Utvalda utdrag i sökresultaten

Utvalda utdrag är särskilda rutor där sökresultatens vanliga format har kastats om, så att det beskrivande utdraget visas överst. Läs mer om hur Googles utvalda utdrag fungerar.

Hur väljer jag bort utvalda utdrag?

Du kan välja bort utvalda utdrag genom att förhindra att utdrag hämtas från sidan. Det gör du genom att lägga in taggen <meta name="googlebot" content="nosnippet"> på den. Alla utdrag tas bort, även i vanliga sökresultat.

Hur markerar jag min sida som ett utvalt utdrag?

Det går inte. Googles system avgör utifrån användarens sökfråga om en sida vore lämplig för ett utvalt utdrag och placerar den i så fall högre.