Aanbevolen fragmenten in Google Zoeken

Wanneer een gebruiker een vraag stelt op Google Zoeken, kunnen we een zoekresultaat weergeven in een speciaal blok met een aanbevolen fragment boven aan de pagina met zoekresultaten. Dit blok met een aanbevolen fragment bevat een samenvatting van het antwoord, geëxtraheerd uit een webpagina, en een link naar de pagina, de titel en de URL van de pagina. Een uitgelicht fragment kan er zo uitzien op de pagina:

Featured snippet in search results

Waar komt de samenvatting van het antwoord vandaan?

De samenvatting is een fragment dat op programmatische wijze wordt geëxtraheerd uit wat een bezoeker op uw webpagina ziet. Wat anders is aan een aanbevolen fragment, is dat het geoptimaliseerd is om de aandacht van de gebruiker te trekken op de resultatenpagina. Wanneer we merken dat een zoekopdracht een vraag bevat, detecteren we op programmatische wijze pagina's die de vraag van de gebruiker beantwoorden en geven we een topresultaat als aanbevolen fragment weer in de zoekresultaten.

Zoals alle zoekresultaten weerspiegelen aanbevolen fragmenten de standpunten of mening van de site waaruit we het fragment halen, en niet die van Google. We werken er altijd aan onze methoden voor het detecteren van het relevantste fragment te verbeteren, dus de resultaten die u te zien krijgt, kunnen in de loop der tijd veranderen. U kunt feedback over een aanbevolen fragment geven door op de link 'Feedback geven' onder het vak te klikken.

Afmelden voor aanbevolen fragmenten

U kunt zich afmelden voor aanbevolen fragmenten door fragmenten op uw pagina te voorkomen met de tag <meta name="googlebot" content="nosnippet"> op uw pagina. Hiermee worden alle fragmenten op uw pagina verwijderd, waaronder die in gewone zoekresultaten.

Hoe kan ik mijn pagina markeren als aanbevolen fragment?

Dat kan niet. Google bepaalt op programmatische wijze dat een pagina waarschijnlijk een antwoord op de vraag van de gebruiker bevat en geeft het resultaat als aanbevolen fragment weer.

Maakt dit deel uit van de Kenniskaart?

Nee, dit is een normaal zoekresultaat, dat wordt benadrukt met een speciale lay-out.