Onjuiste omleidingen

De fout Onjuiste omleiding wordt weergegeven in het gedeelte URL-fouten van de pagina Crawlen > Crawlfouten onder het tabblad Smartphones.

Sommige websites maken gebruik van afzonderlijke URL's voor desktop- en smartphonegebruikers. Desktoppagina's zijn in dit geval zodanig geconfigureerd dat smartphonegebruikers worden omgeleid naar de mobiele site (bijv. m.example.com). Een onjuiste omleiding treedt op wanneer een desktoppagina smartphonegebruikers onjuist omleidt naar een smartphonepagina die niet relevant is voor hun zoekopdracht. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer alle desktoppagina's smartphonegebruikers omleiden naar de startpagina van de site die voor smartphones is geoptimaliseerd. In de afbeelding hieronder worden onjuiste omleidingen weergegeven met rode pijlen:

Dit type omleiding onderbreekt de acties van gebruikers en kan ervoor zorgen dat ze de site verlaten. Wanneer onze systemen detecteren dat resultaten voor smartphones omleidingen bevatten naar een startpagina in plaats van een relevante URL, wordt er een opmerking voor de gebruiker weergegeven in de zoekresultaten:

Mogelijk wordt de startpagina van de site geopend.

Een gebruiker kan de link nog steeds openen door op Toch proberen te klikken. Zelfs wanneer een gebruiker volhoudt en de correcte pagina kan vinden op de voor smartphones geoptimaliseerde site, kost het ze met een irrelevante omleiding meer moeite om uw pagina te vinden via een traag mobiel netwerk. Onjuiste omleidingen zorgen niet alleen voor frustratie onder gebruikers, maar leveren ook problemen op met onze algoritmen voor crawlen, indexeren en positionering.

Hieronder volgen enkele tips waarmee u een zoekervaring kunt maken die geschikt is voor mobiele apparaten en onjuiste omleidingen kunt voorkomen:

• Voer enkele zoekopdrachten uit op uw eigen telefoon (of stel uw browser zo in dat deze handelt als een smartphone) om te zien hoe uw site werkt.
  • De URL's die in het rapport staan, kunt u gebruiken als uitgangspunt om na te gaan wat het exacte probleem is met uw serverconfiguratie.
  • Stel uw server zodanig in dat smartphonegebruikers worden omgeleid naar de equivalente URL van uw smartphonepagina.
  • Als een pagina op uw site geen equivalente smartphonepagina heeft, laat gebruikers dan gewoon op de desktoppagina blijven en leid ze niet om naar de startpagina van de smartphonesite. In dit geval is het beter niets te doen dan het verkeerd te doen.
  • Probeer responsive webdesign te gebruiken, waarbij dezelfde inhoud wordt weergegeven voor desktop- en smartphonegebruikers.
  • Lees ten slotte onze aanbevelingen voor het gebruik van afzonderlijke URL's voor desktop- en smartphonegebruikers.