Een URL vinden om te gebruiken voor verzoeken voor niveauverlaging of verwijdering

In dit document wordt uiteengezet hoe u de juiste URL's kunt vinden wanneer u een verzoek indient voor de verwijdering of niveauverlaging van webpagina's of afbeeldingen. Er wordt ook uitgelegd wat u kunt doen als u ontdekt dat meerdere URL's naar dezelfde content verwijzen.

URL's voor webpagina's vinden

Wanneer u een verwijdering of niveauverlaging van een URL aanvraagt, is het belangrijk dat u de exacte URL opgeeft die in zoekresultaten verschijnt. Kleine verschillen in URL's (zoals www.example.com/draak en www.example.com/Draak) lijken wellicht niet belangrijk, maar dit zijn twee verschillende URL's (die op sommige servers kunnen verwijzen naar verschillende inhoud). Als u wilt dat Google de content verwijdert of naar een lager niveau verplaatst, moet u de exacte URL opgeven die u in de zoekresultaten van Google bent tegengekomen.

De juiste URL vinden:

1. Plaats de muisaanwijzer op de blauwe link in de zoekresultaten. Kopieer de tekst van de weergegeven link NIET. Klik NIET op de link om de URL van de pagina in uw browser te kopiëren.
    Search result with the URL and title highlighted
  2. Klik met de rechtermuisknop en kopieer de link-URL. Dit ziet er als volgt uit in Chrome:
    Right-click the search result link and select "Copy link address"
  3. Zoek naar aanvullende URL's voor dezelfde pagina.

URL's voor afbeeldingen vinden

U kunt als volgt de exacte URL voor een afbeelding vinden:

1. Klik op de afbeelding die u heeft gevonden in de zoekresultaten voor afbeeldingen.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Oorspronkelijke afbeelding bekijken of Ware grootte en kopieer het linkadres.
  3. Plak de URL in een bestand of document, zodat deze beschikbaar is wanneer u de tool voor het verwijderen van URL's gebruikt.
  4. Zoek naar aanvullende URL's voor dezelfde afbeelding.

Aanvullende URL's voor uw pagina of afbeelding vinden

Het komt vaak voor dat dezelfde content te vinden is op meerdere URL's. Zo verwijzen al deze blogbericht-URL's naar dezelfde pagina:

http://www.example.com/forum/thread/123
http://www.example.com/forum/post/456
http://www.example.com/forum/thread/123?post=456
http://www.example.com/forum/thread/123?post=456&sessionid=12837460

Zelfs als de ene URL wordt verwijderd of naar een lager niveau wordt verplaatst, wordt de inhoud die u wilt laten verwijderen, wellicht nog steeds via andere URL's in onze zoekresultaten weergegeven. Als dit het geval is, kunt u aanvullende verwijderingsverzoeken indienen, één voor elke URL waarop deze inhoud wordt weergegeven.

Als bij een van uw verwijderingsverzoeken 'Verwijderd' wordt vermeld maar de inhoud nog steeds in onze zoekresultaten voorkomt, controleert u of de URL in onze zoekresultaten exact overeenkomt met de URL die u ter verwijdering heeft verzonden (inclusief hoofdlettergebruik). Als dat niet het geval is, kunt u de verwijdering van aanvullende URL's aanvragen die nog steeds in de zoekresultaten worden weergegeven.