Refresh Outdated Content -työkalu

Googlen hakutuloksista löytyvän vanhentuneen sisällön päivityspyyntö

Yleiskatsaus

Refresh Outdated Content -työkalulla voit pyytää Googlea päivittämään hakutuloksia sellaisten sivujen tai kuvien osalta, joita ei ole enää olemassa tai joista on poistettu tärkeää (arkaluontoista tai kriittistä) sisältöä.

Käytä tätä työkalua, jos

• et omista verkkosivua, johon Google viittaa. (Jos omistat sivun, voit pyytää Googlea indeksoimaan sivun uudelleen tai piilottamaan sivun.) JA
  • sivua tai kuvaa ei ole enää olemassa tai se eroaa merkittävästi nykyisen sivun tai kuvan versiosta.

Älä käytä tätä työkalua, jos

• kuva tai sivulla oleva tieto on mielestäsi virheellinen, huonolaatuinen, laiton tai muuten ongelmallinen. Siirry tänne, jos nykyiset tiedot ovat mielestäsi virheellisiä, huonolaatuisia, yksityisiä tai haitallisia.
  • olet sivun todennettu omistaja Search Consolessa. Jos olet todennettu omistaja, käytä tätä työkalua.
  • haluat pysyvästi poistaa hakutuloksista URL-osoitteen, joka on yleisesti käytettävissä. Katso täältä, miten tietoja voi poistaa Googlesta tai verkosta.
  • haluat vain, että Google indeksoi sivun uudelleen. Jos sivua ei ole poistettu eikä muutettu merkittävästi (et ole poistanut tärkeitä kuvia tai tietoja), tämä pyyntö hylätään. Näin voit pyytää Googlelta pelkkää uudelleenindeksointia.
  • tiedot ovat yhä julkaistulla sivulla. Jos sivu on edelleen olemassa ja jos poistettavat tiedot ovat edelleen sivulla, tämä työkalu ei ole sinua varten. Voit hakea Google Haun ohjekeskuksessa kyselyllä "poista tiedot" ohjeet siihen, miten voit pyytää tietojen poistamista Googlesta.
  • haluat poistaa sivun verkosta. Työkalu vain päivittää Googlen hakutuloksen, ei poista sivua verkosta.

Refresh Outdated Content -sivun käyttö

1. Tarkista yltä, mihin tätä työkalua käytetään ja mihin sitä ei käytetä. (Vinkki: Sivua tai kuvaa ei poisteta, jos se on edelleen olemassa ja muuttumaton.)
  2. Avaa Refresh Outdated Content -työkalu. Väärinkäytön estämiseksi sinun täytyy kirjautua Google-tilille, jotta voit käyttää tätä työkalua.
  3. Lisää sivun tai kuvan URL-osoite vaaditussa muodossa. Jos pyyntö liittyy kuvaan, sinun on lähetettävä erillinen pyyntö kaikista sivuista, joilla kuva näkyy.
  4. Valitse Lähetä.
    • Jos sivu tai kuva on edelleen kyseisessä URL-osoitteessa, sinulta pyydetään lisätietoja. Jos sinulta pyydetään tekstiä, ilmoita 1–2 sanaa, jotka olivat sivun vanhassa versiossa ja joita ei enää ole uudessa versiossa.
  5. Kun pyynnön lähetys on onnistunut, se lisätään työkalun alareunassa sijaitsevaan pyyntöjonoon.
  6. Palaa säännöllisesti tarkistamaan pyyntösi tila. Jos pyyntö evättiin, näet linkin, jossa kerrotaan epäämisen syy.
  7. Jos pyyntösi hyväksytään:
    • Jos sivu ei ole enää saatavilla, se ei enää näy hakutuloksissa.
    • Jos sivu on edelleen saatavilla mutta se on muuttunut, katkelma ja välimuistissa oleva tulos poistetaan hakutuloksista, mutta molemmat päivitetään, kun Googlen indeksointirobotti seuraavan kerran käy sivulla. Sivu voi näkyä hakutuloksissa siihen asti.

Pyynnön tilat

Seuraavat pyynnön tilat ovat mahdollisia:

• Odottaa: Pyynnön käsittely on kesken. Käsittelyssä voi kestää muutama päivä.
  • Hyväksytty: Päivityspyyntö hyväksyttiin ja se on toteutettu Googlen hakutuloksissa.
  • Hylätty: Pyyntö hylättiin jostakin näistä syistä.
  • Vanhentunut: Pyyntö hyväksyttiin, mutta se on vanhentunut. Pyyntö vanhenee, kun hyväksytystä pyynnöstä on kulunut 180 päivää tai jos URL-osoitetta ei ole enää olemassa.
  • Peruutettu: Pyynnön lähettänyt käyttäjä tai todennettu sivuston omistaja peruutti pyynnön.

