Googlebotin indeksointinopeuden muuttaminen

Indeksointinopeus kertoo, kuinka monta pyyntöä sekunnissa Googlebot lähettää sivustollesi indeksoidessaan sitä. Nopeus voi olla esimerkiksi viisi pyyntöä sekunnissa.

Et voi vaikuttaa siihen, kuinka usein Google indeksoi sivustosi, mutta voit käyttää pyytää uudelleenindeksointia, jos haluat Googlen indeksoivan sivustosi uuden tai päivitetyn sisällön.

Oikeanlainen käyttö

Google käyttää kehittyneitä algoritmeja määrittämään sivuston optimaalisen indeksointinopeuden. Tavoitteena on indeksoida jokaisella käynnillä mahdollisimman monta sivustosi sivua kuormittamatta liikaa palvelimesi kaistanleveyttä.

Jos Google lähettää sivustollesi liian monta pyyntöä sekunnissa ja hidastaa näin palvelimesi toimintaa, voit rajoittaa nopeutta, jolla Google indeksoi sivustoasi.

Voit rajoittaa juuritason sivustojen (kuten www.example.com ja http://subdomain.example.com) indeksointitiheyttä. Määrittämäsi indeksointinopeus on Googlebotin indeksoinnin enimmäisnopeus. Se ei kuitenkaan takaa, että Googlebot saavuttaa valitsemasi enimmäisnopeuden.

Suosittelemme, että rajoitat indeksointinopeutta vain siinä tapauksessa, että palvelimellasi on kuormitusongelmia ja tiedät niiden johtuvan Googlebotista.

Jos sivusto ei ole juuritasolla (kuten www.example.com/folder), et voi muuttaa sen indeksointinopeutta.

Indeksointinopeuden rajoittaminen

1. Avaa omaisuutesi indeksointinopeuden asetussivu.
    • Jos indeksointinopeus todetaan laskelmien perusteella optimaaliseksi, voit vähentää indeksointinopeutta vain pyytämällä sitä erikseen. Indeksointinopeutta ei voi lisätä.
    • Muussa tapauksessa valitse haluamasi vaihtoehto ja aseta sitten indeksointinopeuden rajoitus. Uusi indeksointinopeus on voimassa 90 päivää.

Indeksoinnin rajoittaminen hätätilanteessa

Jos sivustoasi indeksoidaan niin usein, että sivuston käytettävyydessä on ongelmia, voit suojata sitä näiden ohjeiden avulla:

1. Selvitä, mikä Google-indeksointirobotti indeksoi sivustoasi liikaa. Katso sivustosi lokeja tai käytä Indeksointitilastoraporttia.
  2. Välitön apu:
    • Jos haluat yksinkertaisen ratkaisun, estä ylikuormittavan agentin (esim. googlebot tai adsbot) indeksointi robots.txt-tiedostolla. Eston voimaan astuminen voi kuitenkin kestää jopa päivän. Älä kuitenkaan estä liian pitkäksi aikaa, koska sillä voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia indeksointiin.
    • Jos pystyt havaitsemaan kasvaneen kuormituksen ja vastaamaan siihen dynaamisesti, palauta HTTP 503/429, kun sivustosi käsittelyraja on täyttymässä. Älä kuitenkaan palauta 503:a tai 429:ää useammaksi kuin kahdeksi tai kolmeksi päiväksi, muuten Google voi tulkita sen signaaliksi indeksoida sivustoasi harvemmin pitkällä aikavälillä.
  3. Muuta indeksointinopeuttasi indeksointinopeuden asetussivulla, jos tämä vaihtoehto on käytettävissä.
  4. Kun Googlen indeksointinopeus on mukautunut kaksi tai kolme päivää myöhemmin, voit poistaa robots.txt-estot tai lopettaa 503- tai 429-virhekoodien palauttamisen.
  5. Jos AdsBot-indeksointeja on liikaa, ongelma johtuu todennäköisesti siitä, että olet luonut liian monta kohdettaDynaamisille hakumainoksille sivustollasi käyttämällä URL_Equals-koodia tai sivusyötteitä. Jos serverilläsi ei ole kapasiteettia indeksointien käsittelyyn, sinun on rajoitettava mainosten kohteita, lisättävä URL-osoitteita pienempinä joukkoina tai lisättävä käsittelykapasiteettia. Huomaa, että AdsBot indeksoi sivujasi kahden viikon välein, joten ongelma täytyy korjata tai se tapahtuu uudelleen.
  6. Jos olet rajoittanut indeksointinopeutta indeksoinnin asetussivulla, indeksointinopeus palaa automaattiseen määritykseen 90 päivän kuluttua.