Angiv dit foretrukne domæne (med eller uden www)

This feature is currently supported only in old Search Console. Open old Search Console now.

Det foretrukne domæne er det domæne, som du vil anvende til indeksering af dine websider (det betegnes ofte som kanonisk domæne). Links kan pege mod dit website med versioner både med og uden www for webadressen (f.eks. http://www.example.com og http://example.com). Det foretrukne domæne er den version, der skal bruges til dit website i søgeresultaterne.

Hvis du ser en besked om, at dit website ikke er indekseret, kan det være fordi, det er indekseret under et andet domæne. Hvis du f.eks. modtager en besked om, at http://eksempel.com ikke er indekseret, skal du sørge for, at du har føjet http://www.eksempel.com til din konto (og omvendt) og kontrollere dataene for det website.

Når du har givet os navnet på dit foretrukne domæne, anvender vi disse oplysninger ved alle fremtidige gennemgange af dit website og ved indekseringsopdateringer. Hvis du f.eks. angiver dit foretrukne domæne som http://www.example.com, og vi finder et link til dit website, der er angivet som http://example.com, følger vi dette link som http://www.example.com i stedet. Derudover tager vi dine præferencer i betragtning ved visning af webadresser. Hvis du ikke angiver et foretrukket domæne, kan vi opfatte versionerne af domænet med og uden www som separate referencer til separate sider.

Det kan tage et stykke tid, før du ser den fulde ændring i vores indeks. Alle sider, der i øjeblikket viser den ikke-foretrukne version af webadressen i indekset, vil fortsat blive vist i indekset på denne måde, indtil vi opdaterer vores indeksering af disse sider.

Angiv et foretrukket domæne:

1. Klik på det ønskede website på startsiden for Search Console.
  2. Klik på tandhjulsikonet , og klik derefter på Indstillinger for website.
  3. Vælg den ønskede indstilling i sektionen Foretrukket domæne.

Du er muligvis nødt til at bekræfte ejerskabet af både www- og ikke-www-versionerne af dit domæne. Fordi det påvirker både gennemgang og indeksering at angive et foretrukket domæne, er vi nødt til at sikre os, at du ejer begge versioner. Normalt henviser begge versioner til den samme fysiske placering, men det er ikke altid tilfældet. Når du har bekræftet den ene version af domænet, kan vi nemt bekræfte den anden ved hjælp af den oprindelige verifikationsmetode. Hvis du har fjernet filen, metatagget eller DNS-registreringen, skal du dog gentage bekræftelsesprocessen.

Bemærk! Når du har angivet dit foretrukne domæne, kan du bruge en 301-omdirigering til at omdirigere trafik fra dit ikke-foretrukne domæne, så andre søgemaskiner og besøgende ved, hvilken version du foretrækker.