Bepalen wat u met Google deelt

Er zijn enkele redenen waarom u mogelijk inhoud voor Google wilt verbergen.

Uw gegevens beveiligen

Het is mogelijk dat u privégegevens op uw site host waarvan u niet wilt dat ze voor andere gebruikers toegankelijk zijn. Dit is vaak het geval voor informatie als contactgegevens van siteleden. Om te voorkomen dat gegevens van leden worden weergegeven in de resultaten van Google Zoeken, moeten ze voor Google worden geblokkeerd.

Inhoud verbergen die weinig waardevol is voor uw doelgroep

Het is mogelijk dat dezelfde inhoud op verschillende locaties op uw website wordt weergegeven, wat ten koste kan gaan van uw positie in de zoekresultaten van Google Zoeken. Er kan bijvoorbeeld dubbele inhoud worden weergegeven wanneer uw site een zoekfunctie bevat die gebruikers helpt de gewenste inhoud op de site te vinden. Bepaalde zoekfuncties genereren en vertonen echter telkens een aangepaste pagina met zoekresultaten wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert. Als deze aangepaste pagina's met zoekresultaten niet worden geblokkeerd, kan Google ze afzonderlijk crawlen. Het gevolg hiervan kan zijn dat Google een site ziet met meerdere soortgelijke pagina's en dat de dubbele inhoud wordt gecategoriseerd als spam. Dit kan een negatieve invloed hebben op uw positie in de zoekresultaten van Google.

Inhoud van derden verwijderen

Uw website bevat mogelijk informatie die wordt gegenereerd door bronnen van derden. Dit betekent dat deze informatie ook beschikbaar is op andere locaties op internet. Google hecht minder waarde aan het opnemen van pagina's met grote hoeveelheden dubbele inhoud in de zoekresultaten van Google. U kunt de gekopieerde inhoud blokkeren om te verbeteren wat Google ziet en zodoende uw positie in de zoekresultaten van Google Zoeken verbeteren.

HIERNA: INFORMATIE OVER ROBOTS.TXT