International målretning

Målret dine søgeresultater mod et bestemt land

Google Søgning returnerer de websites, der er mest relevante og nyttige for en bruger. Derfor kan søgeresultaterne for en bruger i Irland og en bruger i Frankrig være forskellige.

Hvis dit website har en generisk topdomæne, f.eks. .com eller .org, kan du hjælpe os med at afgøre, hvilke lande der er vigtigst for dig. Hvis dit website har et landekodet topdomæne (f.eks. .ie eller .fr), er det allerede tilknyttet en geografisk region (i dette tilfælde Irland eller Frankrig). Hvis du bruger et landekodet domæne, har du ikke mulighed for at angive en geografisk placering. Du kan angive et målgruppeland i rapporten International målretning.

Åbn Rapporten International målretning

Angiv et landemål:

1. Klikke på fanen Land i rapporten International målretning.
  2. Markér afkrydsningsfeltet Geografisk mål, og vælg dit landemål. Hvis du vil sikre, at dit website ikke knyttes til et land eller et område, skal du vælge Ikke angivet på rullelisten.

Denne indstilling er kun til geografiske data. Hvis du målretter mod brugere i forskellige geografiske områder – hvis du f.eks. har et website på fransk, som du gerne vil have brugere i Frankrig, Canada og Mali til at læse – skal du ikke bruge dette værktøj til at angive Frankrig som geografisk målgruppe. Et godt eksempel på, hvor det ville være nyttigt, er med et restaurantwebsite: Hvis restauranten ligger i Canada, er den formentlig ikke interessant for brugere i Frankrig. Hvis dit indhold er på fransk og interessant for folk i flere lande/regioner, er der dog ingen grund til at begrænse det.

Hvordan bestemmer vi en placering uden Search Console?

Hvis der ikke er angivet nogen oplysninger i Search Console, går Google i vid udstrækning ud fra websitets landedomæne (f.eks. .dk, .de). Hvis du bruger et internationalt domæne (.com, .org, .eu osv.), tager vi flere signaler i betragtning, herunder IP-adresse, oplysninger på siden om placering, links til siden og alle relevante oplysninger fra Google My Business. Hvis du ændrer hosting-udbyderen for et landedomæne, bør det ikke ændre noget. Hvis du ændrer hosting-udbyderen for et internationalt domæne til en udbyder i et andet land, anbefaler vi, at du bruger Search Console til at fortælle os, hvilket land dit website skal tilknyttes.

Mere om bestemmelse af domæne

Generiske topdomæner (gTLD'er, generic top-level domains) er domæner, der ikke er forbundet med bestemte steder. Hvis dit website har et generisk topdomæne som .com, .org, eller et af de domæner, der er anført nedenfor, og du gerne vil målrette mod brugere i et bestemt geografisk område, skal du angive et landemål.

Google behandler følgende som gTLD'er, der kan målrettes geografisk i Search Console:

• Generiske topdomæner (gTLD): Medmindre et topdomæne er registreret som et landekodetopdomæne (ccTLD) hos ICANN, behandler Google ethvert TLD, der oversættes gennem IANA DNS-rodzonen, som et gTLD.
  • Generiske regionale topdomæner: Selvom disse domæner er forbundet med et geografisk område, behandles de som regel som generiske topdomæner (næsten som .com eller .org):
    • .eu
    • .asia
  • Generiske landekodetopdomæner (ccTLD): Google behandler nogle topdomæner (såsom .tv, .me osv.) som gTLD'er, da vi har erfaret, at brugere og webmastere ofte betragter disse som mere generiske end landeorienterede. Her er en liste over disse ccTLD'er (listen kan ændre sig).
    • .ad
    • .as
    • .bz
    • .cc
    • .cd
    • .co
    • .dj
    • .fm
    • .io
    • .la
    • .me
    • .ms
    • .nu
    • .sc
    • .sr
    • .su
    • .tv
    • .tk
    • .ws