Tietoja Search Consolesta

Google Search Console on Googlen maksuton palvelu, jonka avulla voit seurata ja ylläpitää sivustosi näkyvyyttä Google-hakutuloksissa sekä suorittaa vianetsintää. Google Haun tuloksissa näkyminen ei edellytä Search Consoleen rekisteröitymistä, mutta Search Console voi auttaa sinua ymmärtämään Googlen tapaa nähdä sivustosi ja optimoimaan sivustosi näkyvyyttä.

Search Consolen työkalujen ja raporttien avulla voit tehdä seuraavaa:

• Varmistaa, että Google voi löytää ja indeksoida sivustosi
  • Korjata hakemistoon lisäämisen ongelmat ja pyytää uuden tai päivitetyn sisällön lisäämistä hakemistoon
  • Nähdä sivustoon liittyvää Google Haun liikennedataa, esimerkiksi miten usein sivusto näkyy Google Haussa, millä hakukyselyillä se näytetään ja miten usein hakijat klikkaavat hakutulosta
  • Saada ilmoituksia, jos Google löytää sivustolta esimerkiksi hakemistoon lisäämiseen tai roskasisältöön liittyviä ongelmia
  • Katsoa, mitkä sivustot linkittävät sivustollesi

Google Search Consolen esittely – Search Console ‑koulutus

Kenen kannattaa käyttää Search Consolea?

• Yritysten omistajat: Vaikka et itse käyttäisi Search Consolea, sinun on hyvä olla siitä tietoinen, tutustua sivuston hakukoneoptimoinnin perusteisiin ja tietää, mitä ominaisuuksia Google Haussa on käytettävissä.
  • Hakukoneoptimoinnin asiantuntijat tai markkinoijat: Jos olet erikoistunut verkkomarkkinointiin, Search Console auttaa seuraamaan sivustosi liikennettä, parantamaan sen sijoitusta ja tekemään perusteltuja ratkaisuja sivuston hakutulosten näkymisen suhteen. Voit käyttää Search Consolea apuna teknisten päätösten tekemisessä ja tarkkojen markkinointianalyysien suorittamisessa yhdessä muiden Google-työkalujen, kuten Analyticsin, Google Trendsin ja Google Adsin kanssa.
  • Sivustojen ylläpitäjät: Sivuston ylläpitäjän on huolehdittava sivuston toiminnasta. Search Consolen avulla on helppo seurata ja jopa korjata palvelinvirheitä, sivuston latausongelmia ja tietoturvaongelmia, kuten hakkerointia ja haittaohjelmia. Voit myös varmistaa, että sivuston ylläpitotoimet tai muutokset eivät haittaa sivuston näkymistä hakutuloksissa.
  • Verkkokehittäjät: Jos kirjoitat itse sivustosi sisältömerkinnät tai lähdekoodin, Search Console auttaa ratkaisemaan yleiset merkintävirheet (esimerkiksi strukturoidussa datassa).

Tuotevaatimukset
Search Console on verkkopohjainen tuote, jota käytetään selaimessa.
Tarvitset Search Consolen käyttöön nämä:

SEURAAVA: SEARCH CONSOLEN KÄYTÖN ALOITTAMINEN