Crawlsnelheid van Googlebot wijzigen

This feature is currently supported only in old Search Console. Open old Search Console now.

De term crawlsnelheid verwijst naar het aantal verzoeken per seconde dat Googlebot tijdens de crawlprocedure naar je site verzendt (bijvoorbeeld vijf verzoeken per seconde).

Je kunt niet wijzigen hoe vaak Google je site crawlt, maar als je wilt dat Google nieuwe of geüpdatete content op je site crawlt, moet je Fetchen als Google gebruiken.

Google beschikt over geavanceerde algoritmen die de optimale crawlsnelheid voor een site bepalen. Ons doel is per bezoek zo veel mogelijk pagina's van je site te crawlen, zonder de bandbreedte van je server te veel te belasten.

Als Google te veel verzoeken per seconde verzendt naar je site en je server vertraagt, kun je de crawlsnelheid beperken voor sites op hoofdniveau, zoals www.example.com en http://subdomain.example.com. De crawlsnelheid die je instelt, is de maximale crawlsnelheid voor Googlebot. Houd er rekening mee dat dit niet garandeert dat Googlebot deze maximale snelheid haalt.

We raden je aan de crawlsnelheid alleen te beperken als je problemen met laden op de server ondervindt die worden veroorzaakt door het feit dat Googlebot je server te vaak bezoekt.

Je kunt de crawlsnelheid niet wijzigen voor sites die zich niet op hoofdniveau bevinden, zoals www.example.com/folder.

De crawlsnelheid beperken:

1. Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site.
  2. Klik op het tandwielpictogram Instellingen en vervolgens op Site-instellingen.
  3. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Crawlsnelheid en beperk de crawlsnelheid naar wens.

De nieuwe crawlsnelheid wordt 90 dagen toegepast.

Als je crawlsnelheid wordt beschreven als 'de optimale snelheid die Google heeft berekend' op de pagina Site-instellingen, kun je de crawlsnelheid alleen verlagen door een speciaal verzoek in te dienen. Je kunt de crawlsnelheid niet verhogen.