Richtlijnen voor AMP op Google Zoeken

Al onze richtlijnen voor het maken van een Google-vriendelijke site zijn ook van toepassing op AMP. In dit document worden aanvullende richtlijnen beschreven die specifiek van toepassing zijn op AMP op Google Zoeken. Lees onze handleiding voor ontwikkelaars voor meer informatie over AMP op Google Zoeken.

• Uw AMP-pagina moet de AMP HTML-specificatie volgen. Als u net begint, bekijkt u informatie over het maken van uw eerste AMP HTML-pagina.
  • Waar mogelijk moeten gebruikers op AMP-pagina's dezelfde content te zien krijgen en dezelfde acties kunnen uitvoeren als op de bijbehorende canonieke pagina's.
  • Uw AMP URL-schema moet logisch zijn voor de gebruiker.
    Als uw canonieke pagina bijvoorbeeld example.com/giraffes is, moet u de AMP-pagina hosten op een URL zoals amp.example.com/giraffes of example.com/amp/giraffes en niet op test.com/giraffes. Wanneer gebruikers op Google Zoeken op een link naar uw AMP-pagina klikken, zien ze de AMP-URL in de browser (zoals het geval is bij elke webpagina). Als er een URL wordt weergegeven die volledig ongerelateerd is aan uw hoofdwebsite, kan dit verwarrend zijn voor gebruikers.
  • Uw AMP-pagina moet geldig zijn zodat uw pagina's voor gebruikers werken zoals verwacht en kunnen worden opgenomen in AMP-gerelateerde functies. Pagina's met ongeldige AMP komen niet in aanmerking voor bepaalde Google Zoeken-functies.

• Als u gestructureerde gegevens toevoegt aan uw pagina, moet u ervoor zorgen dat u ons beleid ten aanzien van gestructureerde gegevens volgt.

Veelgestelde vragen

Waarom worden mijn AMP-specifieke functies niet weergegeven op tablets of desktops?

AMP-specifieke functies op Google (zoals de carrousel Voorpaginanieuws) zijn momenteel alleen beschikbaar op mobiele apparaten. Hoewel AMP zelf werkt op alle apparaattypen, inclusief desktops, zijn er momenteel geen plannen om AMP-specifieke functies uit te breiden naar niet-mobiele platforms.

Zijn AMP-pagina's alleen geschikt voor mobiele apparaten?

Nee. Aangezien AMP-pagina's kunnen worden bekeken op alle apparaattypen, kunt u AMP-pagina's maken met een responsief ontwerp.

Hoe ziet AMP eruit op desktops?

AMP-pagina's worden even goed weergegeven op mobiele schermen als op desktopschermen. Als AMP alle functionaliteit ondersteunt die u nodig heeft, kunt u overwegen uw pagina's als zelfstandige AMP-pagina's te maken om mobiele en desktopgebruikers te ondersteunen voor dezelfde pagina. AMP wordt op desktops echter niet weergegeven met zoekspecifieke functies in Google-zoekresultaten.