Googlelle jaettavan sisällön valitseminen

Valitse, mitä tietoja Google näkee sivustollasi ja mitä hakutuloksissa näkyy.

Miksi estäisin sisältöä Googlelta?

Sisällön piilottamiseen Googlelta on muutamia eri syitä.

Datan pitäminen yksityisenä

Sivustollasi voi olla yksityistä dataa, jonka haluat pitää suojassa muilta käyttäjiltä. Tämä koskee esimerkiksi sivuston jäsenten yhteystietoja, jotka tulee estää Googlelta, jotta jäsentiedot eivät näy Googlen hakutuloksissa.

Kävijöille vähempiarvoisen sisällön piilottaminen

Verkkosivustollasi saattaa olla samaa sisältöä eri paikoissa, mikä saattaa vaikuttaa negatiivisesti sivujesi sijoituksiin Google Haussa. Päällekkäistä sisältöä voi esiintyä esimerkiksi silloin, kun suoritetaan sivuston kattava hakutoiminto, jonka avulla käyttäjät siirtyvät sivustossa. Jotkin hakutoiminnot luovat ja näyttävät muokattuja hakutulossivuja aina kun käyttäjä tekee kyselyn. Google voi indeksoida kaikki muokatut hakutulossivut yksitellen, jos niitä ei estetä. Tällöin Google näkee sivuston, joka sisältää paljon samankaltaisia sivuja, ja saattaa luokitella päällekkäisen sisällön roskasisällöksi. Tämä puolestaan voi heikentää sivujen sijoituksia Google Haussa.

Verkkosivustosi voi jakaa muiden kolmannen osapuolen lähteiden luomaa sisältöä, joka on saatavilla muualla verkossa. Jos sivut sisältävät paljon päällekkäistä sisältöä, ne ovat Googlen mielestä vähempiarvoisia, eikä niille välttämättä anneta hyvää sijoitusta hakutuloksissa. Voit estää kopioidun sisällön parantaaksesi Googlen havaitsemaa sisältöä ja sivujesi sijoituksia Google Haussa.

Googlen ohjaaminen keskittymään tärkeään sisältöön

Jos sinulla on erittäin suuri sivusto (useita tuhansia URL-osoitteita) ja vähemmän tärkeää sisältöä sisältäviä sivuja, tai jos päällekkäistä sisältöä on paljon, sinun kannattaa estää Googlea indeksoimasta päällekkäisiä tai vähemmän tärkeitä sivuja, jotta se voi keskittyä tärkeämpään sisältöön.

Sisällön estäminen

Nämä ovat tärkeimmät tavat, joilla voit estää sisällön näkymisen Googlessa:

Sisältötyyppi Tapa Kuvaus
Kaikki tyypit Sisällön poistaminen Sisällön poistaminen sivustoltasi on turvallisin tapa varmistaa, että se ei näy Google Haussa tai missään muualla. Jos tiedot näkyvät jo Googlessa, sinun on ehkä tehtävä lisätoimenpiteitä.
Kaikki tyypit Tiedostojen suojaaminen salasanalla

Jos sinulla on luottamuksellista tai yksityistä sisältöä, jonka et halua näkyvän Googlen hakutuloksissa, estät helpoimmin ja tehokkaimmin yksityisten URL-osoitteiden näyttämisen tallentamalla ne salasanalla suojattuun hakemistoon sivustosi palvelimella. Googlebot tai muut indeksointirobotit eivät voi lukea salasanalla suojattujen hakemistojen sisältöä.

Edistyneet käyttäjät: Jos käytät Apache-verkkopalvelinta, voit suojata palvelimella olevan hakemiston salasanalla muokkaamalla .htaccess-tiedostoa. Internetissä on paljon työkaluja, joiden avulla se käy helposti.

Kuvat robots.txt-sääntö ja/tai kiireellinen kuvan poistopyyntö Voit estää kuvat robots.txt-säännöillä. Kuvat voidaan estää hakutuloksista kokonaan robots.txt-säännöillä toisin kuin verkkosivut, joita Google ei indeksoi mutta jotka voivat silti näkyä hakutuloksissa, vaikka ne estettäisiin robots.txt-säännöillä.
Verkkosivut noindex-komento

noindex on tekniikka, jolla estetään Googlea lukemasta sivuasi ja sivua näkymästä Google-hakutuloksissa. Sivut voidaan edelleen linkittää muille verkkosivuille, muut verkkosivut voivat käyttää niitä ja käyttäjät voivat käydä niillä suoraan linkin kautta, mutta ne eivät näy Google-hakutuloksissa. Tämä menetelmä vaatii teknistä osaamista, eikä se välttämättä ole käytettävissä, jos ylläpidät sivustoasi sisällönhallintajärjestelmällä.

Verkkosivut Tiettyjen Googlen palvelujen estäminen Voit estää Googlea lisäämästä sivustosi sisältöä tiettyihin Googlen palveluihin sen sijaan, että se estettäisiin kaikista palveluista.
Hakutuloskatkelmat nosnippet-sisällönkuvauskenttä Liittämällä <meta name="nosnippet">-tagin sivuusi voit estää katkelman näkymisen hakutuloksissa. Tämä voi kuitenkin saada aikaan hämmentävän viestin hakutuloksissa (koodikatkelma ei ole saatavilla).

Nykyisen sisällön poistaminen Googlesta

Jos sisältö on jo Googlessa, sinun on ehkä tehtävä lisätoimenpiteitä.