Google-haun vaatimukset AMP-sivuille

Kaikki sivuston Google-yhteensopivuuteen liittyvät säännöt koskevat myös AMP-sivuja. Alla esitellään lisäsääntöjä, jotka koskevat nimenomaisesti AMP-sivujen näkymistä Google-haussa. Saat lisätietoja AMP-sivujen näkymisestä Google-haussa tutustumalla kehittäjän oppaaseemme.

• AMP-sivun täytyy noudattaa AMP-HTML-määritystä. Jos olet aloittelija, lue lisää ensimmäisen AMP-HTML-sivun luomisesta.
  • Jos mahdollista, käyttäjien täytyy voida käyttää AMP-sivuilla samoja sisältöjä ja toimintoja kuin AMP-sivuja vastaavilla ensisijaisilla sivuilla.
  • AMP-sivun URL-osoitemallin tulee olla helposti yhdistettävissä sivustoon.
    Jos ensisijainen sivusi on example.com/giraffes, AMP-sivua kannattaa isännöidä esimerkiksi osoitteessa amp.example.com/giraffes tai example.com/amp/giraffes, ei esimerkiksi osoitteessa test.com/giraffes. Tämä johtuu siitä, että kun käyttäjä klikkaa AMP-sivullesi johtavaa linkkiä Google-haussa, AMP-sivun URL-osoite näkyy käyttäjälle selaimessa (kuten muutkin verkkosivut), ja pääsivustoosi liittymätön URL-osoite voi hämmentää käyttäjiä.
  • AMP-sivun täytyy olla kelvollinen, jotta se toimii odotetusti ja sen yhteydessä voidaan käyttää AMP:hen liittyviä ominaisuuksia. Virheellisiä AMP-asetuksia sisältävät sivut eivät täytä kaikkien hakuominaisuuksien ehtoja.

• Jos lisäät sivullesi jäsenneltyjä tietoja, varmista, että noudatat jäsenneltyjen tietojen käytäntöjämme.

UKK

Miksi AMP-ominaisuuteni eivät toimi tabletilla tai tietokoneella?

Pääuutiset-karuselli ja muut Googlen AMP-ominaisuudet ovat tällä hetkellä käytettävissä vain mobiililaitteilla. Vaikka AMP-sivut sinänsä ovat käytettävissä kaikilla laitetyypeillä (kuten tietokoneilla), emme tällä hetkellä aio julkaista AMP-ominaisuuksia muille kuin mobiililaitteille.

Ovatko AMP-sivut käytettävissä vain mobiililaitteilla?

Eivät. AMP-sivuja voi katsella kaikilla laitteilla, joten suosittelemme tekemään sivuista responsiivisia.

Miltä AMP-sivut näyttävät tietokoneella?

AMP-sivut toimivat mobiililaitteilla ja tietokoneilla yhtä hyvin. Jos AMP tukee kaikkia tarvitsemiasi toimintoja, sinun kannattaa ehkä luoda sivuistasi itsenäisiä AMP-sivuja, jolloin voit tukea sekä tietokone- että mobiilikäyttäjiä samanaikaisesti. Googlen hakutulosten AMP-ominaisuudet eivät kuitenkaan ole käytettävissä tietokoneilla.