Sitelinks

De links die onder sommige van de zoekresultaten van Google worden weergegeven, sitelinks genaamd, zijn bedoeld om gebruikers te helpen door uw site te navigeren. Onze systemen analyseren de linkstructuur van uw site om kortere routes te vinden die gebruikers tijd besparen, zodat ze snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

1: Het belangrijkste zoekresultaat

2: Sitelinks

We geven alleen sitelinks weer voor resultaten wanneer we denken dat deze handig zijn voor de gebruiker. Als de structuur van uw site onze algoritmen niet toestaat goede sitelinks te vinden of als de sitelinks volgens ons niet relevant zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker, geven we deze niet weer.

Op dit moment worden sitelinks automatisch toegevoegd. We werken er voortdurend aan de algoritmen van onze sitelinks te verbeteren en in de toekomst zullen we wellicht feedback van webmasters toepassen. Er zijn echter een aantal praktische tips die u kunt volgen om de kwaliteit van uw sitelinks te verbeteren. Voor de interne links op uw site moet u bijvoorbeeld ankertekst en alt-tekst gebruiken die informatief en bondig is en geen herhaling bevat.

Als u van mening bent dat een sitelink-URL ongepast of onjuist is, kunt u deze verlagen. Als u een URL voor een sitelink verlaagt, laat u Google weten dat u deze URL geen goede sitelinkkandidaat vindt voor een specifieke pagina op uw site. Google kan niet garanderen dat verlaagde URL's nooit worden weergegeven als sitelink, maar we proberen rekening te houden met verlaagde URL's wanneer we sitelinks genereren.

Een sitelink-URL verlagen:

1. Open de startpagina van Search Console en klik op de gewenste site.
  2. Klik bij Zoekopmaak op, click Sitelinks.
  3. Geef in het vak Voor dit zoekresultaat de URL op waarvoor u een specifieke sitelink-URL niet wilt weergeven. (De correcte URL vinden.)
  4. Geef in het vak Deze sitelink-URL verlagen de URL op van de sitelink die u wilt verlagen.

Zodra u een sitelink heeft verlaagd of de verlaging ongedaan heeft gemaakt, kan het enige tijd duren voordat de zoekresultaten uw wijzigingen weerspiegelen.

U kunt maximaal 100 URL's verlagen. Deze wijziging geldt 90 dagen lang vanaf uw meest recente bezoek aan de pagina 'Sitelinks' in Search Console.