Internationale targeting

Rapport 'Internationale targeting'

Gebruik het rapport 'Internationale targeting' om je hreflang-fouten te controleren of een land te kiezen waaraan je prioriteit wilt geven voor je zoekresultaten. Dit rapport bevat de volgende gedeelten:

• Het gedeelte Taal: Controleer het gebruik van en fouten met hreflang-tags op je site.
  • Het gedeelte Land: Stel desgewenst een landdoel voor de hele site in.

Het rapport 'Internationale targeting' openen

Als je meer wilt weten over verschillende mechanismen om je site te targeten op specifieke regio's of talen, leest je de onderwerpen over multiregionale en meertalige sites.

Het tabblad Taal

In het gedeelte Taal van de pagina 'Internationale targeting' worden de volgende hreflang-fouten op je site weergegeven. Er kunnen maximaal 1000 fouten worden weergegeven.

Fout Beschrijving
Geen return tags

Een hreflang-tag heeft geen overeenkomende tag op de doelpagina. De tabel bevat het totale aantal ontbrekende retourtags per implementatie en taalinstelling, voor de volgende implementaties:

• Paginaniveau: Het totale aantal hreflang-fouten per taal in het <head>-gedeelte van je pagina's. Op de detailpagina worden maximaal 1000 URL's op je site weergegeven, gekoppeld aan de alternatieve taalversie van de pagina waarvoor een retourtag naar de bijbehorende pagina ontbreekt.
  • Sitemap: Het totale aantal hreflang-fouten dat is gevonden in je sitemap. Op de detailpagina wordt de sitemap vermeld die de URL-koppeling en de alternatieve URL aangeeft die geen retourlink bevatten.
  • HTTP-headers: Het totale aantal hreflang-fouten voor de alternatieve bestanden in je HTTP-headerconfiguratie. Op de detailpagina worden de configuratie en alternatieve URL zonder retourlink aangegeven.
Onbekende taalcode Voor onbekende taalcodes (en optioneel landcodes) die je hebt aangeduid op je site, bevat de tabel de taalinstelling gevolgd door onbekende taalcode.  Net als bij de fout voor ontbrekende retourtags kun je inzoomen op de details op URL-niveau en het totale aantal onbekende taalcodes voor de specifieke taalinstelling bekijken.

Klik op een rij om foutgegevens te bekijken, met een maximum van 1000 rijen.

Het tabblad Land

Google Zoeken retourneert de meest relevante en bruikbare sites voor een gebruiker. Daarom kunnen zoekresultaten verschillen voor een gebruiker in Ierland en een gebruiker in Frankrijk.

Als je site een algemeen hoofddomein, zoals .com of .org, heeft, kun je ons helpen bepalen welke landen het belangrijkst zijn voor jou. Als je site een hoofddomein met een landcode heeft (zoals .nl of .fr), is deze al gekoppeld aan een geografische locatie (in dit voorbeeld Nederland of Frankrijk). Als je een domein met een landcode gebruikt, kun je geen geografische locatie opgeven. Je kunt een doelland opgeven in het rapport 'Internationale targeting'.

Een landdoel instellen

1. Klik op het tabblad Land in het rapport 'Internationale targeting'.

2. Vink het selectievakje Geografische target aan en kies het land dat je wilt targeten. Als je er zeker van wilt zijn dat je site niet wordt gekoppeld aan een land of regio, selecteer je Niet vermeld in het dropdownmenu.

Deze instelling is alleen voor geografische gegevens. Als je gebruikers in verschillende landen target, bijvoorbeeld als je een site hebt in het Frans waarvan je wilt dat gebruikers in Frankrijk, Canada en Mali deze lezen, moet je deze tool niet te gebruiken om Frankrijk geografisch te targeten. Een goed voorbeeld waar het wel nuttig zou zijn, is voor een website van een restaurant: als het restaurant zich in Canada bevindt, vinden mensen in Frankrijk dit waarschijnlijk niet zo interessant. Maar als je content in het Frans is en interessant kan zijn voor mensen in meerdere landen/regio's, is er geen reden om de targeting te beperken.