Styr, hvad du deler med Google

Styr, hvilke oplysninger Google kan se på dit website, og hvad der vises i søgeresultaterne.

Hvornår skal jeg skjule indhold for Google?

Der kan være forskellige grunde til, at du vil skjule indhold for Google:

Hold dine data private

Du kan have private data på dit website, som du ikke ønsker, at andre brugere får adgang til. Det er ofte tilfældet for data som f.eks. websitemedlemmers kontaktoplysninger, som bør blokeres fra Google for at forhindre, at medlemsdataene dukker op i Googles søgeresultater.

Skjul indhold, der ikke er vigtigt for din målgruppe

Dit website har muligvis det samme indhold forskellige steder, hvilket kan have en negativ indflydelse på rangeringen af dine sider i Google Søgning. Et godt eksempel på, hvor kopieret indhold kan opstå, er websitets søgefunktion til at hjælpe brugerne med at finde websitets indhold. Nogle søgefunktioner genererer og viser tilpassede søgeresultatsider, hver gang en bruger indtaster en forespørgsel. Google kan gennemgå alle de tilpassede søgeresultatsider enkeltvis, hvis de ikke er blokeret. Resultatet er, at Google vil se et website med mange lignende sider og kan kategorisere kopieret indhold som spam, hvilket kan underminere rangeringen af siderne i Google Søgning.

Dit website kan dele oplysninger, der er genereret af andre kilder på nettet. Google anser det for mindre vigtigt at inkludere de af dine sider, der indeholder store mængder af kopieret indhold, i Googles søgeresultater. Du kan blokere det kopierede indhold for at forbedre det, som Google ser, og for at forbedre rangeringen af dine sider i Google Søgning.

Få Google til at fokusere på dit vigtigste indhold

Hvis du har et meget stort website (med tusindvis af webadresser) og sider med mindre vigtigt indhold, eller hvis du har en masse kopieret indhold, kan det være en god idé at forhindre Google i at crawle siderne med det kopierede eller mindre vigtige indhold, så dit vigtigste indhold prioriteres i stedet.

Sådan blokerer du indhold

Her kan du se de primære måder at blokere indhold på, så det ikke vises på Google:

Indholdstype Metode Beskrivelse
Alle typer Fjern indholdet Den sikreste måde at sikre, at dit indhold ikke vises i Google Søgning eller noget andet sted, er ved at fjerne det. Hvis oplysningerne allerede vises i Google, skal du muligvis foretage en række yderligere handlinger.
Alle typer Beskyt dine filer med adgangskode

Hvis du har fortroligt eller privat indhold, som du ikke ønsker skal vises i Googles søgeresultater, er den enkleste og mest effektive måde at blokere private webadresser på at gemme dem i en mappe, som er beskyttet med adgangskode, på dit websites server. Googlebot og alle andre webcrawlere ikke er i stand til at få adgang til indhold i mapper, som er adgangskodebeskyttet.

Avancerede brugere: Hvis du bruger Apache Web Server, kan du redigere din .htaccess-fil for at adgangskodebeskytte indekset på din server. Der er mange værktøjer på internettet, der kan hjælpe dig med nemt at gøre dette.

Billeder robots.txt og/eller anmodninger om fjernelse af billeder i nødsituationer Brug robots.txt-regler til at blokere billeder. Billeder kan blokeres fuldstændigt fra søgeresultaterne ved hjælp af robots.txt, hvilket ikke er tilfældet for websider, som ikke crawles af Google, men som stadig kan blive vist i søgeresultaterne, selvom de er blokeret af robots.txt-regler.
Websider noindex-direktivet

noindex er en metode til at oplyse Google om, at Google ikke skal læse dine sider, og at siderne ikke skal vises i Googles søgeresultater. Andre websider kan stadig besøge dine sider eller linke til dem, og de kan stadig tilgås af brugere via et link, men de vises ikke i Googles søgeresultater. Denne metode kræver, at du er teknisk kyndig, men funktionen er muligvis ikke tilgængelig, hvis du bruger et indholdsstyringssystem til at hoste dit website.

Websider Fravælg bestemte Google-ejendomme Du kan bede Google om ikke at medtage indhold fra dit website i bestemte Google-ejendomme i stedet for alle Google-ejendomme.
Uddrag i søgeresultaterne nosnippet-metatagget Føj et <meta name="nosnippet">-tag til din side for at forhindre, at der vises et uddrag i søgeresultaterne. Du skal dog være opmærksom på, at denne handling kan generere en forvirrende meddelelse i søgeresultaterne ("no snippet available")

Fjern eksisterende indhold fra Google

Hvis indholdet allerede findes på Google, og du vil fjerne det, skal du muligvis foretage en række yderligere handlinger.