Uw website in Search Console krijgen

U kunt maximaal 1000 property's aan uw account toevoegen, waaronder websites en mobiele apps. Volg deze stappen om Search Console te gaan gebruiken voor uw website.

1. Voeg uw site toe aan Search Console. Zorg ervoor dat u alle varianten van de hoofd-URL van uw site (waaronder de versies met en zonder www) en alle subdomeinvarianten (example.com, m.example.com, pets.example.com) toevoegt. Wanneer u uw site toevoegt aan Search Console, verwijzen we hiernaar met de term property. Dat komt omdat Search Console zowel websites als apps ondersteunt.
  2. Verifieer uw site. Door middel van verificatie bewijst u dat u de eigenaar van de website bent. U moet een website eerst verifiëren voordat u toegang kunt krijgen tot de Search Console-gegevens voor de website. Door Google gehoste sites (zoals Blogger of Sites-pagina's) worden automatisch geverifieerd. Verificatie heeft geen invloed op PageRank of op de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google.
  3. Geef aan of de versie van uw site met of zonder www de canonieke versie is. Dit geldt alleen voor sites die pagina's hosten op domeinen met en zonder www (www.example.com en example.com) en waarvoor u bent geverifieerd voor het hoofddomein (example.com, maar niet pets.example.com of example.com/myblog/).
  4. Voeg gebruikers toe die uw gegevens kunnen bekijken of verwijder ze. Voeg eigenaren en gebruikers toe die Search Console-gegevens voor uw site mogen lezen of wijzig de site-instellingen voor Google Zoeken. Houd rekening met het maximale aantal gebruikers per property.
  5. Laat het Google weten als u specifieke landen wilt targeten met uw site of een gedeelte van uw site.
  6. Lees onze richtlijnen voor webmasters en zorg ervoor dat u deze begrijpt. Volg de praktische tips zodat Google uw pagina's kan crawlen (vinden) en indexeren (begrijpen) en ze correct kan rangschikken en zorg ervoor dat u onze kwaliteitsrichtlijnen niet schendt.
  7. U kunt desgewenst een sitemap en een robots.txt-bestand indienen zodat we weten welke pagina's we wel en niet moeten crawlen op uw site.
  8. Bekijk informatie over hoe u uw site en zoekresultaten kunt bijhouden in Search Console. Als uw site goed is opgezet, hoeft u uw Search Console-gegevens niet vaak te controleren. In de meeste gevallen stellen we u op de hoogte als we een probleem vinden.

Wilt u een mobiele app toevoegen aan Search Console? Ga als volgt te werk.