International målretning

Rapporten International målretning

Brug rapporten International målretning til at holde øje med dine hreflang-fejl eller til at vælge et land, der skal prioriteres i søgeresultaterne. Rapporten indeholder følgende afsnit:

• Sektionen Sprog: Overvåg brugen af og fejl i hreflang-tags på dit website.
  • Sektionen Land: Angiv målretning mod et land for hele dit website, hvis du ønsker det.

Åbn Rapporten International målretning

Hvis du vil vide mere om forskellige mekanismer til målretning af dit website mod bestemte områder og sprog, kan du læse emnerne Websites med flere regioner og sprog.

Fanen sprog

I sektionen Sprog på siden International målretning kan du se følgende hreflang-fejl på dit website. Der kan vises op til 1.000 fejl.

Fejl Beskrivelse
Ingen returtags

Et hreflang-tag mangler et matchende tag på målsiden. Tabellen samler manglende returtags efter implementering og landestandard for følgende implementeringer:

• Sideniveau – det samlede antal hreflang-fejl pr. sprog i sektionen <head> på dine sider. Infosiden viser højst 1.000 webadresser på dit website koblet sammen med siden for det alternative sprog, der mangler et returtag til sin makker.
  • Sitemap – det samlede antal hreflang-fejl, der er fundet i dit sitemap. Infosiden viser det sitemap, der indeholder webadressetilknytningen, og den alternative webadresse, som ikke har noget returlink.
  • HTTP-headere – det samlede antal hreflang-fejl for alternative filer, der er angivet i din konfiguration af HTTP-headere. I forbindelse med HTTP-headere angiver infosiden konfigurationen og den alternative webadresse uden returlinks.
Ukendt sprogkode I forbindelse med ukendte sprogkoder (og eventuelle landekoder), som du har angivet på dit website, viser tabellen landestandarden efterfulgt af ukendt sprogkode.  Ligesom ved fejlen intet returtag kan du gå i dybden og se info på webadresseniveau og det samlede antal ukendte sprogkoder for den pågældende landestandard.

Klik på en række for at se nærmere oplysninger om fejlen. Der vises højst 1.000 rækker.

Fanen Land

Google Søgning returnerer de websites, der er mest relevante og nyttige for en bruger. Derfor kan søgeresultaterne for en bruger i Irland og en bruger i Frankrig være forskellige.

Hvis dit website har en generisk topdomæne, f.eks. .com eller .org, kan du hjælpe os med at afgøre, hvilke lande der er vigtigst for dig. Hvis dit website har et landekodet topdomæne (f.eks. .ie eller .fr), er det allerede tilknyttet en geografisk region (i dette tilfælde Irland eller Frankrig). Hvis du bruger et landekodet domæne, har du ikke mulighed for at angive en geografisk placering. Du kan angive et målgruppeland i rapporten International målretning.

Sådan angiver du målretning mod et land

1. Klikke på fanen Land i rapporten International målretning.

2. Markér afkrydsningsfeltet Geografisk mål, og vælg dit landemål. Hvis du vil sikre, at dit website ikke knyttes til et land eller et område, skal du vælge Ikke angivet på rullelisten.

Denne indstilling er kun til geografiske data. Hvis du målretter mod brugere i forskellige geografiske områder – hvis du f.eks. har et website på fransk, som du gerne vil have brugere i Frankrig, Canada og Mali til at læse – skal du ikke bruge dette værktøj til at angive Frankrig som geografisk målgruppe. Et godt eksempel på, hvor det ville være nyttigt, er med et restaurantwebsite: Hvis restauranten ligger i Canada, er den formentlig ikke interessant for brugere i Frankrig. Hvis dit indhold er på fransk og interessant for folk i flere lande/regioner, er der dog ingen grund til at begrænse det.