De URL van een pagina vinden

Wanneer u een verwijdering of niveauverlaging van een URL aanvraagt, is het belangrijk dat u de exacte URL opgeeft die in zoekresultaten verschijnt. Kleine verschillen in URL's, zoals 'www.example.com/dragon' en 'www.example.com/Dragon', lijken wellicht niet belangrijk, maar dit zijn twee verschillende URL's (die op sommige servers kunnen verwijzen naar verschillende inhoud). Als u wilt dat Google de juiste inhoud verwijdert of naar een lager niveau verplaatst, moet u de exacte URL opgeven die u in de zoekresultaten van Google bent tegengekomen. Hier zijn enkele tips voor het vinden van de juiste URL:

Ellipsen

Als de groene URL op de pagina met zoekresultaten ellipsen bevat ( ... ), houdt dit meestal in dat de weergegeven URL wordt ingekort voor een betere weergave.

Search result with the URL and title highlighted

Kopieer en plak de URL niet met de weglatingstekens. Klik op de titel van dat zoekresultaat (weergegeven als 1 in de bovenstaande afbeelding). Wanneer de pagina wordt geopend, kopieert u de URL uit de adresbalk van uw browser. Een andere methode om de URL te verkrijgen, is door met de rechtermuisknop op de link in de zoekresultaten te klikken en de URL te kopiëren. Wanneer u deze in de tool voor het verwijderen van URL's of de tool voor de niveauverlaging van sitelinks plakt, krijgt u misschien een erg lange URL die met www.google.com begint. Maak u echter geen zorgen: we kunnen de juiste URL identificeren.

Hoofdlettergebruik

De tool voor het verwijderen van URL's en de tool voor de niveauverlaging van sitelinks zijn hoofdlettergevoelig. Als u 'www.example.com/ninjatrucs' opgeeft, wordt 'www.example.com/NinjaTrucs' niet verwijderd of naar een lager niveau verplaatst en andersom. Zorg ervoor dat de URL die u opgeeft dezelfde hoofdletters en kleine letters bevat als de URL die in onze zoekresultaten wordt weergegeven. Het openen van de pagina en het kopiëren van de URL uit de adresbalk is ook hier de meest betrouwbare manier om te garanderen dat u de juiste URL heeft.

Afbeeldingen

Als u een verwijderingsverzoek voor een afbeelding wilt indienen, kunt u als volgt de juiste URL vinden.

Meerdere URL's

Vaak wordt op verschillende URL's dezelfde inhoud weergegeven. Dit is vooral het geval op websites die forums of threads bevatten. Bijvoorbeeld:

http://www.example.com/forum/thread/123
http://www.example.com/forum/post/456
http://www.example.com/forum/thread/123?post=456
http://www.example.com/forum/thread/123?post=456&sessionid=12837460

Zelfs als de ene URL wordt verwijderd of naar een lager niveau wordt verplaatst, wordt de inhoud die u wilt laten verwijderen, wellicht nog steeds via andere URL's in onze zoekresultaten weergegeven. Als dit het geval is, kunt u aanvullende verwijderingsverzoeken indienen, één voor elke URL waarop deze inhoud wordt weergegeven.

Als bij een van uw verwijderingsverzoeken 'Verwijderd' wordt vermeld maar de inhoud nog steeds in onze zoekresultaten voorkomt, controleert u of de URL in onze zoekresultaten exact overeenkomt met de URL die u ter verwijdering heeft verzonden (inclusief hoofdlettergebruik). Als dit niet zo is, kunt u de verwijdering van aanvullende URL's aanvragen die nog steeds in de zoekresultaten worden weergegeven.