Bed Google om at crawle dine webadresser igen

Hvis du for nylig har tilføjet eller ændret en side på dit website, kan du bede Google om at indeksere den igen ved hjælp af nedenstående metoder.

Generelle retningslinjer

• Det kan tage fra et par dage til et par uger at udføre en crawl. Vær tålmodig, og følg fremgangen ved hjælp af enten rapporten for indekseringsstatus eller værktøjet til undersøgelse af webadresser.
  • Alle metoder, der er beskrevet her, har nogenlunde den samme svartid.
  • Der er en grænse for, hvor mange individuelle webadresser du kan indsende.
  • Hvis du anmoder om at få crawlet en webadresse eller et sitemap igen flere gange, crawles siden eller sitemappet ikke hurtigere af denne grund.

Metoder til anmodning om crawl

Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser

Brug værktøjet til undersøgelse af webadresser til at sende individuelle webadresser til Google-indekset. Bemærk! Hvis du har mange webadresser, bør du sende et sitemap i stedet.

Sådan sender du en webadresse til indekset:

1. Undersøg webadressen ved hjælp af værktøjet til undersøgelse af webadresser.
    2. Vælg Anmod om indeksering. Værktøjet kører en livetest på webadressen for at se, om den indeholder indekseringsfejl. Hvis der ikke registreres nogen problemer, sættes den i kø til indeksering. Hvis værktøjet registrerer problemer med siden, skal du prøve at løse de pågældende problemer.
    Indsend et sitemap

Med sitemaps kan Google finde webadresser på dit website. Et sitemap kan også indeholde metadata om alternative sprogversioner og video-, billede- og nyhedsspecifikke sider. Se, hvordan du opretter et sitemap.

På følgende måder kan du anmode om, at Google indekserer dit sitemap:

• Indsend et sitemap ved hjælp af rapporten Sitemaps.
    • Brug pingværktøjet. Send en GET-anmodning i din browser eller i kommandolinjen til denne adresse med angivelse af sitemappets fulde webadresse. Sørg for, at sitemapfilen er tilgængelig:
        http://www.google.dk/ping?sitemap=<fuld_webadresse_for_sitemap>
      Eksempel:
        http://www.google.dk/ping?sitemap=https://eksempel.dk/sitemap.xml
    • Indsæt følgende linje et vilkårligt sted i din robots.txt-fil med angivelse af stien til dit sitemap. Vi finder den, næste gang vi crawler dit website:
          Sitemap: http://eksempel.dk/mit_sitemap.xml