International målretning

Hvad er international målretning?

Hvis du administrerer et eller flere websites, der er designet til brugere i et bestemt land, der taler et bestemt sprog, skal du være sikker på, at søgeresultaterne viser det relevante sprog og landeversion for dine sider. Du kan sikre, at dit indhold når ud til den rette målgruppe, ved at bruge to generelle mekanismer:

• målretning på webadresseniveau
    Du kan bruge tre implementeringsmekanismer til dette:
    1. Markering på sideniveau
      Brug tagget <link rel="alternate" hreflang="x" href="alternateURL"> i <head> -sektionen af dine sider for at angive alternative sprogversioner for hver side.  Hver side skal give et hreflang -tag, der linker til alle andre sproglige varianter af sig selv, og et tag, der refererer tilbage til sig selv.  For mere detaljeret målretning kan du bruge hreflang -attributen til at angive sprog- og landekombinationer (f.eks. en-ie, en-ca, en-us). Læs mere om hreflang -tagget  i afsnittet Retningslinjer for indhold.
    2. Sitemaps
      Du kan bruge sitemps til at indsende sproglige og regionale alternativer til dine sider.  Læs mere om brug af et sitemap til at angive sider med alternativt sprog i vores afsnit Retningslinjer for indhold.
    3. HTTP-headere
      Hvis du udgiver andet end HTML-filer (såsom PDF-filer), kan du bruge en HTTP-header til at angive en anden sprogversion af en webadresse.
  • Målretning på hele websitet
    Ud over at sikre, at dit websites webadresser linker til alternative sprogvarianter, vil du også højst sandsynligt bruge geografisk specifikke domæner eller konfigurere hele din websitestruktur, så den leverer indhold til en specifik geografisk og sproglig præference.  Du kan få flere oplysninger ved at læse bedste praksis som forklaret i Websites med flere regioner og sprog i vores Retningslinjer for indhold.

Når du har konfigureret websites og sider med flere sprog eller regioner, kan du bruge to sektioner i de internationale målretningssider for en god international tilstedeværelse:
  1. Sektionen Sprog —dette hjælper dig til at sikre, at dine hreflang-tags bruger de rigtige landestandardkoder (sprog og valgfrit land).  Du kan også sikre, at alternative sider har tags, der linker tilbage til de sider på dit website.
  2. >
  3. Sektionen Land —Du kan bruge dette værktøj til at konfigurere et landemål for hele dit website, hvis det er nødvendigt.