Test din robots.txt med værktøjet Test af robots.txt

Værktøjet Test af robots.txt viser dig, om din robots.txt-fil blokerer Googles webcrawlere fra specifikke webadresser på dit website. Du kan f.eks. bruge værktøjet til at finde ud af, om Googlebot-Image kan crawle webadressen for et billede, som du vil blokere, så det ikke vises i Google-billedsøgning.

Åbn Test af robots.txt

Du kan også sende en webadresse til værktøjet Test af robots.txt. Værktøjet tjekker din robots.txt-fil på samme måde som Googlebot ville gøre, og bekræfter, om din webadresse er blokeret korrekt.

Test din robots.txt-fil

1. Åbn testværktøjet for dit website, og gennemse robots.txt-filens kode for at finde de fremhævede syntaksadvarsler og logikfejl. Antallet af syntaksadvarsler eller logikfejl vises med det samme neden for redigeringsværktøjet.
  2. Angiv webadressen for en side på dit website i tekstfeltet nederst på siden.
  3. Vælg den brugeragent, du vil simulere, på rullelisten til højre for tekstfeltet.
  4. Klik på knappen Test for at teste adgang.
  5. Tjek, om knappen TEST er skiftet til ACCEPTERET eller BLOKERET for at indikere, om den webadresse, du angav, er blokeret for Googles webcrawlere.
  6. Rediger filen på siden, og test eventuelt igen. Bemærk! De ændringer, du foretager på siden, gemmes ikke på dit website. Se næste trin.
  7. Kopiér dine ændringer til robots.txt-filen på dit website. Dette værktøj foretager ikke ændringer i selve filen på dit website. Det tester kun på den kopi, der hostes i værktøjet.

Begrænsninger i værktøjet Test af robots.txt:

• Værktøjet fungerer kun på ejendomme med webadressepræfiks. Det fungerer ikke på domæneejendomme.
  • De ændringer, du foretager i redigeringsværktøjet, gemmes ikke automatisk på din webserver. Du skal kopiere indholdet fra redigeringsværktøjet og indsætte det i den robots.txt-fil, der er gemt på din server.
  • Værktøjet Test af robots.txt tester desuden kun robots.txt-filer med Googles brugeragenter, såsom Googlebot. Vi kan ikke forudse, hvordan andre webcrawlere tolker din robots.txt-fil.