hvor billedet vises i anmodningen om opdatering af forældet indhold.

Opdateringer af side

1. Find et link til en side i et Google-søgeresultat.
  2. Hold markøren over linket til siden.
    • Højreklik, og vælg derefter Kopiér linkadresse i pop op-menuen.
    • Du skal IKKE kopiere teksten i det link, der vises.
    • Du skal IKKE klikke på linket og kopiere webadressen fra siden i din browser.
    Search result with the URL and title highlighted
  3. Find eventuelle yderligere webadresser for den samme side. Det samme indhold vises ofte på flere webadresser. Webadresserne til blogindlæg nedenfor henviser f.eks. alle til den samme side:
    http://www.example.com/forum/thread/123
    http://www.example.com/forum/post/456
    http://www.example.com/forum/thread/123?post=456
    http://www.example.com/forum/thread/123?post=456&sessionid=12837460

Selv hvis det lykkes dig at få opdateret én webadresse, vises indholdet stadig, hvis det, du forsøger at opdatere, vises på andre webadresser i vores søgeresultater. Hvis dette er tilfældet, skal du indsende yderligere anmodninger om opdatering – én for hver webadresse, der viser det pågældende indhold.

Hvorfor blev min anmodning afvist?

Se dette emne i Hjælp for at få forklaringer på, hvorfor anmodninger om opdatering af uddrag eller cachelagrede kopier kan blive afvist.

Billedet eller siden, som er forældet, vises stadig i Google Søgning

Hvis din anmodning om opdatering er blevet godkendt, men du stadig kan se det forældede indhold i vores søgeresultater, skal du bekræfte, at den webadresse, der vises i Googles søgeresultater, er præcis den samme som den, du anmodede om opdatering af (inklusive brug af store bogstaver). Hvis dette ikke er tilfældet, skal du anmode om opdatering af de øvrige webadresser, der stadig vises i søgeresultaterne.

Hvad er et uddrag eller en cachelagret kopi?

Screenshot showing a snippet and a cached selector in search results

1. Uddrag: En computergenereret oversigt over siden. Få flere oplysninger.
  2. Cachelagret kopi: Når Googlebot (Googles crawler) crawler en side, opretter den en kopi af siden, som kan blive vist i søgeresultaterne. Denne gemte kopi af siden kaldes en cachelagret kopi eller en cachelagret version.