Uw app toevoegen aan Search Console voor apps

Wordt uw mobiele app weergegeven op Google Zoeken?

U kunt uw mobiele app zo configureren dat deze wordt gecrawld en geïndexeerd door Google, net als een website. Als uw apps goed zijn geconfigureerd, worden deze als links weergegeven in zoekresultaten van Google, zodat gebruikers snel kennis kunnen maken met uw mobiele product en precies bij de juiste content van uw app terechtkomen. Pagina's waarop app-indexering correct is geïmplementeerd, worden bovendien op een prominentere plek weergegeven in mobiele zoekresultaten. Benut deze informatie om de prestaties van uw app in de zoekresultaten van Google te verbeteren en meer gebruikers bewust te maken van uw app.

Een Android-app moet zijn gepubliceerd op Google Play om deze te kunnen toevoegen aan Search Console.

1. Uw app toevoegen en verifiëren

Voeg uw Android-app toe als nieuwe property aan Search Console door op Een property toevoegen op de startpagina van Search Console te klikken. Meer informatie.

Uw app toevoegen

2. Zodra uw app is geverifieerd

1. Bied ondersteuning voor HTTP URL-intenties in uw app om klikken afkomstig uit zoekresultaten op een mobiel apparaat naar uw app te leiden.
  2. Test hoe Google de pagina's van uw app weergeeft. Controleer of Google de pagina's van uw app kan weergeven. Meer informatie.
  3. Koppel uw app aan een website. Als uw app is gekoppeld aan een gerelateerde website, wordt bij mobiele zoekopdrachten met Google Zoeken de pagina van uw app weergegeven in plaats van de equivalente webpagina. Iemand met eigenaarsrechten van de website moet het verzoek goedkeuren in Search Console.
  4. Laat Google weten welke pagina's moeten worden geïndexeerd. De pagina's van uw app moeten worden geïndexeerd voordat deze kunnen worden weergegeven in zoekresultaten van Google.
  5. Fouten met crawlen oplossen. Wanneer u uw app gereed heeft gemaakt voor indexering, zal Google proberen uw app binnen een paar dagen te indexeren en crawlen. Bekijk het rapport Crawlstatus regelmatig om te controleren of alles goed gaat. Meer informatie.

3. Volgende stappen

De meeste gebruikers hoeven Search Console slechts één keer per maand te controleren, tenzij ze een melding over een probleem ontvangen.

Controleer tijdens uw maandelijkse check-in het volgende:

• Bekijk het rapport Zoekanalyse voor uw app om te zien bij welke zoekopdrachten met Google uw app wordt weergegeven. Zodra uw pagina is geïndexeerd en gecrawld, kunt u zien hoeveel gebruikers uw app vinden of erop klikken dankzij Google Zoeken. Ook ziet u bij welke zoekopdrachten uw app wordt getoond, waar deze zoekopdrachten vandaan komen en nog veel meer.

Meer informatie