Usein kysyttyä

Oikean URL-osoitteen löytäminen pyyntöä varten

Lähetettävä oikea URL-osoite riippuu siitä, haluatko pyytää sivun tai kuvan päivittämistä:

Kuvapäivitykset
Kuviin liittyvissä pyynnöissä on oltava sekä kuvan URL-osoite että sen sisältävän sivun URL-osoite. Tämä onnistuu kahdella tavalla:

Tapa 1: (helpompi)

1. Tee Googlessa haku, joka löytää kuvan.
  2. Avaa kuvahakujen välilehti, esimerkiksi näin:
  3. Etsi kuva ja klikkaa hiiren kakkospainikkeella valitsematta sitä.
  4. Valitse Kopioi linkin osoite (ei Kopioi kuvan osoite). URL-osoitteen alun on oltava esim. tällainen: https://www.google.com/imgres?imgurl=..."
  5. Kopioi tämä URL-osoite Refresh Outdated Content -pyynnössä olevaan Kopioi linkki ‑kenttään.

Tapa 2: (monimutkaisempi)

1. Tee Googlessa haku, joka löytää kuvan.
  2. Avaa kuvahakujen välilehti, esimerkiksi näin:
  3. Klikkaa kuvaa, niin kuvan laajennettu versio aukeaa.
  4. Klikkaa laajennettua kuvaa kakkospainikkeella ja valitse Kopioi kuvan osoite (ei Kopioi linkin osoite) ja kopioi URL-osoite Refresh Outdated Content -pyynnössä olevaan Kuvan URL-osoite ‑kenttään.
  5. Klikkaa laajennettua kuvaa uudelleen kakkospainikkeella ja valitse Kopioi linkin osoite (ei Kopioi kuvan osoite) ja kopioi URL-osoite Refresh Outdated Content -pyynnössä olevaan Kuvan sisältävän sivun URL-osoite ‑kenttään.

Sivupäivitykset

1. Etsi Googlen hakutuloksista sivulle vievä linkki.
  2. Vie hiiri linkin päälle.
    • KLIKKAA linkkiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Kopioi linkin osoite.
    • ÄLÄ kopioi linkkiä hakutuloksista.
    • ÄLÄ myöskään klikkaa linkkiä ja kopioi kyseisen sivun URL-osoitetta selaimestasi.
    Search result with the URL and title highlighted
  3. Tarkista sivun muut URL-osoitteet: Samalla sisällöllä on usein monia URL-osoitteita. Esimerkiksi kaikki alla olevat URL-osoitteet johtavat samalle blogipostauksen sivulle:
    http://www.example.com/forum/thread/123
    http://www.example.com/forum/post/456
    http://www.example.com/forum/thread/123?post=456
    http://www.example.com/forum/thread/123?post=456&sessionid=12837460

Vaikka yksi URL-osoitteista päivitettäisiin pyyntösi perusteella, se voi silti näkyä, jos päivitettävä sisältö näkyy hakutuloksissa muiden URL-osoitteiden kautta. Tässä tapauksessa voit lähettää lisää päivityspyyntöjä: yhden kullekin sisältöä näyttävälle URL-osoitteelle.

Miksi pyyntöni evättiin?

Lue mahdollisia syitä katkelman tai välimuistiversion päivityspyynnön epäämiseen tästä artikkelista.

Vanhentunut kuva tai sivu näkyy edelleen Google Haussa

Jos päivityspyyntösi on hyväksytty, mutta näet siihen liittyvän vanhentuneen sisällön edelleen hakutuloksissamme, tarkista, täsmääkö URL-osoite Googlen hakutuloksissa tarkalleen sitä, jonka pyysit päivittämään (tarkista myös isot ja pienet kirjaimet). Jos näin ei ole, sinun on pyydettävä hakutuloksissa yhä näkyvien URL-osoitteiden päivittämistä.

Mikä on katkelma tai välimuistissa oleva kopio?

Screenshot showing a snippet and a cached selector in search results

1. Katkelma: Sivusta automaattisesti luotu tiivistelmä. Lue lisää.
  2. Välimuistissa oleva kopio: Kun Googlen indeksointirobotti Googlebot indeksoi sivun, se tallentaa sivusta kopion, johon on mahdollista siirtyä hakutuloksista. Sivun tallennettua versiota kutsutaan välimuistissa olevaksi kopioksi tai välimuistissa olevaksi versioksi.