Sivuston lisääminen Search Consoleen

Voit lisätä tilillesi jopa 1 000 sivustoa (sovelluksia tai verkkosivustoja). Aloita Search Consolen käyttö verkkosivullasi näiden ohjeiden avulla.

1. Lisää sivustosi Search Consoleen. Muista lisätä kaikki sivustosi juuri-URL-osoitteen muunnelmat: osoite www-alkuosalla ja ilman sitä sekä erilaiset aliverkkotunnusmuunnelmat (example.com, m.example.com, pets.example.com). Search Console käyttää sanaa sivusto verkkosivustostasi. Tällä sanalla viitataan sivustojen lisäksi myös sovelluksiin, joita voit myös lisätä Search Consoleen.
  2. Vahvista sivustosi. Vahvistuksen avulla todistat olevasi verkkosivuston omistaja. Et näe mitään tietoja sivustosta Search Consolessa ennen kuin olet vahvistanut omistajuutesi. Googlen isännöimät sivustot (kuten Blogger- ja Sites-sivut) vahvistetaan automaattisesti. Vahvistaminen ei vaikuta PageRank-tietoihin tai sivustosi sijoittumiseen Google-hakutuloksissa.
  3. Lisää tai poista käyttäjiä, joilla on pääsy tietoihisi. Lisää omistajia tai käyttäjiä, joilla on oikeus lukea sivustoasi koskevia tietoja Search Consolessa tai muuttaa Google-haun sivustoasetuksia. Muista sivuston käyttäjien enimmäismäärä.
  4. Kerro Googlelle, haluatko kohdistaa sivustosi tiettyihin maihin. Kohdistus voi koskea myös sivuston osaa.
  5. Lue ja sisäistä Verkkovastaavan ohjeet. Varmista, että noudatat Googlen indeksointia (eli sivuston löytämistä), hakemiston luomista (eli sen tulkitsemista) ja sijoitusten järjestämistä helpottavia parhaita käytäntöjä, etkä riko laatusääntöjämme.
  6. Voit halutessasi lähettää sivustokartan ja robots.txt-tiedoston meille, jotta varmasti ymmärrämme, mitkä sivuston sivut on syytä indeksoida.
  7. Opettele seuraamaan sivustoasi ja sen hakutuloksia Search Consolessa. Jos sivustosi on rakennettu oikein, ei tietojen katselu Search Consolessa ole usein tarpeen. Useimmiten otamme sinuun yhteyttä ongelmien ilmetessä.