Mitä URL-osoitetta poisto- tai estopyynnöissä tulisi käyttää?

Älä käytä selaimessa olevaa URL-osoitetta

Kun lähetät verkkosivun poistopyynnön tai tilapäisen estopyynnön, älä kopioi sivun URL-osoitetta osoitepalkista selaimen yläreunassa. Tämä ei todennäköisesti toimi. (Miksi?)

Oikean URL-osoitteen löytäminen

Oikea URL-osoite riippuu käytetystä työkalusta:

• Siirry tänne, jos omistat sivun Search Consolessa ja käytät Poistot-työkalua.
  • Jos et omista sivua Search Consolessa ja käytät vanhentuneen sisällön poistotyökalua
    tai
    käytät Google-datan poistopyyntölomaketta, siirry tänne.

Näkyykö poistettu tai päivitetty kuva tai sivu yhä?

Tarkista työkalu, jossa teit pyynnön. Jos poistopyyntösi on merkitty Poistettu-tilaan, mutta näet siihen liittyvän sisällön edelleen hakutuloksissamme, tarkista täsmääkö URL-osoite hakutuloksissamme tarkalleen poistamista pyytämääsi (tarkista myös isot ja pienet kirjaimet). Jos näin ei ole, sinun on pyydettävä hakutuloksissa yhä näkyvien URL-osoitteiden poistamista.

Tarkista myös, onko poistopyyntösi vanhentunut Poistot-työkalussa (sivut, jotka omistat Search Consolessa) tai vanhentuneen sisällön poistotyökalussa (sivut, joita et omista Search Consolessa).

Miksi ei kannata käyttää selainikkunan URL-osoitetta?
Eikö tuntuisikin loogiselta voida vain siirtyä verkkosivuille (tai kuvaan) ja kopioida URL-osoite selaimesta? Niin yksinkertaista se ei kuitenkaan ole.
Sivulla saattaa olla sinne johtava URL-ketju (yksi URL-osoite uudelleenohjaa toiseen osoitteeseen, joka uudelleenohjaa kolmanteen, joka lopulta uudelleenohjaa sivulle). Sivustolla saattaa myös olla useita eri URL-osoitteita, jotka johtavat samalle sivulle (esimerkiksi mobiililaitteen ja tietokoneen URL-osoitteet saattavat erota toisistaan mutta olla käytännössä sama sivu).
Sinun tarvitsemasi URL-osoite on Google Haussa näkyvä osoite. Kopioi siis URL-osoite Google Hausta. Hakutuloksen URL-osoite on usein sama kuin sivun URL-osoite, mutta joskus ne eroavat toisistaan.