Fremhævede uddrag i Søgning

Når en bruger stiller et spørgsmål i Google Søgning, viser vi muligvis et søgeresultat i et særligt felt med et fremhævet uddrag øverst på siden med søgeresultater. Feltet med det fremhævede uddrag indeholder et sammendrag af svaret, som stammer fra en webside, et link til siden, sidens titel og webadressen. Et fremhævet uddrag kunne f.eks. se således ud på siden:

Featured snippet in search results

Hvor kommer det sammenfattede svar fra?

Det sammenfattede svar hentes programmatisk fra det, der vises for en besøgende, på din webside. Det, der adskiller et fremhævet uddrag fra almindelige søgeresultater, er, at det fremhæves på resultatsiden, så brugernes opmærksomhed trækkes i den retning. Når vi registrerer, at der stilles et spørgsmål i en søgning, udpeger vi programmatisk sider, som besvarer spørgsmålet, hvorefter vi viser et fremhævet uddrag i søgeresultaterne.

Ligesom alle søgeresultaterne afspejler fremhævede uddrag synspunkterne eller holdningerne fra det website, vi henter uddragene fra, og ikke fra Google. Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores evne til at finde de mest brugbare uddrag, så de resultater, du får vist, kan ændre sig over tid. Du kan give feedback til fremhævede uddrag ved at klikke på linket "Giv feedback" nederst i feltet.

Sådan fravælger du fremhævede uddrag

Du kan fravælge fremhævede uddrag på din side ved at bruge tagget <meta name="googlebot" content="nosnippet"> på din side. Dette fjerner alle uddrag fra din side, herunder dem, der vises i normale søgeresultater.

Hvordan kan jeg markere min side som et fremhævet uddrag?

Det kan du ikke selv gøre. Google fastslår programmatisk, at en side indeholder et sandsynligt svar på brugerens spørgsmål, og viser resultatet som et fremhævet uddrag.

Hører dette under Videnskort?

Nej, det er et almindeligt søgeresultat, der fremhæves med et særligt layout.