Je Android-app koppelen aan een website

Je kunt de Google Play Store-app voor Android koppelen aan een websiteproperty in Search Console. Als een app aan een website is gekoppeld, probeert Google automatisch je app te indexeren en crawlen door de app-structuur af te leiden van de websitestructuur.

Meer informatie over koppelen

Aan de hand van de koppeling tussen een app en een website weet Google dat er een relatie bestaat tussen een app en een website. Koppelen heeft een aantal voordelen:

• Gekoppelde apps krijgen een zekere mate van vrije HTTP-URL-toewijzing. Als je je app koppelt aan een website en de app HTTP-intenties ondersteunt, probeert Google je app automatisch te indexeren op basis van de structuur van de gekoppelde website.
  • Ook als de app app-pagina's niet expliciet toewijst aan webpagina's, kan een mobiel zoekresultaat voor een website met een gekoppelde app linken naar de standaardweergave voor die app.

Afmelden voor deze voordelen

Met een noindex.xml-bestand in je app kun je de app afmelden voor deze voordelen, terwijl de app wel gekoppeld blijft aan een website.