Sitelinks

De links die onder sommige van de zoekresultaten van Google worden weergegeven (sitelinks genaamd), zijn bedoeld om gebruikers te helpen door uw site te navigeren. Onze systemen analyseren de linkstructuur van uw site om kortere routes te vinden die gebruikers tijd besparen, zodat ze snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

1: Het belangrijkste zoekresultaat

2: Sitelinks

We geven alleen sitelinks weer voor resultaten wanneer we denken dat deze handig zijn voor de gebruiker. Als de structuur van uw site onze algoritmen niet toestaat goede sitelinks te vinden of als de sitelinks volgens ons niet relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, geven we deze niet weer.

Op dit moment worden sitelinks automatisch toegevoegd. We werken er voortdurend aan de algoritmen van onze sitelinks te verbeteren en in de toekomst zullen we wellicht feedback van webmasters toepassen. Er zijn echter een aantal praktische tips die u kunt volgen om de kwaliteit van uw sitelinks te verbeteren. Voor de interne links op uw site moet u bijvoorbeeld ankertekst en alt-tekst gebruiken die informatief en bondig is en geen herhaling bevat.