Retningslinjer for AMP-sider på Google Search

Alle vores retningslinjer for, hvordan du gør et website Google-venligt, gælder også for AMP-sider. Dette dokument indeholder yderligere retningslinjer, som er specifikke for AMP-sider i Google Søgning. Få flere oplysninger om AMP-sider i Google Søgning i vores udviklervejledning.

• Din AMP-side skal følge AMP HTML-specifikationen. Hvis du netop er gået i gang, kan du få flere oplysninger om, hvordan du opretter din første AMP HTML-side.
  • Brugerne skal kunne se det samme indhold og udføre de samme handlinger på AMP-sider som på de tilsvarende kanoniske sider, hvor det er muligt.
  • Dit AMP-webadresseskema skal give mening for brugeren.
    Hvis f.eks. din kanoniske side er eksempel.dk/giraffer, bør du hoste AMP-siden på en webadresse som f.eks. amp.eksempel.dk/giraffer eller eksempel.dk/amp/giraffer frem for på en webadresse som test.com/giraffer. Dette anbefales, fordi webadressen til AMP-siden er synlig for brugerne i browseren (ligesom alle andre websider), når de klikker på et link til din AMP-side via Google Søgning. Det kan derfor være forvirrende for brugerne, hvis der vises en webadresse, der er helt anderledes end dit primære website.
  • Din AMP-side skal være gyldig, så dine sider virker som forventet hos brugerne, og sørg for, at de kan medtages i AMP-relaterede funktioner. Sider med ugyldig AMP vil ikke være kvalificeret til visse funktioner i Google Søgning.

• Hvis du tilføjer strukturerede data på din side, skal du sørge for at følge vores politikker for strukturerede data.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor vises mine AMP-specifikke funktioner ikke på tablets eller computere?

AMP-specifikke funktioner på Google, f.eks. en karrusel med Tophistorier, er i øjeblikket kun tilgængelige på mobilenheder. Selvom selve AMP-siderne fungerer på alle enhedstyper, herunder computere, er der i øjeblikket ikke nogen planer om at udvide AMP-specifikke funktioner til andre platforme end mobilenheder.

Fungerer AMP-sider kun på mobilenheder?

Nej. Eftersom AMP-sider kan ses på alle enhedstyper, er det en god idé at udvikle AMP-sider med et responsivt design.

Hvordan vises AMP-sider på computere?

AMP-sider vises lige godt på både mobilskærme og computerskærme. Hvis AMP-sider understøtter alle de funktioner, du skal bruge, kan det være en god idé at udvikle dine sider som selvstændige AMP-sider, så den samme side understøtter både computer- og mobilbrug. Der vises dog ikke søgespecifikke funktioner for AMP-sider i Googles søgeresultater på computere.