sivusto siirtyy ja URL-osoite muuttuu.

3. Aloita sivuston siirto

Kun URL-osoitteet on yhdistetty tarkasti ja uudelleenohjaukset toimivat, olet valmis siirtämään sivuston

Sivuston siirtäminen

1. Päätä, miten haluat siirtää sivustosi – kerralla vai osissa:
    • Pienet ja keskikokoiset sivustot: Suosittelemme siirtämään kaikki tällaisen sivuston URL-osoitteet yhtä aikaa, ei osissa. Näin käyttäjät pystyvät käyttämään uutta versiota helpommin ja algoritmimme havaitsevat sivuston siirron sekä päivittävät hakemistomme nopeammin.
    • Suuret sivustot: Suuremmat sivustot voi siirtää osio kerrallaan. Tämä voi helpottaa ongelmien seuraamista, löytämistä ja korjaamista.
  2. Päivitä robots.txt-tiedostosi:
    • Poista lähdesivustolta kaikki robots.txt-ohjeet. Näin Googlebot löytää kaikki uuteen sivustoon johtavat uudelleenohjaukset ja hakemistomme voidaan päivittää.
    • Varmista, että kohdesivuston robots.txt-tiedosto sallii kaiken indeksoinnin. Muista siis sallia sivun kuva-, CSS-, JavaScript- ja muun sisällön indeksointi. Estä vain ne URL-osoitteet, joita et varmasti halua indeksoitavan.
  3. [Vain muut kuin HTTP -> HTTPS ‑siirrot] Lähetä vanhaa sivustoa koskeva osoitteenmuutos Search Consolessa. Älä lähetä osoitteenmuutosta, jos vain siirrät sivustosi HTTP-protokollasta HTTPS:ään.
  4. Määritä vanha sivusto uudelleenohjaamaan käyttäjät ja Googlebot uuteen sivustoon tekemäsi URL-osoitteiden yhdistämisen avulla.
  5. Lähetä kohdesivustosta luomasi kaksi sivustokarttaa, joista toinen sisältää vanhan sivuston ja toinen uuden sivuston URL-osoitteet. Näin indeksointirobottimme löytävät uudelleenohjaukset vanhojen ja uusien URL-osoitteiden välillä ja sivuston siirto helpottuu.
  6. Säilytä uudelleenohjaukset mahdollisimman pitkään (jatkuvasti, jos mahdollista). Uudelleenohjaukset ovat kuitenkin hitaita käyttäjille, joten yritä päivittää omat linkkisi ja paljon linkkejä sisältävien verkkosivustojen linkit viemään uusiin URL-osoitteisiin.

Aika, joka Googlebotilta ja järjestelmiltämme kuluu siirrettyjen URL-osoitteiden havaitsemiseen ja käsittelyyn, riippuu palvelimiesi nopeudesta ja sivuston URL-osoitteiden lukumäärästä. Keskikokoisen sivuston sivujen siirto kestää yleensä muutaman viikon, kun taas suurempien sivustojen siirto kestää kauemmin. Se, miten nopeasti Googlebot ja järjestelmämme havaitsevat ja käsittelevät sivuston siirretyt URL-osoitteet, riippuu palvelimiesi nopeudesta ja URL-osoitteiden lukumäärästä.

Huomaa, että sisältösi näkyvyys verkkohaussa voi vaihdella väliaikaisesti sivustosi siirron aikana. Tämä on normaalia, ja sijoitus tasoittuu ajan myötä.

Yritä päivittää mahdollisimman suuri osa sivustoon johtavista linkeistä heti, kun sivuston siirto on alkanut, parantaaksesi käyttökokemusta ja vähentääksesi palvelimen kuormitusta. Niitä ovat muun muassa seuraavat:

• Ulkoiset linkit: Yritä ottaa yhteyttä nykyiseen sisältöösi linkittäviin sivustoihin aiemmin luomasi luettelon avulla ja pyydä heitä päivittämään sivustoosi johtavat linkit. Harkitse toimiesi priorisointia jokaisesta linkistä tulevien käyntien määrän mukaan.
  • Google+-, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-profiililinkit
  • mainoskampanjat osoittamaan sivustosi uusille etusivuille.