Kopieret indhold

Kopieret indhold dækker generelt over store blokke af indhold på et eller flere domæner, som enten er helt eller næsten ens. I de fleste tilfælde er der ikke tale om ufine metoder. Blandt eksempler på ikke-ondsindet kopieret indhold kan nævnes:

• Diskussionsfora, hvor der kan genereres både normale sider og barberede sider, som målrettes mod mobilenheder
  • Butiksvarer, som vises, eller som der linkes til via flere specifikke webadresser
  • Udskriftsversioner af websider

Hvis dit website indeholder flere sider med stort set identisk indhold, er der flere måder, hvorpå du kan angive din foretrukne webadresse til Google. (Dette kaldes "kanonisering"). Få flere oplysninger om kanonisering.

Men i visse tilfælde kopieres indhold bevidst på tværs af domæner i et forsøg på at manipulere med placeringer på søgemaskiner eller opnå øget trafik. Denne tvivlsomme fremgangsmåde kan give brugeren en dårlig oplevelse, når vedkommende ser stort set det samme indhold igen og igen i en række søgeresultater.

Google forsøger ihærdigt at indeksere og vise sider med specifikke oplysninger. Denne filtrering betyder f.eks., at hvis dit website har en "normalversion" og en "udskriftsversion" af hver enkelt artikel, og ingen af disse er blokeret med et noindex-metatag, vælger vi at vise ét af dem. I de sjældne tilfælde, hvor Google mener, at der muligvis vises kopieret indhold i den hensigt at manipulere med vores placeringer og narre vores brugere, vil vi desuden foretage de fornødne justeringer ved indeksering og indplacering af de pågældende websites. Derfor kan websitets placering i søgeresultaterne forringes, eller websitet kan blive fjernet helt fra Googles indeks, hvorved det ikke længere vises i søgeresultaterne.

Der er nogle ting, du kan gøre for at undgå problemer med kopieret indhold og sikre, at de besøgende ser det indhold, du vil vise dem.

• Brug 301'er: Hvis du har omlagt dit website, kan du bruge 301-omdirigeringer ("RedirectPermanent") i din .htaccess-fil til at omdirigere brugere, Googlebot og andre spiders (I Apache kan du gøre dette med en .htaccess-fil, og i IIS kan du gøre det via administrationskonsollen).

• Vær konsekvent: Prøv at holde din interne linkstruktur konsekvent. Du skal f.eks. ikke både linke til http://www.example.com/page/ og http://www.example.com/page samt http://www.example.com/page/index.htm.

• Brug topniveaudomæner: Du kan hjælpe os med at vise den bedste version af et dokument ved så vidt muligt at bruge domæner på øverste niveau til at vise landespecifikt indhold. Det er f.eks. mere sandsynligt, at vi ved, at http://www.example.de indeholder tyskorienteret indhold end http://www.example.com/de eller http://de.example.com.

• Syndiker forsigtigt: Hvis du syndikerer og distribuerer dit indhold til andre websites, vil Google altid vise den version, som vi mener er den mest hensigtsmæssige for brugeren ved hver enkelt søgning, uanset om det er den version, du selv foretrækker. Men det vil være en hjælp at sikre, at hvert enkelt website, som dit indhold distribueres til, har et link tilbage til din oprindelige artikel. Du kan også bede dem, der bruger dit distribuerede materiale, om at bruge noindex-metatagget for at forhindre, at søgemaskiner indekserer deres version af indholdet.

• Brug Search Console til at vise os, hvordan du foretrækker, at dit website skal indekseres: Du kan angive dit foretrukne domæne over for Google (f.eks. http://www.example.com eller http://example.com)

• Minimer gentagelse af standardtekst: I stedet for at medtage en lang tekst vedrørende ophavsret nederst på hver enkelt side kan du f.eks. skrive et meget kort resume og derefter linke til en side med flere oplysninger. Derudover kan du bruge værktøjet til parameterhåndtering til at angive, hvordan Google skal behandle webadresseparametre.

• Undgå sider med pladsholdere: Brugerne kan ikke lide at se "tomme" sider, så undgå pladsholdere, hvor det er muligt. Udgiv f.eks. ikke sider, som du ikke har noget reelt indhold til endnu. Hvis du opretter sider med pladsholdere, bør du bruge noindex-metatagget for at forhindre, at disse sider indekseres.

• Forstå dit indholdsstyringssystem: Sørg for, at du ved, hvordan indhold vises på dit website. Blogs, fora og lignende steder viser ofte det samme indhold i flere formater. Et indlæg i en blog kan f.eks. både blive vist på bloggens hjemmeside, på en arkivside og på en side med andre indlæg med samme etiket.

• Minimer lignende indhold: Hvis du har mange sider, der ligner hinanden, kan du overveje at udvide hver enkelt side eller samle siderne i én. Hvis du f.eks. har et website, der handler om rejser, med separate sider for to byer men med de samme oplysninger på begge sider, kan du enten samle siderne i én side om begge eller udvide hver side, så de indeholder unikke oplysninger om hver enkelt by.

Google anbefaler ikke, at du blokerer crawleradgang til kopieret indhold på et website, uanset om det gøres med en robots.txt-fil eller på andre måder. Hvis søgemaskinerne ikke kan gennemgå sider med kopieret indhold, kan de ikke automatisk registrere, at disse webadresser fører til det samme indhold, og de vil derfor i praksis blive behandlet som særskilte, enestående sider. En bedre løsning er at tillade, at søgemaskinerne gennemgår disse webadresser, men at de markerer dem som dubletter ved hjælp af linkelementet rel="canonical", værktøjet til parameterhåndtering i webadresser eller 301-omdirigeringer. Hvis kopieret indhold medfører, at vi gennemgår for meget af dit website, kan du også justere indstillingen for gennemgangshastighed i Search Console.

Kopieret indhold på et website danner ikke grundlag for indgreb mod websitet, medmindre det ser ud til, at hensigten med det kopierede indhold er at vildlede og manipulere med søgemaskineresultaterne. Hvis du har problemer med kopieret indhold på dit website, og du ikke følger ovenstående råd, skal vi nok sørge for at vælge en version af indholdet, som bliver vist i vores søgeresultater.

Men hvis vores gennemgang indikerer, at du har foretaget vildledende aktiviteter, og dit website er blevet fjernet fra vores søgeresultater, skal du gennemgå websitet omhyggeligt. Hvis dit website er blevet fjernet fra vores søgeresultater, kan du få flere oplysninger i vores retningslinjer for webmastere. Når du har foretaget dine ændringer og mener, at websitet ikke længere er i strid med vores retningslinjer, kan du sende dit website til revurdering.

I sjældne tilfælde kan vores algoritme vælge en webadresse fra et eksternt website, der hoster dit indhold uden din tilladelse. Hvis du mener, at et andet website kopierer dit indhold og dermed krænker loven om ophavsret, kan du kontakte websitets host og anmode om fjernelse. Derudover kan du anmode om, at Google fjerner den krænkende side fra vores søgeresultater ved at udfylde en anmodning i henhold til den amerikanske lov om ophavsret (DMCA, Digital Millennium Copyright Act).