Om Search Console

Google Search Console är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hålla koll på, upprätthålla och felsöka webbplatsens placering i Googles sökresultat. Du behöver inte registrera dig för Search Console för att webbplatsen ska visas i Googles sökresultat, men med Search Console kan det bli enklare att förstå och förbättra hur webbplatsen visas på Google.

Du kan göra följande med Search Consoles verktyg och rapporter:

• Se till att Google kan hitta och söka igenom webbplatsen.
  • Åtgärda indexeringsproblem och begära omindexering av nytt eller uppdaterat innehåll.
  • Visa data om trafik på Google Sök för webbplatsen: hur ofta webbplatsen visas på Google Sök, vilka sökfrågor som visar webbplatsen, hur ofta de som söker klickar vidare från sökfrågorna och mycket annat.
  • Få aviseringar när Google hittar indexeringsfel, webbskräp eller andra problem på webbplatsen.
  • Visa vilka webbplatser som länkar till din webbplats.

Introduktion till Google Search Console – Search Console-utbildning

Vem bör använda Search Console?

• Företagare: Även om du inte själv använder Search Console bör du vara medveten om vad det är, ha koll på grundläggande information om hur du optimerar webbplatsen för sökmotorer och veta vilka funktioner som är tillgängliga på Google Sök.
  • SEO-specialister eller marknadsförare: Du som fokuserar på marknadsföring på webben kan använda Search Console för att hålla koll på trafiken till webbplatsen, optimera webbplatsens placering och fatta välgrundade beslut om hur sökresultaten för webbplatsen visas. Du kan ta hjälp av informationen i Search Console när du behöver fatta tekniska beslut för webbplatsen och göra avancerade marknadsföringsanalyser med hjälp av andra verktyg från Google, till exempel Analytics, Google Trender och Google Ads.
  • Webbplatsadministratörer: Som webbplatsadministratör vill du att webbplatsen ska fungera felfritt. Med hjälp av Search Console kan du enkelt hålla koll på och i vissa fall åtgärda serverfel, problem med inläsningen av webbplatsen och säkerhetsproblem som hackerangrepp och skadlig programvara. Du kan även använda tjänsten för att se till att eventuellt underhåll eller justeringar sker smidigt utan att webbplatsens placering i sökresultaten påverkas i någon större utsträckning.
  • Webbutvecklare: Om du gör den faktiska uppmärkningen på webbplatsen och/eller skriver kod för den kan du använda Search Console för att åtgärda vanliga problem med uppmärkningen, till exempel fel i strukturerad data.

Produktkrav
Search Console är en webbaserad produkt som du använder i webbläsaren.
Det här behöver du för att kunna använda Search Console:

NÄSTA: KOM I GÅNG MED SEARCH CONSOLE