Om robots.txt

Indsend din opdaterede robots.txt-fil til Google

Med funktionen Send i værktøjet Test af robots.txt kan du let teste en ny robots.text-fil til dit website og bede Google om at gennemgå og indeksere den hurtigere. Opdater og underret Google om ændringer i din robots.txt-fil ved at følge vejledningen nedenfor.

1. Klik på Send nederst til højre i robots.txt-redigeringsværktøjet. Denne handling åbner dialogboksen Send.

2. Download din redigerede robots.txt-kode på siden Test af robots.txt ved at klikke på knappen Download i dialogboksen Send.

3. Upload din nye robots.txt-fil til roden af dit domæne som en tekstfil med navnet robots.txt (webadressen til din robots.txt-fil skal være robots.txt).

Hvis du ikke har tilladelse til at uploade filer til roden af dit domæne, skal du kontakte din domæneadministrator for at foretage ændringer.

Hvis startsiden for dit website f.eks. ligger under subdomain.example.com/site/example/, kan du sandsynligvis ikke opdatere robots-filen subdomain.example.com/robots.txt. Hvis det er tilfældet, skal du kontakte ejeren af example.com/ for at foretage nødvendige ændringer af robots.txt-filen.

4. Klik på knappen Bekræft onlineversion for at se, om din offentliggjorte robots.txt-fil er den version, som Google skal gennemgå.

5. Klik på knappen Send onlineversion for at underrette Google om, at der er foretaget ændringer af din r-fil, og anmode om, at Google gennemgår den.

6. Kontrollér, at din nyeste version er blevet gennemgået af Google ved at opdatere siden Test af robots.txt i browseren, så redigeringsværktøjet opdateres, og du kan se din offentliggjorte robots.txt-kode. Når du har opdateret siden, kan du også klikke på rullemenuen over tekstredigeringsværktøjet for at se tidsstemplet for, hvornår Google først så den seneste version af din robots.txt-fil.

NÆSTE: BLOKER WEBADRESSER VED AT BESKYTTE MAPPERNE MED EN ADGANGSKODE PÅ DIN SERVER