Sisällön naamiointi

Sisällön naamiointi tarkoittaa erilaisen sisällön tai URL-osoitteiden näyttämistä kävijöille ja hakukoneille. Sisällön naamiointi rikkoo Googlen verkkovastaavan ohjeita, koska se antaa käyttäjille eri tuloksia, kuin mitä he odottivat.

Esimerkkejä naamioimisesta:

• HTML-tekstisivun tarjoaminen hakukoneille ja kuva- tai Flash-sivujen näyttäminen kävijöille
  • tekstin tai avainsanojen lisääminen sivulle vain, kun sivua pyytävä user-agent on hakukone, ei ihminen.

Jos sivustosi käyttää tekniikoita, joita hakukoneet eivät osaa tulkita, kuten JavaScriptiä, kuvia tai Flashia, katso, miten voit asettaa sisällön sekä hakukoneiden että käyttäjien käytettäväksi ilman naamioimista.

Jos sivusto kaapataan, kaappaaja voi naamioida sivun ja näin vaikeuttaa tehtyjen muutoksien löytämistä. Lisätietoja kaapatuista sivustoista.