De tool voor verwijdering van verouderde content

Fragmenten en gecachte content verwijderen voor pagina's waarvan jij niet de eigenaar bent

Via deze tool kun je Google zoekresultaten laten updaten voor pagina's die niet meer bestaan of waarop significante wijzigingen zijn aangebracht (verwijdering van specifieke content).

Als je verzoek wordt goedgekeurd

• Google verwijdert het fragment en de gecachte kopie uit de zoekresultaten.
  • Als de pagina niet meer beschikbaar is, wordt deze niet meer weergegeven in de zoekresultaten.
  • Als de pagina nog steeds beschikbaar is maar is gewijzigd, worden het fragment en de gecachte kopie verwijderd uit de zoekresultaten. Ze worden beide vernieuwd als de crawler van Google de pagina opnieuw bezoekt. Tot die tijd kan de pagina nog steeds worden weergegeven in de zoekresultaten.

Waarvoor deze tool wordt gebruikt

Gebruik deze tool alleen in de volgende gevallen:

• Je ziet een zoekresultaat waarvan jij niet de eigenaar bent, en
  • De pagina bestaat niet meer OF het resultaatfragment of het gecachte (opgeslagen) resultaat in de zoekresultaten verschilt aanzienlijk van de huidige pagina.

Waarvoor deze tool niet wordt gebruikt

Gebruik deze tool niet in de volgende gevallen:

• Je denkt dat de informatie op de pagina onjuist, slecht, illegaal, enzovoort is. Als je denkt dat de huidige informatie slecht, onjuist, gevaarlijk, persoonlijk of schadelijk is, klik je hier.
  • Je bent een geverifieerde eigenaar van de pagina in Search Console. Als je een geverifieerde eigenaar bent, gebruik je in plaats daarvan deze tool.
  • Je wilt een zoekresultaat definitief verwijderen voor een URL die openbaar toegankelijk is. Klik hier voor meer informatie over verwijdering van gegevens van Google en internet.
  • Je wilt alleen dat Google een pagina opnieuw crawlt. Als een pagina niet is verwijderd of als er geen significante wijzigingen zijn aangebracht (verwijdering van belangrijke afbeeldingen of essentiële informatie), mislukt dit verzoek. Zo kun je een nieuwe crawl aanvragen bij Google.

Update aanvragen in Google Zoeken

1. Bekijk hierboven waarvoor de tool wordt gebruikt en waarvoor de tool niet wordt gebruikt. (Hint: Hiermee wordt een pagina of afbeelding die nog bestaat en niet is gewijzigd, niet verwijderd.)
  2. Open de tool voor verwijdering van verouderde content.
  3. Geef de URL op van het zoekresultaat dat moet worden geverifieerd.
    • Als je een afbeelding meldt die is gewijzigd of verwijderd, heb je zowel de afbeeldings-URL nodig als de URL van de pagina waarop de afbeelding wordt weergegeven.
    • Als je een pagina meldt die is gewijzigd of verwijderd, gebruik je gewoon de pagina-URL. Meer informatie over hoe je deze URL kunt verkrijgen
  4. Klik op Verzenden. Als de pagina of afbeelding zich niet meer op de gevraagde URL bevindt, zie je onderaan de pagina een lijst met je gevraagde verwijderingen. Als de pagina of afbeelding nog steeds op de URL staat, wordt je om aanvullende informatie gevraagd.
  5. Kom regelmatig terug om te zien of je verwijdering is goedgekeurd. Als het verzoek is geweigerd, wordt er een reden voor de weigering gegeven.

Waarom is mijn verzoek geweigerd?

Bekijk dit Help-onderwerp voor uitleg over waarom een verzoek voor verwijdering van een fragment of gecachte kopie kan worden geweigerd.

Wat is een fragment en wat is een gecachte kopie?

Screenshot showing a snippet and a cached selector in search results

1. Fragment: Een door de computer gegenereerde samenvatting van de pagina. Meer informatie
  2. Gecachte kopie: Als Googlebot (de crawler van Google) een pagina crawlt, wordt er een kopie van de pagina gemaakt die kan worden bekeken in de zoekresultaten. Deze opgeslagen kopie van de pagina wordt een gecachte kopie of gecachte versie genoemd.