Internationale targeting

Wat is internationale targeting?

Als u een of meer websites beheert die zijn ontworpen voor gebruikers in een specifiek land die een specifieke taal spreken, is het belangrijk dat de relevante taal- en landversies van uw pagina's in de zoekresultaten worden weergegeven. Om ervoor te zorgen dat uw inhoud de juiste doelgroep bereikt, gebruikt u twee algemene mechanismen:

• Targeting op URL-niveau
    U kunt hier drie implementatiemechanismen voor gebruiken:
    1. Opmaak op paginaniveau
      Gebruik de tag <link rel="alternate" hreflang="x" href="alternateURL"> in het gedeelte <head> van uw pagina's om alternatieve taalversies voor elke pagina weer te geven. Elke pagina moet een hreflang-tag bevatten met een link naar alle andere taalvarianten van de betreffende pagina. Daarnaast moet elke pagina een tag bevatten die terugverwijst naar zichzelf. Voor een gedetailleerdere targeting kunt u het kenmerk hreflang gebruiken om de combinatie van taal en land aan te geven (bijv. en-ie, en-ca, nl-NL). Meer informatie over de tag hreflang vindt u in het gedeelte met inhoudsrichtlijnen.
    2. Sitemaps
      U kunt sitemaps gebruiken om alternatieve talen en regio's voor uw pagina's te verstrekken. Meer informatie over het gebruik van een sitemap om alternatieve taalpagina's aan te geven, vindt u in het gedeelte met onze inhoudsrichtlijnen.
    3. HTTP-headers
      Als u niet-HTML-bestanden publiceert (zoals pdf's), kunt u een HTTP-header gebruiken om een anderstalige versie van een URL aan te duiden.
  • Targeting voor de hele site
    Daarnaast gebruikt u waarschijnlijk geografisch specifieke domeinen om ervoor te zorgen dat uw site-URL's naar alternatieve taalvarianten verwijzen of configureert u de volledige structuur van uw site om inhoud voor het gewenste geografische gebied of de gewenste taal te leveren. Voor meer informatie leest u de praktische tips in het gedeelte Multiregionale en meertalige sites in onze inhoudsrichtlijnen.

Zodra u meertalige of multiregionale sites en pagina's heeft geconfigureerd, kunt u twee gedeelten op de pagina's voor internationale targeting gebruiken om uw internationale aanwezigheid up-to-date te houden:
  1. Het gedeelte Taal: dit gedeelte helpt u ervoor te zorgen dat uw hreflang-tags de juiste landinstellingscodes (taal en optioneel land) gebruiken. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat de alternatieve pagina's tags bevatten die teruglinken naar de pagina's voor uw site.
  2. >
  3. Het gedeelte Land: u kunt deze tool gebruiken om zo nodig de hele site op een bepaald land te targeten.