Welke URL moet ik gebruiken voor verwijderings-/blokkeringsverzoeken?

Gebruik niet de URL in je browser

Wanneer je een verwijderingsverzoek of tijdelijk blokkeringsverzoek indient voor een webpagina, moet je niet gewoon de pagina-URL kopiëren uit de URL-balk van je browser (de balk bovenaan de browser). Dat werkt waarschijnlijk niet. (Waarom niet?)

De juiste URL vinden

Welke URL het beste kan worden gebruikt, is afhankelijk van de tool die je gebruikt:

• Als je de eigenaar bent van de pagina in Search Console en de verwijderingstool gebruikt, kijk je hier.
  • Als je niet de eigenaar bent van de pagina in Search Console en de tool voor verwijdering van verouderde content gebruikt
    of
    als je het formulier voor verwijderingsverzoeken voor Google-gegevens gebruikt, kijk je hier.

Wordt de verwijderde of geüpdatete afbeelding of pagina nog steeds getoond?

Check de tool waar je je verzoek hebt ingediend. Als je verwijderingsverzoek is gemarkeerd als Verwijderd maar de content nog steeds in onze zoekresultaten voorkomt, check je of de URL in onze zoekresultaten exact overeenkomt met de URL die je hebt ingediend voor verwijdering (inclusief hoofdlettergebruik). Als dat niet het geval is, kun je de verwijdering van aanvullende URL's aanvragen die nog steeds in de zoekresultaten voorkomen.

Check ook of je verwijderingsverzoeken zijn verlopen in de verwijderingstool (voor pagina's waarvan je de eigenaar bent in Search Console) of de tool Verouderde content verwijderen (voor pagina's waarvan je niet de eigenaar bent in Search Console).

Waarom moet ik de URL in mijn browservenster niet gebruiken?
Je zou denken dat je naar een webpagina (of afbeelding) zou moeten kunnen gaan en gewoon de URL uit de browser zou moeten kunnen kopiëren, nietwaar? Het is echter ingewikkelder dan dat.
Een pagina kan een URL-keten hebben die naar de pagina verwijst (één URL wordt omgeleid naar een andere, die weer wordt omgeleid naar een andere, die ten slotte wordt omgeleid naar de pagina) of een site kan meerdere URL's hebben die allemaal verwijzen naar dezelfde pagina (de mobiele en desktop-URL's kunnen bijvoorbeeld verschillend zijn, maar in feite dezelfde pagina zijn).
De URL die voor jou belangrijk is, is de URL die op Google Zoeken wordt getoond. Je moet dus de URL op Google Zoeken kopiëren. De URL van het zoekresultaat is in veel gevallen gelijk aan de pagina-URL, maar niet altijd.